Podejście do narkotyków w innych krajach.
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
Czy w Egipcie kupie jakies benzo bez recepty jak tak to jakie?
  • 24 / 2 / 0
nie wiem jak to jest z benzo bo nie moglem znalezc w necie ale wiem ze np tramadol jest w chuj traktowany jak narkotyk i bylo glosno o typiarze co wziela go ze soba i przy niej znalezli i kara smierci jej za to grozila nawet xD w egipcie chyba rygor jest jesli chodzi o takie uzywki
  • 5 / / 0
Widzialem gdzies w internecie post gdzie ktos chwalil sie ze kupil bez recepty chyba diazepam albo inne benzo ale sam tam nie bylem wiec nie wiem
  • 1 / / 0
Będę sie wybierał niedługo i nawet jak kupie na miejscu jakies benzo to raczej tego nie wycpam, stąd moje pytanie czy mógłbym przy wylocie np. kupić jakiś najpopularniejszy zwykły lek typu apap i wjebac tam te benzoski?
  • 2 / / 0
Odpowiadam na stary post diazepam/alprazolam to benzo które dostaniecie od reki od aptekarza z hotelu za wysoka cenę która wychodzi on wiele taniej niż w Polsce
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Jak wygląda Luksemburg 2 lata po dekryminalizacji marihuany? Bilans zysków i strat

Kiedy myślimy o luźnym podejściu do marihuany w Europie, przed oczami stają nam holenderskie Coffee Shopy lub portugalska dekryminalizacja. Jednak to Malta i Luksemburg dokonały prawdziwego przełomu legislacyjnego. Latem 2023 roku Luksemburg stał się drugim krajem UE, który oficjalnie wpisał prawo do uprawy konopi w ustawy.

Koniec hurraoptymizmu? Brakuje dowodów na skuteczność medycznej marihuany przy większości schorzeń

Złe wieści dla osób, które widzą w medycznej marihuanie remedium na całe zło świata – nawet na nowotwory. Analiza 2500 badań wykazała, że jej skuteczność można potwierdzić zaledwie w ułamku schorzeń, na które jest stosowana. Czy kannabinoidy czeka podobna przyszłość co opioidy?

USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?

Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.