Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 9298 / 1806 / 2
@GermanskiOprawca

Podczas produkcji kreatyny powstaje wiele produktów ubocznych. Jeśli nie zostaną one odpowiednio odfiltrowane i trafią do zażywanych przez nas suplementów możemy czuć wzdęcia, skurcze mięśni, bóle głowy czy nudności. Wtedy należy szybko odstawić produkt i wypróbować inny.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 974 / 266 / 0
@Stteetart

Czyli chujowy egzemplarz mam?

W każdym razie jebać kretę 🐷
  • 974 / 266 / 0
Pokombinowałem trochę i odkryłem buforowaną postać kreatyny - kre alkalyn.

Jest mniejsze dawkowanie i nie trzeba już wpierdalać 20 tabsów dziennie. Widoczne efekty nootropowe, jak i zwiększona wydolność na treningu - ja sobie pływam.

Efektów ubocznych nie ma, a z sunifiramem ta kreatynka komponuje się świetnie 🐷🐷
  • 9298 / 1806 / 2
No krealkalynie wszyscy zapomnieli, bo praktycznie niczym nie różni się od mono a jest droższy.
Wchodzić i głosować
  • 974 / 266 / 0
@Stteetart

Różni się, nie nabiera się przykładowo tej głupkowatej wody w mięśnie.

I mnie osobiście po nim glowa nie boli, jak było ostatnio z monohydratem.
  • 9298 / 1806 / 2
Z tego co pamiętam to krealkalyn różnił się od mono tylko zmieniona zasadowoscia.
Niektórzy pili kreatynę ze szczyptą sody oczyszczonej lub zapijali sokiem z cytryny.
Wchodzić i głosować
  • 1974 / 519 / 0
Dostałem z miesiąc temu pakę 500g kreatyny z tauryną i zacząłem używać w celu jak nootrop.
Czuć działanie gdy codziennie wrzucam ze śniadaniem + do energola później, ale jako nootrop piracetam lepszy jak dla mnie.
jak nie chcesz nie musisz wpierdalać
:tabletki: :świnia:
  • 974 / 266 / 0
@blokowiska666

Kreatyna moim zdaniem lepiej jako dodatek do racetamów/podobnych. Wtedy pokazuje pazur.

@Stteetart

Po co kombinować jak mamy krealkalyn 🐒🙉
  • 2 / 1 / 0
Cześć, jak każdy wie wszystko drożeje a ja nie mam pieniędzy, ma ktoś jakiś ,,przepis,, na kreatyne do zrobienia w domu?
  • 177 / 53 / 0
@Stteetart
Cześć, w niektórych partiach kreatyny od SFD wykryto przekroczone normy rtęci. Jak mocno może byc to szkodliwe? Firma SFD twierdzi że lajt, bo z przewodu pokarmowego nie ma takiej wchłanialności.

Odechciało mi się jeść jakiekolwiek suplementy szczerze mówiąc. 😆
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Medyczna marihuana a prawo jazdy: Pacjenci w pułapce przepisów

Pacjenci stosujący konopie medyczne wciąż narażeni są na poważne konsekwencje prawne, mimo że działają zgodnie z zaleceniami lekarzy. Brak przepisów rozróżniających marihuanę medyczną od rekreacyjnej oraz niejasne regulacje dotyczące dopuszczalnych poziomów THC we krwi mogą skutkować postawieniem zarzutów karnych czy utratą prawa jazdy. Czy Ministerstwo Zdrowia planuje jakieś zmiany w tym zakresie?

Strzelanina w ośrodku leczenia narkomanii. Są ofiary

Grupa uzbrojonych ludzi zaatakowała ośrodek rehabilitacji narkomanów w Meksyku - podały miejscowe władze. Zginęło co najmniej dziewięć osób, a pięć zostało rannych. Do zdarzenia doszło w poniedziałek w stanie Sinaloa na północnym zachodzie kraju.

Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.