Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
Ja, jeszcze pokażę im swoją lepszą wersję
Niech no wezmę coś - szczęście ląduje w przełyku
Dragi to lekarstwa, tylko w innym języku"
A przy okazji polecam stronę Apteline - raz że Tussi po 10 ziko, a dwa że dostarczają do wielu aptek, co może komuś pomóc.
Aha i byłem wtedy po nocy fecenia i chyba jeszcze walenia kota
Ja, jeszcze pokażę im swoją lepszą wersję
Niech no wezmę coś - szczęście ląduje w przełyku
Dragi to lekarstwa, tylko w innym języku"
DXM wydaje się być taki szmatławy w działaniu, taki jakiś brudny. Ten brud przebija się do noddów (bo ja oczywiście zawsze mieszam dexa z opio) i zatruwa je swoją zgnilizną. Szkarłatną zgnilizną. Zwiduje mi się kostucha z kłapiącą szczęką, groteskowe ludki z powykrzywianymi mordami wirujące dookoła. Wszystko jest ogłupiająco dziwne, dalekie i nierzeczywiste. Tak jakby wejść do świata z kreskówki.
Jeden nod mi się tylko podobał - widziałam w nim bladą tancereczkę panią morfinę z porcelany, oczy miała jasne i zimne. Znajdowała się w amfiteatrze, stojąc przy scenie wyłożonej czerwonym aksamitem i tonącej w półmroku; na całej powierzchni sceny było rozciągnięte coś w postaci ludzkich ścięgien. Na scenie tańczyły sterowane przez nią, bezwolne kukiełeczki, bezosobowe białe plastikowe marionetki.
You will always be in my dreams
The last and final moment is yours
My agony is your triumph
Po grząskim gruncie waść stąpasz..
You will always be in my dreams
The last and final moment is yours
My agony is your triumph
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)
Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.
CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami
Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.
Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych
Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.