czy waszymz daniem tworzenie kopców, a dokładnie terenu, który podnosimy o 20 cm ma sens? Ja robię tak z uwagi na to, zeby:
1. oczyścic z chwastów,
2. tworzyc spadki w tym podniesionym terenie, celem stworzenia fajnego systemu nawadniania
3. stworzyc infrastrukturę XD dla preparatów np. typu ślimakol na szkodniki, wtedy wysypuje obok wszędzie i ciężej tym mały skurw&^^& snom wchodzic pod moją warownie.
4. lepszy dostęp, jakos tak lepiej się plewi to
Ktoś z was jeszcze tak robi?
18 kwietnia 2022kosmaty91 pisze: czy waszymz daniem tworzenie kopców, a dokładnie terenu, który podnosimy o 20 cm ma sens? Ja robię tak z uwagi na to, zeby:
1. oczyścic z chwastów,
2. tworzyc spadki w tym podniesionym terenie, celem stworzenia fajnego systemu nawadniania
3. stworzyc infrastrukturę XD dla preparatów np. typu ślimakol na szkodniki, wtedy wysypuje obok wszędzie i ciężej tym mały skurw&^^& snom wchodzic pod moją warownie.
Generalnie "kopce" to potęga i zbawienie bo pozwalają ci uprawiać wręcz na betonie z jednej strony a na bagnie z drugiej.
Natomiast Twoje rozwiazania kolego - rozumiem że Ci działają i super i niech Ci się darzy skoro lubisz , ale w przypadku gleby zdatnej do uprawy lub zdatnej do wzbogacenia
to moim zdaniem marnowanie czasu i zasobów. Ale ja stary jestem nie rozumiem fenomenu Minecrafta ;)
Zakładając uprawę bezpośrednio w ziemi, to w naszym klimacie robienie kopców jest naprawdę zbędne. A jeśli teren może ulec zalaniu np przez rzekę, to kopce nic nie pomogą.
18 maja 2022Gacek4545 pisze: Myślę że to dość pomysłowe chodź mało skuteczne w dłuższej perspektywie bo jak sadzisz zwykle panny które rosną bardzo długo to po paru miesiacach deszczu i zmian pogodowych teren poprostu osiądzie i się wyrówna. Nie robiłem tak więc pytanie do Cb czy mam rację? I jak długo juz to stosujesz
:)
18 maja 2022Kobyszcze pisze:Jak to mawiają - Twój cyrk - twoje małpy18 kwietnia 2022kosmaty91 pisze: czy waszymz daniem tworzenie kopców, a dokładnie terenu, który podnosimy o 20 cm ma sens? Ja robię tak z uwagi na to, zeby:
1. oczyścic z chwastów,
Generalnie "kopce" to potęga i zbawienie bo pozwalają ci uprawiać wręcz na betonie z jednej strony a na bagnie z drugiej.
Natomiast Twoje rozwiazania kolego - rozumiem że Ci działają i super i niech Ci się darzy skoro lubisz , ale w przypadku gleby zdatnej do uprawy lub zdatnej do wzbogacenia
to moim zdaniem marnowanie czasu i zasobów. Ale ja stary jestem nie rozumiem fenomenu Minecrafta ;)
Jeśli chodzi o budowanie, to daje rade. i masz rację, beton, bagno. Robilem to chyba wszędzie. Na bagnach zrobiło mega zajebista robotę.
[/quote]
woda mi nigdy nie zmyła :D
[/quote]
18 kwietnia 2022kosmaty91 pisze: siemano,
czy waszymz daniem tworzenie kopców, a dokładnie terenu, który podnosimy o 20 cm ma sens? Ja robię tak z uwagi na to, zeby:
1. oczyścic z chwastów,
schoolboy runaway
Ktoś z was jeszcze tak robi?
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Powiedziała policji, że ktoś ją śledzi. Została zatrzymana za... posiadanie narkotyków
Zaalarmowała policję, że ktoś ją śledzi – usłyszała zarzuty za posiadanie narkotyków. 31-latka z Dobroszyc poprosiła funkcjonariuszy o pilną pomoc. Jak się okazało, jej zachowanie mogło mieć związek z działaniem substancji psychoaktywnych. Oleśniccy policjanci zostali postawieni na nogi przez 31-letnią kobietę z Dobroszyc. Spanikowana zgłaszająca poinformowała funkcjonariuszy, że śledzą ją podejrzani mężczyźni. Na dodatek grożą jej i wyzywają. Kobieta wyraźnie obawiała się o swoje bezpieczeństwo i prosiła o natychmiastową pomoc.
Już 1 drink dziennie zwiększa ryzyko zgonu. Alkohol nie przynosi żadnych korzyści
W Journal of Studies on Alcohol and Drugs ukazało się jedno z najbardziej kompleksowych badań dotyczących wpływu alkoholu na zdrowie populacji amerykańskiej. Zostało przeprowadzone przez ponad trzydziestu badaczy z wiodących instytucji naukowych, w tym z Columbia University, University of California, Mayo Clinic, University College London czy Harvard Medical School. Dostarcza ono precyzyjnych szacunków ryzyka zgonu powodowanego przez spożycie alkoholu z uwzględnieniem płci, wieku i poziomu konsumpcji.
KAS: Przemyt ketaminy w świecach zapachowych
Podczas kontroli w jednej z firm kurierskich, funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej (SCS) z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego (MUCS) w Warszawie zwrócili uwagę na przesyłkę zaadresowaną do odbiorcy w Filadelfii (USA). Zgodnie z deklaracją nadawcy, miały się w niej znajdować świece zapachowe o wartości ok. 111 euro.