Wszystko, co dotyczy hodowli/uprawy grzybów psylocybinowych.
Jakie grzyby są Twoim zdaniem najlepsze?
Krajowe łysiczki
967
62%
Krajowe muchomory
103
7%
Importowane (wszystkie wrzucam do jednego wora)
490
31%

Liczba głosów: 1560

ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
Witam,

9 dni temu nakłułem growkit golden teachera, zalałem wodą na 24h, odlałem i włożyłem do worka zgodnie z instrukcją. Dziś otworzyłem go pierwszy raz by zrobić zdjęcie. Z tego co widziałem u niektórych, w 9 dni to mają piny lub grzybki a u mnie jeszcze nic nie rośnie. Jest to moja pierwsza przygoda, czy wygląda to zdrowo i wystarczy czekać?
IMG_0619.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 437 / 265 / 0
W jakiej to trzymasz temperaturze? Jaki jest zapach po otwarciu torby? Trzymasz go na świetle oczywiście, nie w jakiejś szafie?

Moim zdaniem jest ok. 9 dni to jeszcze nie tak źle, jak nic się nie pojawi w ciągu, powiedzmy, trzech tygodni od zalania to można się niepokoić. No ale na zdjęciu nic niepokojącego nie widzę.
Uwaga! Użytkownik Malinowy Chrusniak nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2 / / 0
22-23 stopnie, zapach jest bardzo delikatny ale czuć grzybnie, trzymam go w miejscu gdzie nie jest wystawiony bezpośrednio na słońce ale dociera do niego światło. W takim razie nie pozostaje mi nic tylko czekać.

Mam jeszcze dwa pytania, czy na dnie worka powinno być trochę wody(słyszałem sprzeczne opinie) i czy otwierać go co kilka dni w przypadku gdybym nie widział pinów?
  • 1 / / 0
Cześć wszystkim, mam pewnie dosyć banalne pytanie dla bardziej doświadczonych, lecz nigdzie nie mogłem znaleźć na nie odpowiedzi. Czy są jakieś konsekwencje "przespania" pinowania grzybni w growkicie? Jeśli tak to też o ile można się spóźnić. Pytam gdyż nie chciałbym codziennie tykać folii wymuszając nawet lekką wymianę gazów, a ciężko coś dostrzec bez grzebania tam gdyż po prostu ścianki pokryte są wilgocią. Może jakiś sprawdzone tipy?
  • 1 / / 0
Cześć,
Mam pytanie, co jak drugi rzut grzybków rośnie słabo i na niebieski kolor wszystkie? Będę wdzięczna za info
Pozdrawiam
Monika
  • 358 / 80 / 0
@marioj
Może być na dnie troche wody, byleby nie na poziomie pudełka. Najlepiej tak 2-3cm.
Dobrze będzie jeśli co jakiś czas otworzysz worek.
  • 3 / / 0
Witam, mam problem z moim pierwszym growkitem. 9 lutego wystartowałem z tym growkitem. Wszystko zgodnie z instrukcją.
Niedziela 20 lutego pojawiły się pierwsze grzyby (zdjecie 1)
PIERW.jpg
23 lutego środa grzybki rosną bardzo ładnie i szybko
(zdj 2 i 3)
SRO.jpg
SRO2.jpg
W sobote 26 lutego zauważyłem że grzybki robią się białe na kapeluszach i przestały rosnąć. Obserwuje je do dzis tj. do poniedzialku 28 i jest bez zmian. Grzyby nie rosną i pojawia sie coraz bardziej na nich bialy osad. Nie wiem co robić. Pomocy!!
Czy zrywać i suszyć i ponownie zalewać pudełko czy czekać jeszcze pare dni?
Niżej zdjęcia jak wyglądają grzyby na chwile obecną:
OST2.jpg
OST3.jpg
  • 1100 / 273 / 0
Nie wiem Stary, po co Ty w ogóle wyciągasz tego kita, jak widzę, kilka razy w ciągu tygodnia. Grzyby są ewidentnie zakażone, ciul z tego będzie, one już nie dorosną raczej, a czy nadają się do użytku to nie wiem. Pewnie działać będą, ale czy to zdrowe? Nie wiem też, co z następnym flushem, nie miałem takich przygód. Taka rada, jak chcesz obserwować rozwój, to otwierasz torbe, cykasz z góry fotkę i zamykasz, potem oglądasz sobie na komputerze w powiększeniu, można wypatrzyć milimetrowe grzybki nawet, jak się ma jakotaki aparat.
więcej powodzenia w przyszłości.
co Ci tam na stole leży, zielsko?
Uwaga! Użytkownik 3ldritch nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 437 / 265 / 0
28 lutego 2022pmarkowski pisze:
Witam, mam problem z moim pierwszym growkitem. 9 lutego wystartowałem z tym growkitem. Wszystko zgodnie z instrukcją.
Niedziela 20 lutego pojawiły się pierwsze grzyby (zdjecie 1)
PIERW.jpg

