Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 3 / / 0
W sobotę z znajomymi od chłopaka naszej przyjaciółki, która też dziabała z nami zakupiliśmy bliżej nieokreślony „kryształ” a właściwie dwa . Jeden żółtawy i mętny, kruszący się na proszek po którym każdy się dobrze czuł i drugi wyglądający jak kryształ górski , prześwitujący, z białym nalotem , kruszący się jakby w paski, jak pękające szkło, bardzo chemiczny w zapachu. Każdy z nas ma te same/ podobne symptomy na zjeździe, który trwa już 2 dzień i nie jest lepiej. Kolega opisuje to tak : „Mrowienie głowy zmula kręci mi się w głowie mam wrazenie jakby mi lewe oko uciekało caly czas mdli” . Ja co chwilę czuję jakby paliło mi mózg i gdy przestaje nachodzi mnie fala mdłości , głowa strasznie boli , brak apetytu, co jakiś czas jakby impulsy/ wyładowania i wzdrygnięcia kończynami, drętwienie palców stóp , ból brzucha ( to pewnie z głodu) i ciągłe uczucie głodu mimo jedzenia. Zaburzenia widzenia , zlewanie się liter, metaliczny zapach, posmak prawie wszystkiego, ściśnięcie w klatce piersiowej, przyśpieszone bicie serca, jakby kolka sercowa, drżenie rąk i problemy z snem . Mija ponad doba od ostatniej kreski, a mimo zmęczenia każdy spał po max 3h . U dwóch osób cały dzień było już dobrze, teraz na wieczór symptomy jakby nawracają, drętwieje jedna strona ciała. Zapytali byśmy u źródła ale śpi i od wczoraj nie ma kontaktu. Wygląda to jak przedawkowanie, ale są osoby które wzięły z 5-6 małych kresek , około 0,5 grama a mają te same symptomy. Czy można to do czegoś porównać ? Jakieś rady? Pierwszy raz spotkaliśmy się z czymś takim.
  • 18 / 5 / 0
Ten przezroczysty kryształ z wyglądu (tłuczone szkło) i z działania (bo spalicie tylko 3 h) przypomina mi piko 🤔 ale nie jestem pewny. W jakiej cenie był ten kryształ?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol

Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.

Rekordowa liczba zgonów po narkotykach w Berlinie. Nie żyje około 300 osób

Zażywanie narkotyków doprowadziło w ubiegłym roku w Berlinie do śmierci około 300 osób; to najwyższa odnotowana dotąd liczba - podała we wtorek agencja dpa, powołując się na dane Visty, berlińskiej organizacji zajmującej się pomocą uzależnionym.

Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów

Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.