24 marca 2022KAak1813 pisze: Połączenie mirta 30 na noc i buproprion 150 + 2mg clon bezpieczne?
24 marca 2022serotoninowy pisze: Bezpieczne, a klona o jakiej porze dnia zamierzasz brac? Bo jak razem z bupropionem to może Ci osłabiać jego działanie, chyba że już dłużej siedzisz na tych 2mg klona to organizm przyzwyczajony ale i tak lepiej żebyś bral np po obiedzie dopiero.
Dziennie nawet 6mg klona wchodzi także bez różnicy która godzina, rozchodzi mi się typowo o jutrzejszy poranek (6:00).
Biorę Mirtazen 4 dzień w dawce 15mg, schodziłam z Trittico 150 mg, głównie cierpię na zaburzenia snu. Ostatnio spotkała mnie traumatyczna sytuacja w życiu i nasiliły się objawy, doszły też lekkie zaburzenia lękowe w ciągu dnia. Mam taki problem, że Mirta w ogóle na mnie nie działa - śpię średnio, tzn. zasypiam szybko, ale budzę się parę razy w trakcie nocy i śpię bardzo lekkim snem, nie czuję się wybitnie wypoczęta rano.
Myślicie, żeby zwiększyć dawkę do 30mg czy poczekać jeszcze trochę? Po dwóch tygodniach mam się konsultować z psychiatrą jak tam na mnie działa.
Czy ten lek ujawnia jakieś szczególne właściwości przy jednoczesnym przyjmowaniu wenlafaksyny?
Dostałem to od lekarza, jak mu wspomniałem o częstym wybudzaniu się w nocy, ale trochę cykam się brać, żeby nie zrobił ze mnie śpiocha. A dopiero niedawno poradziłem sobie z nadmierną sennością.
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm
Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.
Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?
Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.
Mentzen radzi młodym, by pili alkohol i palili. "Nie piją (...), nie ma z tego dzieci"
Zdaniem Sławomira Mentzena młodzi ludzie powinni robić tylko trzy rzeczy: uczyć się, pracować i... pić alkohol. Swoimi przemyśleniami prezes Nowej Nadziei i lider Konfederacji podzielił się w środę, 20 maja, podczas spotkania z mieszkańcami Świebodzina.