Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 3 / / 0
Siemka,
Poszukuje porady w pewnej kwestii…
Od 2 miesięcy biorę Asertin 50 x1 dziennie i sprawa jest taka, ze chciałabym odstawić je na pewny czas, aby poimprezować (idą moje urodziny + wyjazd wakacyjny itd). Ile wcześniej radzicie odstawić leki, aby nie wpłynęły na mnie negatywnie?

Przeniesiono do odpowiedniego wątku — CATCHaFALL
  • 960 / 176 / 0
@Pestkaicynamon 2-4 tyg to minimum żeby używki pokazały swoją pełna moc a najlepiej miesiąc.
  • 3 / / 0
Rozumiem. Ok, a czy na moją głowę nie wpłynie to negatywnie? Tym najbardziej się przejmuje.
  • 960 / 176 / 0
@Pestkaicynamon na co dokładnie przyjmujesz ten asertin?Zaburzenia lękowe/depresja?Musisz się liczyć z tym że taki balet plus odstawienie leku zniszczy efekt terapeutyczny
  • 3 / / 0
Właśnie depresja + zaburzenia lękowe. Ale tak myśle, ze jednak jeśli tak krótko przyjmuje ten lek w tak małych dawkach może nie będzie tak źle. A co sądzisz o paleniu THC przy tym leku? Odstawiłam to praktycznie od samego początku przyjmowania leku, ale zastanawiam się czy od czasu do czasu można zapalić bez odczucia skutków negatywnych ?
  • 960 / 176 / 0
@Pestkaicynamon jeżeli mj sama w sobie nie działa na Ciebie shizujaco to nie ma problemy od czasu do czasu zapalić
  • 4894 / 853 / 0
Odstawiłem paro I trazodon, paro jakieś 2 tygodnie temu, trazodon jakiś tydzień temu i jest wszystko git, redukowalem dawki brałem 20paro i 150 trazodonu i myślałem że gorzej będzie to odstawić ale przy redukcji nie ma tragedii.

Powiem tak, na czysto nie czułem praktycznie żadnych ubokow, trazodon zastąpiłem melatonina i spie lepiej niż na trazodonie lol.

Ale teraz wypiłem sobie 3 piwka i mam brain zapsy, nie jakieś mocne ale wyraźne pojawiają się co jakiś czas. Czyli alkohol musi wyraźnie mieszać przy serotoninie SKO na trzezwo brain zapsow brak a po 3 piwkach się pojawiły.
Uwaga! Użytkownik F6mGCrx3 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 960 / 176 / 0
Ja 9 listopada odstawiłem duloksetyne w dawce 60mg z dnia na dzień.Brain zapsy i takie strucie czuję że masakra.Biore ashwagandhe i dziurawca ale nic nie pomaga.
  • 960 / 176 / 0
Jak myślicie jest jakiś sens zastosować opipromol(pramolan) na odstawienie snri?Brałem leki trzy lata,różnego rodzaju ssri/snri i nie sądziłem że aż tak mnie poskłada ich odstawienie fizycznie i psychicznie.Kiedys brałem go przy ładowaniu się duloksetyny i ładnie maskował objawy wejścia na lek to może i przy odstawieniu pomoże?Nie którzy tu pisali że podanie pojedynczej dawki fluoksetyny może usunąć,zmniejszyć te objawy ale jak to ma się do snri?
  • 960 / 176 / 0
13 dzień nie brania leku i jest tylko gorzej niż było,gdyby nie clonazepam to bym chyba umarł.Prądy w głowie,uderzenia gorąca a zaraz zimno i dreszcze,jakieś dziwne mrowienie skóry jakby coś po niej łaziło.Nigdy więcej snri
ODPOWIEDZ
Newsy
Narkopandemia w Niemczech. Umiera coraz więcej młodych ludzi

Liczba zgonów spowodowanych zażywaniem narkotyków utrzymuje się w Niemczech na wysokim poziomie. W ubiegłym roku 2137 osób zmarło z powodu konsumpcji narkotyków. To o 90 niż rok wcześniej – przekazał Hendrik Streeck, pełnomocnik niemieckiego rządu ds. uzależnień i narkotyków.

Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.

Leki na ADHD i medyczna marihuana a testy drogowe. Czy testy rozpoznają źródło substancji?

Czy zażycie niektórych leków może skutkować oskarżeniem o prowadzenie pojazdu pod wpływem narkotyków? Zastępca Rzecznika Praw Obywatelskich, Stanisław Trociuk, zwrócił się do Komendanta Głównego Policji z pytaniem, czy używane przez funkcjonariuszy testy narkotykowe potrafią rozróżnić substancje aktywne od leczniczych. Odpowiedź Policji nie rozwiewa wszystkich wątpliwości – zwłaszcza w kontekście leczenia ADHD czy terapii z wykorzystaniem medycznej marihuany.