Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1195 / 223 / 32
Może być jęli nakrętka jest szczelna. Możesz podejść też do sklepu i kupić pojemnik hermetycznie zamykany albo słoik z gumą.
Kto pisze, ten pamięta! Pisząc dla NeuroGroove.info nie tylko nie zapomnisz swoich doświadczeń z substancjami odmieniającymi świadomość, ale również powierzysz je pamięci tysięcy czytelników. Wiesz, co to oznacza? Pisz!
  • 15 / 1 / 0
Nie mogę edytować posta, mam też piekarnik, ale bez termoobiegu, może być taki? Papier do pieczenia+blaszka , 40 stopni i czekać ?
  • 1195 / 223 / 32
Rozłóż je w suchym, ciepłym miejscu i ciemnym, to same wyschną. Rozłóż je tak by leżały osobno, nie na sobie. Najlepiej na papierze do pieczenia.

Możesz też w piekarniku bez termoobiegu. Tylko przy uchylonych drzwiczkach. Temperatura jak napisałeś. Doglądaj cały czas. Sprawdzaj przełamując łodygę. Kiedy będziesz słyszeć trzask, to będzie oznaczać, że już są odpowiednio wysuszone.
Kto pisze, ten pamięta! Pisząc dla NeuroGroove.info nie tylko nie zapomnisz swoich doświadczeń z substancjami odmieniającymi świadomość, ale również powierzysz je pamięci tysięcy czytelników. Wiesz, co to oznacza? Pisz!
  • 15 / 1 / 0
Cały dzień i noc dzisiaj muszą zostać na ręczniku papierowym, jutro rano włożę do piekarnika 🙂
  • 15 / 1 / 0
Dziś wysuszone w około 50stopniach, strzelają jak gałązki, tak powinno być prawda? I jeśli je troszkę dłużej przetrzymałem coś się mogło stać?Łyżkę sobie podłożyłem podłożyłem drzwiczki żeby delikatnie były otwarte i para miala gdzie uciekać
Ostatnio zmieniony 26 września 2021 przez Sakuro, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 3536 / 577 / 1
nie muszą się łamać, jakoś kurwa koniecznie i dramatycznie.

Co byście powiedzieli na przechowywanie grzybów w tych tubkach po witaminach musujących? Kapselek ma pochłaniacz wilgoci!
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 1 / / 0
cześć wszystkim!
pytanko — czy herbata grzybowa z cytryną może być przechowywana przez jakiś czas w słoiku, w lodówce? czy będzie się nadawała do wypicia? mówi się, że można wodę z grzybami przechowywać przez ok. 3 dni, sok z cytryny podobnie, więc wychodziłoby, że będzie ok, ale może ktoś tutaj będzie mógł potwierdzić.

dziękuję!
  • 1 / / 0
26 września 2021Sakuro pisze:
Dziś wysuszone w około 50stopniach, strzelają jak gałązki, tak powinno być prawda? I jeśli je troszkę dłużej przetrzymałem coś się mogło stać?Łyżkę sobie podłożyłem podłożyłem drzwiczki żeby delikatnie były otwarte i para miala gdzie uciekać
Według mnie temperatura mogłaby być niższa. U mnie sprawdza się 40 stopni.
daj znać czy przy takim suszeniu odczułeś jakieś słabsze tripy
  • 463 / 281 / 0
Mam plan zrobić w tym roku miodki grzybowe, tzn. kupię małe słoiczki 40 ml (jak na weselach czasami dają), zmielę 5g, wrzucę, zaleję miodem i cyk, niech się kisi taki heroic dose. Miód to dobry konserwant, myślę też, że nawet zmielone grzyby będą ewentualną psylocybinę oddawać do miodu, więc pewnie strat na mocy nie będzie.

Kto wie, może zrobię też 2 i 3 gramowe słoiki, łatwe w komponowaniu odpowiedniej dawki.
Pokażę Wam to, czego nie ma.
  • 3455 / 555 / 2
Super! Też kiedyś taki patent miałem. A smak... Smak miodku jest nieziemski! Taki typowy posmak grzybków na słodko 🍄
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Wysokie Mazowieckie: Matka znalazła narkotyki u 39-letniego syna i powiadomiła policję

67-letnia mieszkanka powiatu wysokomazowieckiego zawiadomiła policję o znalezieniu podejrzanych substancji w pokoju i ubraniach swojego 39-letniego syna. Funkcjonariusze z wydziału kryminalnego zabezpieczyli narkotyki i przedstawili mężczyźnie zarzuty.

W sieci znaleźli ogłoszenia, zatrzymali 22-latka. Po raz kolejny za narkotyki

Policjanci zatrzymali 22-latka podejrzanego o posiadanie i udzielanie znacznej ilości narkotyków. Mężczyzna miał docierać do klientów w sieci i oferować im sprzedaż marihuany i 4CMC. W przeszłości był już zatrzymywany w związku z podobną sprawą.

Ksiądz podejrzany o posiadanie mefedronu. Prokuratura prowadzi dochodzenie

Prokuratura Rejonowa w Grodzisku Mazowieckim nadzoruje postępowanie wobec księdza z Archidiecezji Warszawskiej. Duchowny usłyszał zarzuty posiadania mefedronu i jego nieodpłatnego udzielenia innej osobie.