Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 20 / 1 / 0
Piegusek jest cały czas dostępny wystarczy dobrze poszukać :p
  • 118 / 25 / 0
Chyba nie dobrze poszukać tylko mieć odpowiednie znajomości chciałeś napisać. Jak można znaleźć hel na Pradze (czy gdziekolwiek) "dobrze szukając" jak to kolega wyżej określił? Kumpel był ostatnio w ciemno to nie dość, że dostał z drugim gówno to ten drugi mało co wpierdol nie zaliczył. Całkowite gówno to to nie było, ale wiadomo dla "obcych" niedowarzone- ich ćwiary ważyły bodajże 0,16g (a nie jak wagowa ćwiara czyli 0,18-0,22g) i jakościowo były naprawdę średnie. koks za to podobno pierwsza klasa.

Tak, że reasumując na Pradze bez problemu idzie dostać, nawet kręcąc się tam chwilę w okolicy wiadomo jakiej ulicy widać w której bramie czy bramach to się ponoć odbywa, tak że osoby niemające żadnych znajomości w Warszawie też dostaną. Jednak wiadomo kosztem ilości jak i jakości.

Jednak to już temat do wątku: "Mapa heroina w Polsce".

Co do krótkiego działania majki i/lub nieczucia niczego poza wjazdem- który notabene dla większości jest nieprzyjemny ze względu na wyrzut histaminy to takie działanie dla morfiny ma około roku. Gdzieś wręcz, i to z 20 lat temu usłyszałem gdzieś stwierdzenie, że branie dożylne morfiny kończy się po pół roku. Znaczy konkretnie to usłyszałem coś w ten deseń nt. dziewczyny biorącej morfinę dożylnie: "Jeśli chodzi o branie dożylne morfiny to zostało jej pół roku." . Nie miałem pojęcia o co wówczas osobie to mówiącej chodziło, nie pamiętam nawet w jakich okolicznościach i od kogo to usłyszałem, ale dziś wiem co dana osoba miała na myśli.
Wiadomo, są osoby, które kilka lat z zadowoleniem biorą morfinę- ale są to zapewne po części osoby wolące majkę od helu, część osób latami albo i cały czas będzie czuła jej pozytywne działanie- wzrośnie im wiadomo jedynie tolerką jednak z czasem większości osób przestaje czuć pozytywne działanie majki bez względu na dawkę. Tak jest np. ze mną jak i widzę z czasem większością osób się prędzej czy później dzieje.
Moim zdaniem nie pozostaje nam nic innego jak spotkać się z kimś kto umie acetylować i w zamian za niewielką ilość majki i ewentualnie bezetu pokaże nam jak to w 100% dobrze robić.
Na pewno nie ma porównania dobrze zacetylowanej własnoręcznie majki do nawet dobrej jakości browna. Nasza AcM zawsze będzie tu górą. Dlatego nie ma co szukać chvja do dupy i jeździć po jakichś Pragach po browna mając dostęp do majki. Załatwienie bezetu to raczej nie problem a jeśli dla kogoś to problem to znaczy, że szukać nie umie czyli co się z tym wiąże niespecjalnie mu zależy.
Co do robienia AcM samemu to rozmawiałem z wieloma osobami, które robią/robiły same i raz im wychodzi/wychodziło raz nie, tak że lepiej jak ktoś już to robił i naprawdę to umie to nam pokaże jak to robić poprawnie. Nie muszę chyba mówić jak dotrzeć do takich osób czytając ten dział, nawet oferując im odpowiednią ilość morfiny i bezetu można im zwrócić koszty podróży i zaoferować nocleg. Lub po prostu popytać wśród znajomych opioidziarzy czy znają kogoś kto umie acetylować lub zna kogoś kto umie i jeśli nam zależy prędzej czy później dotrzemy do takiej osoby.

Oczywiście kontaktując się z kimś w sprawach, które nie zawsze są zgodne z prawem należy używać do komunikacji stron typu privnote com bądź podając maila- najlepiej również przez stronę privnote com żeby nikt inny komu nie chcemy żeby ten mail mógł wpaść w ręce w nie nie wpadł. Wówczas mamy pewność, że i naszego konta pocztowego nikt nie pozna oprócz osoby, z którą chcemy się skontaktować.
Uwaga! Użytkownik Maykell85 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 14 / 1 / 0
Helenka jest dobra cały czas wystarczy dobre źródło.. znajomości i wszystko cacy.
Oczywiście można trafić czasem jakieś ścierwo. Ale jak ma się już swoje sprawdzone źródło to tego się trzymam. fenta to jak mi trzeba to ogarniam na receptę a nie z ulicy.
Uwaga! Użytkownik PurePowderHeaven jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1 / / 0
Jestem tu nowy więc proszę o wyrozumiałość.
1,5 miesiąca temu odstawiłem heroinę po 2 latach grzania iv.
Objawy odstawienne przeszły już dawno ale nie mogę sobie poradzić z brakiem siły i bólem nóg.
Nie ukrywam że doprowadza mnie to do skrajnej kurwicy bo chcę już wrócić do życia a tu przez ten brak sił najchętniej tylko bym leżał. Wejście po schodach na 1 piętro to duży wyczyn. Wiem że to minie ale ile może to trwać? Może ktoś miał podobny problem?

