Podczas produkcji kreatyny powstaje wiele produktów ubocznych. Jeśli nie zostaną one odpowiednio odfiltrowane i trafią do zażywanych przez nas suplementów możemy czuć wzdęcia, skurcze mięśni, bóle głowy czy nudności. Wtedy należy szybko odstawić produkt i wypróbować inny.
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
Czyli chujowy egzemplarz mam?
W każdym razie jebać kretę
Jest mniejsze dawkowanie i nie trzeba już wpierdalać 20 tabsów dziennie. Widoczne efekty nootropowe, jak i zwiększona wydolność na treningu - ja sobie pływam.
Efektów ubocznych nie ma, a z sunifiramem ta kreatynka komponuje się świetnie
Różni się, nie nabiera się przykładowo tej głupkowatej wody w mięśnie.
I mnie osobiście po nim glowa nie boli, jak było ostatnio z monohydratem.
Niektórzy pili kreatynę ze szczyptą sody oczyszczonej lub zapijali sokiem z cytryny.
Czuć działanie gdy codziennie wrzucam ze śniadaniem + do energola później, ale jako nootrop piracetam lepszy jak dla mnie.
Kreatyna moim zdaniem lepiej jako dodatek do racetamów/podobnych. Wtedy pokazuje pazur.
@Stteetart
Po co kombinować jak mamy krealkalyn
Cześć, w niektórych partiach kreatyny od SFD wykryto przekroczone normy rtęci. Jak mocno może byc to szkodliwe? Firma SFD twierdzi że lajt, bo z przewodu pokarmowego nie ma takiej wchłanialności.
Odechciało mi się jeść jakiekolwiek suplementy szczerze mówiąc.
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Irvin Rosenfeld: Człowiek, który wypalił 120 000 jointów od rządu USA
Wyobraź sobie, że co 25 dni listonosz puka do Twoich drzwi i wręcza Ci przesyłkę od rządu federalnego. W środku nie ma jednak pism z urzędu skarbowego, lecz metalowa puszka przypominająca opakowanie od kawy. Po jej otwarciu widzisz 300 starannie skręconych jointów.
Liczba recept na medyczną marihuanę znów rośnie. Rzecznik Praw Pacjenta reaguje
Ponownie wzrosła liczba recept wystawianych na opioidy i marihuanę medyczną. Wcześniejszy spadek był efektem zmiany prawa mającego uniemożliwić wystawianie recept na wspomniane substancje w drodze teleporady. O sprawie pisze Rynek Zdrowia.
Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?
Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.