Poszukuje porady w pewnej kwestii…
Od 2 miesięcy biorę Asertin 50 x1 dziennie i sprawa jest taka, ze chciałabym odstawić je na pewny czas, aby poimprezować (idą moje urodziny + wyjazd wakacyjny itd). Ile wcześniej radzicie odstawić leki, aby nie wpłynęły na mnie negatywnie?
Przeniesiono do odpowiedniego wątku — CATCHaFALL
Powiem tak, na czysto nie czułem praktycznie żadnych ubokow, trazodon zastąpiłem melatonina i spie lepiej niż na trazodonie lol.
Ale teraz wypiłem sobie 3 piwka i mam brain zapsy, nie jakieś mocne ale wyraźne pojawiają się co jakiś czas. Czyli alkohol musi wyraźnie mieszać przy serotoninie SKO na trzezwo brain zapsow brak a po 3 piwkach się pojawiły.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Ponad miliard euro w kokainie. Rekordowy transport przechwycony
Hiszpańskie służby przejęły statek towarowy Arconian, który mógł transportować od 30 do 45 ton kokainy wartej ponad miliard euro. Jednostka wystartowała z portu w Sierra Leone, gdzie zbiegł znany holenderski król przemytu narkotyków Bolle Jos Leijdekkers. Dla hiszpańskiej policji to największy udaremniony przemyt w historii.
Od operacji do legislacji – CBŚP kształtuje prawo UE w walce z narkotykami syntetycznymi
Polska inicjatywa przerodziła się w konkretne regulacje UE – nowe przepisy ograniczające dostęp do kluczowych prekursorów narkotykowych to bezpośredni efekt działań Centralnego Biura Śledczego Policji.
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje
Użytkownicy psychodelików inaczej przetwarzają emocje, m.in. szybciej rozpoznają zagrożenie - wynika z badania UJ. Kierujący nim prof. Michał Bola podkreślił, że przeciera ono szlaki w obszarze neuroobrazowania użytkowników psychodelików, jednak pełne zrozumienie ich wpływu na mózg wymaga wielu lat pracy.