...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 4319 / 699 / 2117
Silna wola. A jak już masz coś zrobić, to faktycznie woreczek z tematem można wyjebać do kibla, a piwo ewentualnie wylać. Na przestrzeni tak długiego czasu to widzę, że najgorzej mi było i zawsze będzie/jest odejść od alkoholu. Czym używka łatwiej dostępna (ogólno) tym łatwiej się wjebać. Ja nie mogę powiedzieć, że odstawiłem alkohol na dobre, ale na pewno ogarniczyłem do tego stopnia, że nie przysłania mi to normalnie życia. Normą były 3-4 piwka dziennie, lub co drugi dzień. Ja wódkowy facet nigdy nie byłem.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 1299 / 258 / 0
bardzo skuteczna metoda to przeprowadzka, zapisujemy wspomnienia co robiliśmy w danym miejscu, poszczególne rzeczy, widoki często odwiedzane są zapalnikiem przyjebania czegoś
po drugie w nowym miejscu powoli, ale mózg musi przyspieszyć - trza ogarnąc sporo rzeczy, nowe miejsca - wg mnie to na plus, bo trochę dostał wp... po stykach i się trochę odbudują
po trzecie nie znasz raczej skąd sobie ogarnąć w nowym otoczeniu, ta chęć jest trochę mniejsza wtedy wg mnie
oczywiście to trudny wybór ale w sumie skąd to możesz wiedzieć przed 🤔

hema
- cysteina na częsciowe przywrocenie poprawnego wylewania się dopki w bani niby taki piszą i milion innych funkcji i w ogóle udowodniona pomoc w zwalczaniu nałogów, ale więcej trzeba tego żreć tak 1,5g albo nawet ponad 2 jak da radę, bo to 500mg dziennie niby ale na poczatku też coś tam tego powinno
- trza przezyć zjazd z tydzień-dwa (najgorsze) na jakimś uspokajaczu, bo bedzie męczyło póki się nie weźmie znowu, pregabalina (najlepszy pomysł z tych złych %-D, bloczy nadpobudliwość neuronów blokujac kanały wg mnie, uzależnia) , ssri też można ale to raczej na mnie ujowo działało już lepiejduloksetynę snri albo marychę jak masz umiar
- serduszko trzeba zbadać czy w pizde nie dostało (może nie być uszkodzone ale działać inaczej bić w rytmie ćpania a nie trzeźwienia %-D, mi bardzo leki na serce pomagały a niby "było z nim wszystko okej" :świnia: :świnia: )
- jelita, srita, kurkuma %-D
ODPOWIEDZ
Exception when calling VideoApi->videos_get: (500) Reason: Internal Server Error HTTP response headers: HTTPHeaderDict({'Access-Control-Allow-Credentials': 'true', 'Access-Control-Allow-Origin': '*', 'Access-Control-Expose-Headers': 'Retry-After', 'Alt-Svc': 'h3=":443"; ma=2592000', 'Content-Length': '291', 'Content-Type': 'application/problem+json; charset=utf-8', 'Date': 'Wed, 18 Jun 2025 18:17:01 GMT', 'Etag': 'W/"123-TljUAQ8boCPNg67GD97qdEr8r9I"', 'Server': 'nginx', 'Tk': 'N', 'X-Frame-Options': 'DENY', 'X-Powered-By': 'PeerTube', 'X-Ratelimit-Limit': '50', 'X-Ratelimit-Remaining': '49', 'X-Ratelimit-Reset': '1750270572'}) HTTP response body: {"type":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#section/Errors/SequelizeConnectionAcquireTimeoutError","detail":"Operation timeout","status":500,"docs":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#operation/getVideos","code":"SequelizeConnectionAcquireTimeoutError"}
Artykuły
Newsy
Powracająca moda na dopalacze. RPD apeluje o sprawną interwencję

W sprawie edukacji dzieci i młodzieży na temat substancji psychoaktywnych zwróciła się Rzeczniczka Praw Dziecka do Ministry Edukacji. – Z rosnącym niepokojem odnotowuję kolejne doniesienia medialne alarmujące o powracającej wśród dzieci i młodzieży modzie na dopalacze. Prawdopodobnie szeroka dostępność tych nielegalnych substancji – sprzedawanych m.in. poprzez Internet – oraz ich relatywnie niska cena sprawiają, że środki zastępcze oraz nowe substancje psychoaktywne zyskują coraz większą popularność, także wśród młodych ludzi – wskazała Monika Horna-Cieślak w piśmie do MEN z 2 czerwca.

EUDA 2025: Depenalizacja marihuany jako rekomendacja dla krajów UE

Analiza raportu „European Drug Report 2025 – Cannabis”.

Medyczna marihuana kontra bezdech senny

Według danych opublikowanych przez badaczy z Minnesota Office of Cannabis Management, 40 proc. pacjentów z obturacyjnym bezdechem sennym (OSA) uczestniczących w stanowym programie medycznej marihuany doświadczyło znaczącej i trwałej poprawy jakości snu po rozpoczęciu terapii konopiami.