Przeniesiono do wątku ogólnego — Catch
  • 3245 / 617 / 0
Mazowiecka Krajowa Administracja Skarbowa (KAS) udaremniła na lotnisku Chopina przemyt ponad 5 kg heroiny. Narkotyki warte na czarnym rynku prawie 2,4 mln zł próbowała przewieźć 81-letnia obywatelka Danii. Seniorka umieściła pakunek w podwójnym dnie walizki.

Duńska seniorka przyleciała na warszawskie lotnisko Chopina. Została wytypowana przez funkcjonariuszy Służby Celno-Skarbowej do kontroli.

"Ich podejrzenia wzbudziła trasa podróży oraz nerwowe zachowanie podróżnej. 81-letnia obywatelka Danii podróżowała z Malawi przez Kenię i Dohę, tranzytem do Kanady" - czytamy w komunikacie.
Ponad 5 kg heroiny w walizce

Funkcjonariusze podczas kontroli odkryli podwójne dno w walizce. Po zdemontowaniu ścianki bagażu wyjęli ze skrytki cztery pakiety beżowej substancji o konsystencji granulatu. Po przeprowadzeniu badania narkotestem okazało się, że przemycana substancja to heroina.

Czarnorynkowa wartość przewożonego przez staruszkę narkotyku wynosi prawie 2,4 mln zł.

Za podjęcie próby przewiezienia takiej ilości heroiny, 81-latce grozi od 3 do 15 lat więzienia.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 186 / 36 / 0
Grubo. Czyli w sumie dostanie dożywocie.
Gdyby podróże w czasie były możliwe, udusiłbym sam siebie poduszką w czasie snu 21 grudnia 2018 roku. Oszczędziłoby to wielu problemów.
  • 3455 / 555 / 2
Trasa ją zgubiła.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 109 / 20 / 0
19 sierpnia 2022VERBALHOLOGRAM pisze:
Czarnorynkowa wartość przewożonego przez staruszkę narkotyku wynosi prawie 2,4 mln zł.
5kg = 5000g, 2400000zł/5000g = 480zł/g

Skąd oni kurwa te ceny biorą?

Nigdy nie brałem helu, ale od roku się przymierzam i z moich reserczy wynika że gram browna kosztuje ok 200, a nie ok 500 ziko.... Czy rzeczywiście jest jakiś towar co lata za 600-700zł /g (no bo przecież 480 to cena hurtowa).
:liść:Wchodź na dach, łap promienie słońca, z tej perspektywy inaczej ziemia wygląda... :liść:
  • 3245 / 617 / 0
Może to 100% heroiny w heroinie, taki bez wypełniaczy czarnorynkowych? @raptureseeker
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2 / 3 / 0
Dokładnie tak jak mówisz. To dopiero będzie posiekane zanim pójdzie do konsumenta.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
DNA w powietrzu. Wykrywają tak narkotyki i patogeny

Przełomowe badanie naukowców z Uniwersytetu Florydy wykazało, że środowiskowe DNA (eDNA) zasysane prosto z powietrza może dostarczyć szczegółowych informacji o otaczającym nas świecie. Od identyfikacji zagrożonych gatunków i śledzenia ludzkich patogenów, po wykrywanie alergenów i nielegalnych substancji.

Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...

Palenie papierosów uszkadza cement. W zębach pozostają trwałe ślady po nałogu

Zęby składają się z trzech zasadniczych warstw: szkliwa, zębiny i cementu. Ten ostatni pokrywa korzeń i budową przypomina kość. Układa się on w charakterystyczne pierścienie, podobne do pierścieni drzew, które rosną z każdym rokiem. Naukowcy z Northumbria University chcieli sprawdzić, czy cement można wykorzystać w medycynie sądowej, na przykład do określania wieku ofiar przestępstw lub katastrof. I odkryli, że palenie papierosów pozostawia w cemencie trwałe ślady.