Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 88 / 19 / 0
@cha5liem Może późno odpowiedź, ale to zależy przede wszystkim jak długo jesteś już na trazodonie i jakie masz stężenie serotoniny i noradrenaliny spowodowane braniem tego leku. Im dłużej brałeś tym większa szansa (chodź i tak bardzo znikoma) na wystąpienie ZS i wytłumione działanie samego trampka. Jak lecisz na trazo od kilku miesiecy to bym odradzał brania bez zrobienia chociaż kilku dni przerwy. No i spodziewaj się bardzo wytłumionego działania trampka. Jak lecisz na trazo dopiero z tydzień albo coś koło tego to śmiało wrzucaj, ale zrób przerwę od ostatniej tabletki i w dniu w którym zamierzasz wrzucać trampka pomiń dawkę trazo - zawsze to jakieś zabezpieczenie przed ZS, a kurację trazodonem i tak sobie rozwalasz biorąc trampka, więc pominięta dawka to żaden ból.
  • 6 / / 0
Jakie przerwy się zaleca między braniem Duloksetyny 90mg/d, a trampka, żeby było w miarę bezpiecznie, i żeby nie dostać ZS?
  • 1 / / 0
Yo, biore wenla 150 mg od tygodnia (SNRI) i wziałem 5mg alpry oraz 20 mg propranalolu czy 37,5 mg tramala to zły pomysł? Jest duże ryzyko wystapienia ZS/padaczki? :tabletki:
  • 88 / 19 / 0
@szyj444 Wiem że już pewnie po fakcie, ale tak na przyszłość - ryzyko wystąpienia ZS praktycznie zerowe. Żeby dostać ZS to naprawdę trzeba się postarać. Pytanie tylko po co do tego mixu chcesz wrzucać trampka. SSRI/SNRI spłycają a wręcz zerują działanie opio. 37,5 mg trampka (czyli w rzeczywistości po odjeciu hydrochlorku i innych substancji w tabletce niecałe 33mg tramka) to tak znikoma dawka, że nawet przy zerowej tolerancji byś tego nie poczuł, a po braniu SNRI to już w ogóle nie ma szans.

Odpuść sobie ten mix, 5mg alpry to bardzo duża dawka, do ućpania się w zupełności wystarczy. I tak cię pewnie zamuli i odetnie na dobre 10h a potem nic nie będziesz pamiętał. Tramek który tutaj i tak nie da żadnego odczuwalnego efektu całkowicie zbędny.
  • 199 / 26 / 0
26 czerwca 2022JanuszRadeon pisze:
Jakie przerwy się zaleca między braniem Duloksetyny 90mg/d, a trampka, żeby było w miarę bezpiecznie, i żeby nie dostać ZS?
Nie potrzeba żadnej przerwy. Ja biorę i Duloksetyne i tramadol czasami i nic mi nie jest. Zresztą Zespół Serotoninowy jest nie groźny tylko nieprzyjemny, Kiedyś miałem po połączeniu Doxepinu i Acodinu, Ot gorączka, dreszcze skurcze mięśni po paru godzinach przechodzi.
  • 3014 / 1020 / 0
ja chciałbym z góry zaznaczyć, że to co poniżej opiszę jest szczególnie niebezpieczne i szkodliwe dla zdrowia, ze względu na możliwość wystąpienia zespołu serotoninowego, ale chciałbym mimo wszystko podzielić się swoimi spostrzeżeniami na ten temat.

mianowicie jestem od kilku tygodniu na 150 mg/d Efectinu (wenlafaksyna) i przyjąłem dzisiaj Poltram Combo 37,5 / 325 mg w dawce 10 szt. (375 mg), podbite ok 2-4 mg Clonazepamum TZF z małymi odstępami czasowymi.

powiem tak - nie tylko nie wystąpiły żadne nieprzyjemności chociażby najmniejsze, a poza tym to zgrzałem się jak świnia, ponieważ po pewnym okresie abstynencji spadła mi znacznie tolerancja i ten listek Poltramu Combo pozwolił zaznać typowego opiatowego ugrzania, z przysypkami włącznie.

teraz poszło 1 mg klonazepamu, aby wzmocnić wygasające działanie tramadolu i szykuję się do błogiego, narkotycznego snu.

%-D
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

skrzynkaprzodownik@protonmail.com

with regards, przodownik
  • 261 / 99 / 0
@up
Gratuluje zbicia tolerki ;)
No i już bez żartowania - dobrze widzieć Twoj wpis.:)
  • 34 / / 0
Siema, czy jeśli odstawiłem dziś trazodon 50mg (5 dni temu zmniejszyłem ze 100mg), i wenle 75mg, to mogę za 4 dni brać tramadol w dawkach przeciwbólowych?

Biorę też codziennie Modafinil lub armodafinil, czy powinienem to też odstawić?

Czy działanie przeciwbólowe nie będzie osłabione przez leki które brałem? Chodzi o ból po wyrwaniu zęba i może wstawieniu implantu. A może jest coś lepszego na to niż tramadol?
  • 261 / 99 / 0
Napewno nie będzie to obojętne dla Twojego mózgu. Dobrze ze przedwa jakas konkretniejsza między antydepami a tramadolem będzie.
Mój ojciec a identyczną syt ( implanty) dostał na ból Dorotę. Może poprostu weź jak najmniej T , do tego paracetamol i robota bd zrobiona. Bo z tego co piszesz, nie planujesz się tramadolem naćpać.
  • 5 / / 0
Czy wzięcie tramadolu podczas gdy biorę 300mg bupropionu, 150mg sertraliny i 20mg buspironu jest bezpieczne?
ODPOWIEDZ
Newsy
Ogromne ilości narkotyków przejęte na Śląsku. Za procederem mieli stać obywatele Ukrainy

Na ponad milion złotych oszacowana została czarnorynkowa wartość narkotyków przejętych przez mundurowych ze Śląska. W ich rękach znalazły się ponad 43 kilogramy pseudoefedryny. - Z zabezpieczonej ilości, można było uzyskać ponad 32 tysiące działek dilerskich metamfetaminy - wskazują policjanci. Za nielegalnym procederem stała 51-letnia obywatelka Ukrainy i jej 17-letni syn.

Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.

Marihuana i psychodeliki oceniane najwyżej w leczeniu zaburzeń odżywiania

Czy marihuana i psychodeliki mogą zrewolucjonizować leczenie anoreksji i bulimii? Nowe badanie opublikowane przez Amerykańskie Towarzystwo Medyczne (AMA) wskazuje, że pacjenci oceniają konopie i klasyczne psychodeliki jako najskuteczniejsze substancje w łagodzeniu ich objawów.