Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 3237 / 551 / 0
Chodziło mi po zaprzestaniu brania czy ktoś zauważył poprawę w kwestii neurogenezy.
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 1007 / 273 / 0
@pomasujplecki

U mnie OSOBIŚCIE efekty poprawy zdolności kognitywnych zaniknęły, gdy przestalem brać piracetam po około 6 miesięcznej suplementacji.

Duzo lepszym wyborem, który postawia fajne efekty jest noopepcik.
  • 3237 / 551 / 0
Poczytam o tym. Ciekawiło mnie ogólnie jakimi środkami mozna trwałe pobudzić neurogeneze po stratach narkotycznych.
Wychodzi na to że nootropy to tylko chwilowe z działaniem której zaprzestaje jakiś czas po odstawieniu.
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 1007 / 273 / 0
@pomasujplecki

Pamiętaj, że straty w koncentracji i pamięci może również wywołać zwykły zespół abstynencyjny. Co prawda ciężko stwierdzić, ile będzie on się ciągnął, ale odstawienie substancji psychoaktywnych w odpowiednio mlodym wieku daje duże szanse na powrót do starych możliwości umysłowych wraz z uplywem czasu.

Mi Pani terapeutka kiedyś powiedziała, że to może nawet do 8 lat trwać, no ale hui, trzeba czekać xD

Nootropy nie zaszkodzą, a jest duża szansa, że przyspieszają ten proces.

Tylko absta musi być i tyle. Bo większość substancji psychoaktywnych cofa efekty nootropowych kuracji drastycznie.
  • 32 / 1 / 0
Będzie to mój pierwszy kontakt z piracetamem,mam zapisane 2x po 800mg rano i w południe i stąd moje pytanie brać jak magik zalecił czy ładować 1600 mg na raz w jednej dawce. Ile działa piracetam?
  • 39 / 20 / 0
@Aptekarzyna
Okres półtrwania substancji czynnej wynosi około pięciu godzin.
Informacja z ulotki dla pacjenta. Oznacza to, że lepiej dzienną dawkę dzielić na dwie lub trzy części. Nie brać całej dawki jednocześnie.

Źródło: https://www.doz.pl/leki/w971-Piracetam
  • 1 / / 0
Biorę 5 mg oxybutyniny raz dziennie i zastanawiam się czy mogę łączyć ten lek z piracetamem. Piracetam potrzebuję, żeby poprawić koncentrację (za 4 miesiące mam egzamin), a oxybutynine biorę na nadpotliwość dłoni, dlatego nie bardzo chciałabym z niej rezygnować :/
  • 21 / 1 / 0
Siemka! Mam do dyspozycji 60 tabletek Nootropilu 1200mg. Chciałbym zrobić jakaś lekka kuracje ale nie wiem jak. Aktualnie biorę jedna tabletkę od kilku dni ale po tygodniu chciałbym zwiększy i tu pytanie do was, jeść ciagle po 1200 czy po tygodniu zwiększyć do 2400 i ciągnąć aż do końca paczki na tej dawce.
  • 1007 / 273 / 0
@EMKANADZIEIZIARENKA

Jak najbardziej możesz zwiększyć. I tak mówimy tu o niskich dawkach. Rozłóż sobie najlepiej dawkowanie na dwa razy w ciągu doby.

Ja kiedyś dawkowałem 3 razy 3600mg piracetamu dziennie xD
  • 4 / 1 / 0
Witam witam serdecznie spolecznosc i liczę na konkretne porady znawców. Więc tak zaczynam brać piracetam, kiedys juz bralem cudów nie było hehe ale wiadomo takich nie będzie.. więc tak wróciłem do aktywnego uzalnienia poliwszystkiego juz 4 miechy ale to nie na ten temat.. na terapie grupowe jeszcze wrócić czas bedzie :) robie prawko na c i juz jestem w końcowej fazie jazdy a pytań nie mam ochoty nawet zajrzeć a jest tego wuchte a czasu ani checi nie ma wcale, wkurwiam się jak tylko pomysle ze mam zacząć.. potrzebuje turbo suplementacji dla mojej zmeczonej glowy, mysle 4800 pitacetamu na dzień plus noopept- ktos tez chwalil takiego combo.. czasu mam mało ale z przyswajaniem wiedzy nie było problemu inżynier 10 lat tez na fecie obroniony na 5 także wiem co się z czym je i jak to wygląda. 4 miechy aktywnego codzinnego uzaleznienia i nauka to ostatnie co mi sie tera chce :) politoksykomania ale podstawa speed dzien w dzien, koko sporadycznie. benzo na spanie, alko tez ale duzo mniej niz na poprzednich ciagow jedynie piwo mocny alkohol mocno odczuwam i przestałem pic starzeje się, trawa sporadycznie No i testosteron zeby forma jako taka byla tak to mniej wiecej wyglada i to od dziesieciolecia prawie trwa z przerwami na calkowita trzezwosc i orace nad soba na terapi grupowej i tak wkolo... ale do sedna proszę o pomoc w dobraniu turbozestawu co mi pomoze zaczac powrot na dobra normalna droge i jak go zazywac co z czym ile heheh moze byc jak najwiecej zeby podrasowac na juz moja glowa zmeczona..i może ten moodafil mi ktoś coś przewinie może uda mi się zejsc z polaka jeszcze to bylo by przewspaniale pozdro wariaty czekam na odpowiedzi konkretne odpowiedzi
Ostatnio zmieniony 19 maja 2022 przez Reem09, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.

Z Brazylii do Europy z kawą i kokainą. Kulisy sprawy drobnicowca Blume

Drobnicowiec Blume, który w 2023 roku obsługiwał transatlantycką trasę handlową pod togijską banderą, dziś stał się symbolem jednego z największych przejęć narkotyków na wodach europejskich. Wydarzenia związane z jego zatrzymaniem obnażają skuteczność współpracy służb międzynarodowych oraz skalę wykorzystywania żeglugi morskiej przez zorganizowane grupy przestępcze.

Betel jest używany od co najmniej 4000 lat

Betel to po kofeinie, alkoholu i nikotynie najbardziej popularna używka na świecie. Jest używany od dawna i głęboko zakorzeniony w kulturze Azji. Chociaż żucie betelu wiąże się z zabarwieniem zębów, brak takie zabarwienia nie oznacza, że człowiek betelu nie żuł. Dlatego też stwierdzenie jego użycia w przeszłości wymaga specjalistycznych badań. Taki, jakich podjęli się naukowcy z Tajlandii, Australii i USA.