Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 2193 / 364 / 0
Proszę o scalenie.

Mam pytanie odnośnie preparatów.

Na mp mamy podane preparaty o przedłużonym uwalnianiu, z dwoma skrótami: ER, XL, lub po prostu "o przedłużonym uwalnianiu" jest jakaś różnica czasowa uwalniania substancji pomiędzy nimi?
Tam..tutaj, jestem no tak, hehe xd
  • 76 / 4 / 0
Jak zwiększacie dawkę to też uboki pojawiają się wam dopiero 6-7 dnia ?
  • 3455 / 555 / 2
1. Chyba nie ma. Przedluzone uwalnianie jest wg mnie wygodniejsze nie masz tego wystrzalu noradrenaliny.

2. Wcale juz nie mam ubokow jem 300mg wenli ale nalezy pamietac ja jestem chop co wazy 120kg heh.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 501 / 18 / 0
Wkońcu 6 dni bez paro i na wenli . Zrobiłem najlepszy krok po mału się wenla rozkręca jeszcze mnie łapią lęki napadowe ale coraz lepiej a i biorę wenle na noc , żeby uniknąć sennności oraz spania w dzień .
  • 985 / 266 / 0
08 kwietnia 2022OdwiertKorzenny pisze:
04 kwietnia 2022GermanskiOprawca pisze:
Dlatego Panowie trzeba wsuwać 375mg dziennie tak jak ja i mieć profil acetylocholinergiczny działania wenli, nie będziecie odczuwać senności 🙈
Świeży wpis o takiej dawce, super.
Mógłbyś trochę przybliżyć na jakiej zasadzie działa i jak się u Ciebie objawia ten profil acetylocholinergiczny ?
2. System dawkowania
3. Jest jakiś odczuwalny efekt od noradrenaliny w postaci irygacji, nerwów, agresji, zbyt dużej stymulacji?
4. Sypiasz normalnie, czy coś wskakuje na spanie ?
1. No jest więcej energii do życia, człowiek już tak nie zamula i wykonywanie zadań sprawia satysfakcję. Nie będę tez wychwalal wenli pod niebiosa, bo niestety musiałem dołożyć kilka innych preparatów, żeby zniwelować u siebie objawy stałego zmęczenia. Ale na pewno dzialanko odczuwalne i nie chciałbym rezygnować z tego leku. Na lęki jest super, dobiło to moje fobie po wcześniejszym leczeniu paroksetyna i od prawie dwoch lat nie ma po nich sladu. 🙉

2. Rano full 375mg i jedziem xD

3. Zero ubokow od samej wenli. Podirytowanie mam tylko czasem od dzialania nootropow lub zespolu abstynencyjnego (dawniej nałóg), ale niweluję karbamazepinką na spanie.

4. Śpię normalnie, a nawet mialem problem z nadsennoscia. Ale na to tez pomogla karba, a teraz jeszcze modafinilek leci 🧠
  • 784 / 16 / 0
Co jeszcze bierzesz do tego ?
  • 964 / 17 / 0
Biore dawkę wenli 150mg mam słaba aktywizacja niewiem czy zwiększyć dawkę czy cis innego dołożyć?
  • 985 / 266 / 0
@deoodeoo

(mg)
wenla 375 - 0 - 0
amisulpryd 100 - 100 - 0
karbamazepina 0 - 0 - 600

Modafinil 200 - 0 - 0
kofeina 200 - 200 - 0
ALCAR 500 - 500 - 500
noopept 30 - 30 - 30
  • 2193 / 364 / 0
Wracam do tego leku już 3 raz, bardzo dobry antydepresant. Choć ~3 tygodnie to chyba za mało, żeby cokolwiek oceniać, to na pewno zwiększył się napęd i motywacja. Z autopsji doświadczyłem solidnego efektu antydepresyjnego, wówczas dawka wynosiła 300mg + jako potencjalizacja mirtazapina 45mg na wieczór. Pierwszy osąd wobec wenlafaksyny wydaję mi się mylny, gdyż mieszana była z beta2mimetykami typu np. clenbuterol w wysokich dawkach(przypuszczam, że tutaj miało znaczenie ośrodkowe i obwodowe działanie na organizm adrenaliny), solidna terapia hormonalna (SAA i T3), na katorżniczej diecie, treningach siłowych, kalistenicznych i cardio. Co w konsekwencji dosyć często powodowało nadmierną irytację, agresję wewnętrzną, złość, i okrutną stymulację psychofizyczną.

I właśnie ciekawi mnie wykorzystanie dawki 375mg uważaną za maksymalną, bo być może to zadziała w sposób paradoksalny jak np. wysokie dawki amfetaminy/beta-ketonów, czyli bardziej zamulającą, ale niekoniecznie wpływając na poziom uwagi.

Na pewno trzeba będzie to skonsultować z lekarzem, a wizyta tuż tuż.
Tam..tutaj, jestem no tak, hehe xd
  • 431 / 23 / 0
@OdwiertKorzenny

Przymierzam sie do tego specyfiku lub do fluoksetyny, mowimy o najwyzszych dawkach oczywiscie. Czy wenlaflaksyna bardzo splyca emocje??? Masz jakies porownanie do fluoksetyny? Wzialbym wenle bo mam spektrum ADHD ale boje sie ze bede myslal jak robot na niej...
Ma ktos doswiadczenie z tymi obydwoma specyfikami w wysokich dawkach?
Jak bralem sertraline w dawce 200 mg to byla masakra... nienawiedze takiego stanu gdize nie ma emocji i spontanicznosci.
ODPOWIEDZ
Newsy
To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."

W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy

Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".

„Co potrzeba?” - zapytał 16-latek policjantów, których następnie próbował przekupić

„Co potrzeba?” - takimi słowami zwrócił się 16-latek do policjantów ze stołecznego Wydziału Wywiadowczo-Patrolowego. Wtedy jeszcze nie wiedział, że mówi do nieumundurowanych policjantów. Okazało się, że miał przy sobie kilka porcji narkotyków.