Na euforię działa u mnie jeszcze połączenie mj + oldschoolowa muzyka
Do dziś wybieram numer Grzesia, chociaż leży w grobie
Znów umarło kilka osób, ja tylko czekam na swą kolej
My tylko czekamy w kolejce"
Kolejna używka jaka dawała mi euforię to była amfa ale to też dawno temu, kiedy jeszcze można ją było nazwać amfetaminą. Po grzybach zażytych raz w życiu była euforia ale dominowały halucynację i raczej czułem strach. mj powoduje u mnie delikatną euforie ale gdy oglądam swoje ulubione kabarety albo gdy jestem w towarzystwie, opowiadamy dowcipy itp, samemu jak zapalę od święta to czuję niepokój po mj, często sobie wkręcam dziwne fazy i się dołuje. Euforie dawał mi kiedyś tramadol + kofeina jak pamiętam, wtedy mogę sobie siedzieć nawet sam w domu, słuchać ulubionej muzyczki, cieszy mnie wszystko, nawet sprzątanie mieszkania sprawia mi radość :)
I thought I was someone else, someone good
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Marihuana może pomóc zwalczyć chorobę Alzheimera
Nowe badania sugerują, że w chorobie Alzheimera równie ważne jak nagromadzenie białek (amyloidu i tau) może być zwalczanie stanu zapalnego w mózgu.
Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?
Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje
Użytkownicy psychodelików inaczej przetwarzają emocje, m.in. szybciej rozpoznają zagrożenie - wynika z badania UJ. Kierujący nim prof. Michał Bola podkreślił, że przeciera ono szlaki w obszarze neuroobrazowania użytkowników psychodelików, jednak pełne zrozumienie ich wpływu na mózg wymaga wielu lat pracy.