Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
Ja, jeszcze pokażę im swoją lepszą wersję
Niech no wezmę coś - szczęście ląduje w przełyku
Dragi to lekarstwa, tylko w innym języku"
A przy okazji polecam stronę Apteline - raz że Tussi po 10 ziko, a dwa że dostarczają do wielu aptek, co może komuś pomóc.
Aha i byłem wtedy po nocy fecenia i chyba jeszcze walenia kota
Ja, jeszcze pokażę im swoją lepszą wersję
Niech no wezmę coś - szczęście ląduje w przełyku
Dragi to lekarstwa, tylko w innym języku"
DXM wydaje się być taki szmatławy w działaniu, taki jakiś brudny. Ten brud przebija się do noddów (bo ja oczywiście zawsze mieszam dexa z opio) i zatruwa je swoją zgnilizną. Szkarłatną zgnilizną. Zwiduje mi się kostucha z kłapiącą szczęką, groteskowe ludki z powykrzywianymi mordami wirujące dookoła. Wszystko jest ogłupiająco dziwne, dalekie i nierzeczywiste. Tak jakby wejść do świata z kreskówki.
Jeden nod mi się tylko podobał - widziałam w nim bladą tancereczkę panią morfinę z porcelany, oczy miała jasne i zimne. Znajdowała się w amfiteatrze, stojąc przy scenie wyłożonej czerwonym aksamitem i tonącej w półmroku; na całej powierzchni sceny było rozciągnięte coś w postaci ludzkich ścięgien. Na scenie tańczyły sterowane przez nią, bezwolne kukiełeczki, bezosobowe białe plastikowe marionetki.
You will always be in my dreams
The last and final moment is yours
My agony is your triumph
Po grząskim gruncie waść stąpasz..
You will always be in my dreams
The last and final moment is yours
My agony is your triumph
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni
Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.
Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać
Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.
Rok po częściowej legalizacji w Niemczech: młodzież nie sięga po marihuanę częściej
Federalny Instytut Zdrowia Publicznego przebadał ponad 7 tysięcy Niemców w wieku 12–25 lat rok po wejściu w życie ustawy konopnej. Wśród nastolatek, nastolatków i młodych kobiet nic się nie zmieniło. Jedyny istotny wzrost odnotowano u młodych mężczyzn — ale ten trend trwa nieprzerwanie od 2008 roku, czyli od szesnastu lat przed legalizacją.