czy waszymz daniem tworzenie kopców, a dokładnie terenu, który podnosimy o 20 cm ma sens? Ja robię tak z uwagi na to, zeby:
1. oczyścic z chwastów,
2. tworzyc spadki w tym podniesionym terenie, celem stworzenia fajnego systemu nawadniania
3. stworzyc infrastrukturę XD dla preparatów np. typu ślimakol na szkodniki, wtedy wysypuje obok wszędzie i ciężej tym mały skurw&^^& snom wchodzic pod moją warownie.
4. lepszy dostęp, jakos tak lepiej się plewi to
Ktoś z was jeszcze tak robi?
18 kwietnia 2022kosmaty91 pisze: czy waszymz daniem tworzenie kopców, a dokładnie terenu, który podnosimy o 20 cm ma sens? Ja robię tak z uwagi na to, zeby:
1. oczyścic z chwastów,
2. tworzyc spadki w tym podniesionym terenie, celem stworzenia fajnego systemu nawadniania
3. stworzyc infrastrukturę XD dla preparatów np. typu ślimakol na szkodniki, wtedy wysypuje obok wszędzie i ciężej tym mały skurw&^^& snom wchodzic pod moją warownie.
Generalnie "kopce" to potęga i zbawienie bo pozwalają ci uprawiać wręcz na betonie z jednej strony a na bagnie z drugiej.
Natomiast Twoje rozwiazania kolego - rozumiem że Ci działają i super i niech Ci się darzy skoro lubisz , ale w przypadku gleby zdatnej do uprawy lub zdatnej do wzbogacenia
to moim zdaniem marnowanie czasu i zasobów. Ale ja stary jestem nie rozumiem fenomenu Minecrafta ;)
Zakładając uprawę bezpośrednio w ziemi, to w naszym klimacie robienie kopców jest naprawdę zbędne. A jeśli teren może ulec zalaniu np przez rzekę, to kopce nic nie pomogą.
18 maja 2022Gacek4545 pisze: Myślę że to dość pomysłowe chodź mało skuteczne w dłuższej perspektywie bo jak sadzisz zwykle panny które rosną bardzo długo to po paru miesiacach deszczu i zmian pogodowych teren poprostu osiądzie i się wyrówna. Nie robiłem tak więc pytanie do Cb czy mam rację? I jak długo juz to stosujesz
:)
18 maja 2022Kobyszcze pisze:Jak to mawiają - Twój cyrk - twoje małpy18 kwietnia 2022kosmaty91 pisze: czy waszymz daniem tworzenie kopców, a dokładnie terenu, który podnosimy o 20 cm ma sens? Ja robię tak z uwagi na to, zeby:
1. oczyścic z chwastów,
Generalnie "kopce" to potęga i zbawienie bo pozwalają ci uprawiać wręcz na betonie z jednej strony a na bagnie z drugiej.
Natomiast Twoje rozwiazania kolego - rozumiem że Ci działają i super i niech Ci się darzy skoro lubisz , ale w przypadku gleby zdatnej do uprawy lub zdatnej do wzbogacenia
to moim zdaniem marnowanie czasu i zasobów. Ale ja stary jestem nie rozumiem fenomenu Minecrafta ;)
Jeśli chodzi o budowanie, to daje rade. i masz rację, beton, bagno. Robilem to chyba wszędzie. Na bagnach zrobiło mega zajebista robotę.
[/quote]
woda mi nigdy nie zmyła :D
[/quote]
18 kwietnia 2022kosmaty91 pisze: siemano,
czy waszymz daniem tworzenie kopców, a dokładnie terenu, który podnosimy o 20 cm ma sens? Ja robię tak z uwagi na to, zeby:
1. oczyścic z chwastów,
schoolboy runaway
Ktoś z was jeszcze tak robi?
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Alkohol daleko od kasy i z brzydką etykietą
Minister Katarzyna Kęcka o walce z piciem w "Miodowej 15".
Maroko stawia na legalne konopie. Ulga dla tysięcy farmerów
Największy na świecie producent konopi indyjskich stawia na legalizację upraw. Po dekadach działania w cieniu, rolnicy z regionu Rif mogą wreszcie pracować bez obaw o aresztowanie. Legalizacja przynosi nowe możliwości, ale też wyzwania — nielegalny rynek wciąż ma się dobrze, a rolnicy narzekają na problemy z wypłatami za plony.
USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?
Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.