4-MMC, M-CAT, metyloefedron
Więcej informacji: Mefedron w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 4 / / 0
Witam ostatnio spotkałem sie z fioletowym oraz pomaranczowym kolorem mefedronu. Fioletowy mial strasznie chemiczny zapach a pomaranczowy lekko pachniał chemią. Fiolet strasznie slaby a pomaranczowy nawet nawet. I moje pytanie. Czym sie roznia w dzialaniu?
  • 18 / 3 / 12
Ten "fioletowy" był pewnie ładnie zanieczyszczony, żółty/pomarańczowy to tak lekko-średnio zanieczyszczony. A czym to się różni w działaniu.. zależy od syntezy i jakie inne związki się tam powytwarzały. Chociaż to wiedza teoretyczna, w praktyce z keto nie miałem kontaktu.
  • 75 / 15 / 0
Serio nie czujesz oporu przed wciągnięciem czegoś takiego?

Ten chemiczny zapach taki a’la ryba?
  • 18 / / 0
Ten ala ryba to jest metyloamina czyli nie oczyszczony mefedron
  • 80 / 22 / 0
Zapach metyloaminy w mefie jest mitem, jako że sam mef występuje w formie chlorowodorku, jakiekolwiek pozostałości metyloaminy również są konwertowane na sól *hcl a chlorowodorek metyloaminy nie posiada jakiegokolwiek zapachu.

Występowanie jakiegokolwiek koloru innego niż biały jest oznaką zanieczyszczeń, jeżeli bierzecie już taki syf to wygotujcie to chociaż w acetonie, powinien wypłukać wszystkie niepożądane substancje które się tam znajdują.
“The cost of sanity in this society, is a certain level of alienation”
― Terence Mckenna
  • 14 / 2 / 0
@warchlud123 oj nie wydaje mi się że aceton to remendium na całe zło. Bez GC/MS ciężko do tego się w ogóle zabierać.
  • 2 / / 0
22 sierpnia 2022warchlud123 pisze:
Zapach metyloaminy w mefie jest mitem, jako że sam mef występuje w formie chlorowodorku, jakiekolwiek pozostałości metyloaminy również są konwertowane na sól *hcl a chlorowodorek metyloaminy nie posiada jakiegokolwiek zapachu.

Występowanie jakiegokolwiek koloru innego niż biały jest oznaką zanieczyszczeń, jeżeli bierzecie już taki syf to wygotujcie to chociaż w acetonie, powinien wypłukać wszystkie niepożądane substancje które się tam znajdują.
Dostałem ostatnio właśnie pomarańczowy sort o intensywnym kolorze żółto/pomarańczowym, zapach okropny. Na dodatek wilgotny, na przyszłość jak to dobrze wysuszyć ? I co do acetonu może napiszesz coś więcej ?
  • 80 / 22 / 0
Jeżeli jest to faktycznie 4-MMC, spróbuj zalać acetonem (30ml na 5g), doprowadź do wrzenia mieszając intensywnie przez kilka min, następnie poczekaj aż ochłodzi się do temperatury pokojowej, wlej na sączek, przemyj kilkukrotnie świeżym acetonem i wysusz, powinno pomóc.

Dodam jeszcze tylko, że aceton musi być bezwodny (najlepiej czda).
“The cost of sanity in this society, is a certain level of alienation”
― Terence Mckenna
  • 311 / 44 / 0
ja zawsze mialem albo bialy albo przezroczysty, ale raz zrobilem czerwony kryształ:
do worka z fetą wrzuciłem duzy kryształ i zabarwił się na czerwono im dluzej go tam trzymałem to robil sie bardziej czerwony wiecie moze z czym to zaareagowało? potem chcialem powtórzyc próbe z innym workiem fety ale juz nie wyszło a feta była mokra, a z tego worka strasznie waliło taką chemią, jak sie kruszył to wydawal sie troche bardziej hmmm. mokry. a po wciagnieciu mial calkiem inny smak niz wczesniej przed połaczeniem go z fetą, kiedys juz zadalem to pytanie ale nikt mi nie odpowiedzial w dziale chemii przerosło ich to hehe
  • 2 / / 0
Miał ktoś kiedyś do czynienia z czerwonym kolorem?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Operacja „Kryształ”

Czyli „ogólnopolskie uderzenie w przestępczość narkotykową wykorzystującą przesyłki kurierskie i pocztowe”.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać

Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.