Co grozi za kupowanie narkotykow w internecie ?.
2.5 roku temu brat zaciekawiony cpaniem znalazl pewna strone, gdzie mozna bylo kupic fete i kwasy.
Strona dzialala 9 miesiecy od tamtego momentu, brat zdazyl stracic tam 2000 zl, ja rowniez skusilem sie 2 razy na laczna sume 100 zl
Wszystko placone bankowo (tak wiem, glupota)
No i strona padla jakis dlugi czas temu z tego co nam wiadomo, i ostatnio doszly do nas listy, wezwanie jako swiadek na policje.
Lepiej udawac ze nic nie wiemy i nie pamietamy czy moze mowic prawde?
Panie wladzo, jak bozie kocham, tyle tego zjadlem ze juz nic nie pamietam.
Wersja sensowniejsza:
Idz do prawnika.
Placil przelewem. Uwierza :D
Nie warto przyznawać się do kupna bo nawet jak powiesz, że kupiłeś i koleś cię wyj... możesz się znaleźć w sytuacji w jakiej ja byłam popełniwszy powyższy błąd. Już dawno zapomniałam o złożonym tej treści zeznaniu i po ok 4 latach otrzymałam wezwanie do sądu w mieście oddalonym około 600 km od mojego miejsca zamieszkania. Nie zliczę ile wniosków złożyłam w tej sprawie: np. o przesłuchanie w miejscu właściwym dla mojego miejsca zamieszkania itp. I tak dręczyli mnie 2 lata. W końcu stanęło na moim: przesłuchali mnie w moim sądzie.
Po to aby usłyszeć, że wydarzeń sprzed 8 lat w ogóle nie pamiętam a tym bardziej złożonego wówczas zeznania. Reasumując: aby uniknąć podobnej sytuacji nie doradzam zeznań w takiej treści.
Najlepsza odpowiedź jest taka: owszem zdarza mi się kupować substancje zabronione, ale nie kolekcjonuję adresów i nazwisk dostawców więc pomóc nie mogę. Dobrym rozwiązaniem jest bogata kartoteka psychiatryczna, którą można w razie czego przedłożyć (jak mi się zdarzało), gdzie znajdują się zapisy o mojej walce z depresją różnymi środkami i co tam jeszcze psychiatrze naopowiadasz. Jest to lekki "dupochron" na okoliczność przedstawienia zarzutu o posiadanie, jako odwetu za niezłożenie oczekiwanych zeznań. Nie będę się rozpisywać bo być może nikt tego nie przeczyta, ale w razie potrzeby służę pomocą.
W takim wypadku otwiera nam się szereg kolejnych możliwości, od obniżenia grzywny/kary/wyroku po uniewinnienie/umożenie.
Zawsze będę powtarzał: "ćpasz? Zrób se żółte"
@violak
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków
CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Pomorskiego Wydziału Zamiejscowego Departamentu do Spraw Przestępczości Zorganizowanej i Korupcji Prokuratury Krajowej w Gdańsku, przeprowadzili trzy skoordynowane uderzenia w zorganizowaną grupę przestępczą z Podlasia. Grupa miała zajmować się produkcją oraz wprowadzaniem do obrotu znacznych ilości narkotyków. Łącznie zatrzymano 19 osób, a zabezpieczone mienie przekroczyło wartość 625 tys. zł.
To nie rzeżucha. Internauci drwią z ujawnionej „plantacji” marihuany
Policjanci z Komisariatu Policji w Dębnie (woj. zachodniopomorskie) pochwalili się w zlikwidowaniem małej plantacji konopi indyjskich, które zaczął hodować w swoim domu jeden z mieszkańców gminy. Hodowla składała się z siedmiu jeszcze bardzo malutkich sadzonek. Zdjęcia całej instalacji dębniccy policjanci udostępnili w sieci. W mig w sieci zaroiło się od prześmiewczych komentarzy, które porównywały łup policjantów do… rzeżuchy. Tak bowiem wyglądały sadzonki ustawione obok siebie na jednym ze zdjęć.
Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany zawiesza prace
Rok temu politycy obozu rządzącego ogłosili wielki, historyczny projekt: pierwszy w Polsce Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany. Miało być nowocześnie, postępowo, europejsko. Miał być projekt, miał być progres, miało być „po wyborach ruszamy pełną parą”.