23 lutego środa grzybki rosną bardzo ładnie i szybko
(zdj 2 i 3)

SRO.jpg
SRO2.jpg

W sobote 26 lutego zauważyłem że grzybki robią się białe na kapeluszach i przestały rosnąć. Obserwuje je do dzis tj. do poniedzialku 28 i jest bez zmian. Grzyby nie rosną i pojawia sie coraz bardziej na nich bialy osad. Nie wiem co robić. Pomocy!!
Czy zrywać i suszyć i ponownie zalewać pudełko czy czekać jeszcze pare dni?
Niżej zdjęcia jak wyglądają grzyby na chwile obecną:
OST2.jpg
OST3.jpg
Śmietnik. Cały kit do utylizacji. Możesz to zjeść, ale ryzykujesz że nie wrócisz z tego tripa do świata żywych, więc odradzam.

Masz straszny syf w otoczeniu, to widać na zdjęciach. Brudny stół, do tego być może spora wilgoć. Do tego wyciągasz kita z torby, stawiasz go na stole w kuchni, w której lata masa szitu w powietrzu i cholera wie, co jeszcze z nim robisz.
To nie jest takie łatwe, żeby zakazić owocniki, ale Tobie się niestety udało. Na przyszłość nie wyciągaj kita z torby (otwieraj tylko na wachlowanie/pryskanie) i przy takich warunkach w mieszkaniu trzymaj go z dala od kuchni i łazienki.
Uwaga! Użytkownik Malinowy Chrusniak nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1100 / 273 / 0
Nie no, ja to bym jeszcze raz spróbował go zalać, to akurat nic nie kosztuje. Albo kombinował z przemyciem tego wodą utlenioną chociażby. Ja tymczasem mam piąty rzut i jeszcze kilkanaście grzybków wystartowało. Ciastko zrobiło się tak małe, że zasłanianie ścianek boxa już nic nie dawało i rzuciły się bokami, wyjąłem je zatem z pudełka i postawiłem na nim, jak narazie wszystko gra.
grzybki.JPG
Uwaga! Użytkownik 3ldritch nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Medyczna marihuana. Przerwa tolerancyjna – prosty sposób, by konopie znów działały lepiej

Choć powszechnie uważa się, że jeśli dawka przestaje działać, należy ją zwiększyć – nie zawsze jest to właściwe podejście. U niektórych osób większa dawka działa wręcz odwrotnie, ponieważ ich organizm rozwinął zbyt wysoką tolerancję. Zwiększanie dawki może osłabić działanie terapeutyczne i zwiększyć koszty leczenia. Przerwa tolerancyjna (tzw. tolerance break) oraz zmniejszenie dawek po jej zakończeniu może zwiększyć korzyści terapeutyczne i obniżyć potrzebne ilości konopi nawet o 60%.

Medyczna marihuana kontra bezdech senny

Według danych opublikowanych przez badaczy z Minnesota Office of Cannabis Management, 40 proc. pacjentów z obturacyjnym bezdechem sennym (OSA) uczestniczących w stanowym programie medycznej marihuany doświadczyło znaczącej i trwałej poprawy jakości snu po rozpoczęciu terapii konopiami.

Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...