Na euforię działa u mnie jeszcze połączenie mj + oldschoolowa muzyka
Do dziś wybieram numer Grzesia, chociaż leży w grobie
Znów umarło kilka osób, ja tylko czekam na swą kolej
My tylko czekamy w kolejce"
Kolejna używka jaka dawała mi euforię to była amfa ale to też dawno temu, kiedy jeszcze można ją było nazwać amfetaminą. Po grzybach zażytych raz w życiu była euforia ale dominowały halucynację i raczej czułem strach. mj powoduje u mnie delikatną euforie ale gdy oglądam swoje ulubione kabarety albo gdy jestem w towarzystwie, opowiadamy dowcipy itp, samemu jak zapalę od święta to czuję niepokój po mj, często sobie wkręcam dziwne fazy i się dołuje. Euforie dawał mi kiedyś tramadol + kofeina jak pamiętam, wtedy mogę sobie siedzieć nawet sam w domu, słuchać ulubionej muzyczki, cieszy mnie wszystko, nawet sprzątanie mieszkania sprawia mi radość :)
I thought I was someone else, someone good
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Badania dowiodły, że marihuana opóźnia rozwój nastolatków
Badanie przeprowadzone na ponad 11 tys. nastolatków wykazało, że zażywanie marihuany wiąże się z wolniejszym rozwojem poznawczym (zapamiętywaniem, koncentracją i szybkością myślenia), a także z gorszą pamięcią w kluczowych latach rozwoju mózgu.
Ponad miliard euro w kokainie. Rekordowy transport przechwycony
Hiszpańskie służby przejęły statek towarowy Arconian, który mógł transportować od 30 do 45 ton kokainy wartej ponad miliard euro. Jednostka wystartowała z portu w Sierra Leone, gdzie zbiegł znany holenderski król przemytu narkotyków Bolle Jos Leijdekkers. Dla hiszpańskiej policji to największy udaremniony przemyt w historii.
Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów
Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.