Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 3 / / 0
W sobotę z znajomymi od chłopaka naszej przyjaciółki, która też dziabała z nami zakupiliśmy bliżej nieokreślony „kryształ” a właściwie dwa . Jeden żółtawy i mętny, kruszący się na proszek po którym każdy się dobrze czuł i drugi wyglądający jak kryształ górski , prześwitujący, z białym nalotem , kruszący się jakby w paski, jak pękające szkło, bardzo chemiczny w zapachu. Każdy z nas ma te same/ podobne symptomy na zjeździe, który trwa już 2 dzień i nie jest lepiej. Kolega opisuje to tak : „Mrowienie głowy zmula kręci mi się w głowie mam wrazenie jakby mi lewe oko uciekało caly czas mdli” . Ja co chwilę czuję jakby paliło mi mózg i gdy przestaje nachodzi mnie fala mdłości , głowa strasznie boli , brak apetytu, co jakiś czas jakby impulsy/ wyładowania i wzdrygnięcia kończynami, drętwienie palców stóp , ból brzucha ( to pewnie z głodu) i ciągłe uczucie głodu mimo jedzenia. Zaburzenia widzenia , zlewanie się liter, metaliczny zapach, posmak prawie wszystkiego, ściśnięcie w klatce piersiowej, przyśpieszone bicie serca, jakby kolka sercowa, drżenie rąk i problemy z snem . Mija ponad doba od ostatniej kreski, a mimo zmęczenia każdy spał po max 3h . U dwóch osób cały dzień było już dobrze, teraz na wieczór symptomy jakby nawracają, drętwieje jedna strona ciała. Zapytali byśmy u źródła ale śpi i od wczoraj nie ma kontaktu. Wygląda to jak przedawkowanie, ale są osoby które wzięły z 5-6 małych kresek , około 0,5 grama a mają te same symptomy. Czy można to do czegoś porównać ? Jakieś rady? Pierwszy raz spotkaliśmy się z czymś takim.
  • 18 / 5 / 0
Ten przezroczysty kryształ z wyglądu (tłuczone szkło) i z działania (bo spalicie tylko 3 h) przypomina mi piko 🤔 ale nie jestem pewny. W jakiej cenie był ten kryształ?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?

Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol

Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.