"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
U mnie OSOBIŚCIE efekty poprawy zdolności kognitywnych zaniknęły, gdy przestalem brać piracetam po około 6 miesięcznej suplementacji.
Duzo lepszym wyborem, który postawia fajne efekty jest noopepcik.
Wychodzi na to że nootropy to tylko chwilowe z działaniem której zaprzestaje jakiś czas po odstawieniu.
"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
Pamiętaj, że straty w koncentracji i pamięci może również wywołać zwykły zespół abstynencyjny. Co prawda ciężko stwierdzić, ile będzie on się ciągnął, ale odstawienie substancji psychoaktywnych w odpowiednio mlodym wieku daje duże szanse na powrót do starych możliwości umysłowych wraz z uplywem czasu.
Mi Pani terapeutka kiedyś powiedziała, że to może nawet do 8 lat trwać, no ale hui, trzeba czekać xD
Nootropy nie zaszkodzą, a jest duża szansa, że przyspieszają ten proces.
Tylko absta musi być i tyle. Bo większość substancji psychoaktywnych cofa efekty nootropowych kuracji drastycznie.
Okres półtrwania substancji czynnej wynosi około pięciu godzin.
Źródło: https://www.doz.pl/leki/w971-Piracetam
Jak najbardziej możesz zwiększyć. I tak mówimy tu o niskich dawkach. Rozłóż sobie najlepiej dawkowanie na dwa razy w ciągu doby.
Ja kiedyś dawkowałem 3 razy 3600mg piracetamu dziennie xD
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Coraz więcej zatruć dopalaczami wśród nieletnich. Rzeczniczka Praw Dziecka apeluje do MEN
Rzeczniczka Praw Dziecka Monika Horna-Cieślak ponownie zaapelowała do Ministerstwa Edukacji Narodowej o wzmocnienie edukacji o dopalaczach i substancjach psychoaktywnych w szkołach. Powodem są rosnące statystyki dotyczące zatruć dopalaczami wśród dzieci i młodzieży w Polsce. Według danych systemu SMIOD w 2024 roku odnotowano 557 interwencji medycznych związanych z podejrzeniem zatrucia nowymi substancjami psychoaktywnymi.
Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia
Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.
Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy
Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.