Ten chemiczny zapach taki a’la ryba?
Występowanie jakiegokolwiek koloru innego niż biały jest oznaką zanieczyszczeń, jeżeli bierzecie już taki syf to wygotujcie to chociaż w acetonie, powinien wypłukać wszystkie niepożądane substancje które się tam znajdują.
― Terence Mckenna
22 sierpnia 2022warchlud123 pisze: Zapach metyloaminy w mefie jest mitem, jako że sam mef występuje w formie chlorowodorku, jakiekolwiek pozostałości metyloaminy również są konwertowane na sól *hcl a chlorowodorek metyloaminy nie posiada jakiegokolwiek zapachu.
Występowanie jakiegokolwiek koloru innego niż biały jest oznaką zanieczyszczeń, jeżeli bierzecie już taki syf to wygotujcie to chociaż w acetonie, powinien wypłukać wszystkie niepożądane substancje które się tam znajdują.
Dodam jeszcze tylko, że aceton musi być bezwodny (najlepiej czda).
― Terence Mckenna
do worka z fetą wrzuciłem duzy kryształ i zabarwił się na czerwono im dluzej go tam trzymałem to robil sie bardziej czerwony wiecie moze z czym to zaareagowało? potem chcialem powtórzyc próbe z innym workiem fety ale juz nie wyszło a feta była mokra, a z tego worka strasznie waliło taką chemią, jak sie kruszył to wydawal sie troche bardziej hmmm. mokry. a po wciagnieciu mial calkiem inny smak niz wczesniej przed połaczeniem go z fetą, kiedys juz zadalem to pytanie ale nikt mi nie odpowiedzial w dziale chemii przerosło ich to hehe
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Trump podpisuje nakaz przyspieszenia badań nad lekami psychodelicznymi
Trump podpisał w sobotę rozporządzenie wykonawcze mające na celu złagodzenie ograniczeń badawczych dotyczących leków psychodelicznych, takich jak psylocybina i LSD, dążąc do przyspieszenia badań nad ich potencjałem w leczeniu chorób psychicznych.
Co dzieje się w mózgu pod wpływem psychodelików? Nowe badanie daje odpowiedzi
Psychodeliki mogą sprawiać, że ludzie doświadczają siebie i świata w uderzający sposób – kształty ulegają przeobrażeniom, dźwięki zniekształceniu, a niekiedy dochodzi nawet do zaniku poczucia własnego „ja”, zjawiska określanego jako „ego death”. Jednak to, co dokładnie dzieje się w mózgu, by wywołać takie wrażenia, wciąż nie jest w pełni zrozumiałe.
Zasłonili alkohol na stacjach paliw. Testy zakończone, Orlen nie dołączył
Sposób prezentacji alkoholu w sklepach ma realny wpływ na sprzedaż - wnioski z pilotażu prowadzonego na przełomie stycznia i lutego na trzech stacjach benzynowych w Polsce są jednoznaczne. Do inicjatywy nie dołączył Orlen, który ma swoje stanowisko w tej sprawie. Podobnie jak sieć sklepów z alkoholem Duży Ben.