@VERBALHOLOGRAM Twierdzenie, że wszystko co mówi się opiera na doznaniach narkotykowych to powierzchowny zarzut tych co się nie wczytali.
Miałem oryginalną płytę z wrocławskiego Empiku. Ale po latach odsłuchu zniszczyłem ją w manifeście nie przywiązania do kawałka plastiku. Podobno Leary spalił w manifeście tysiąc dolarowy banknot.
Dwa przykazania ery molekularnej są dzisiaj ryzykowne.
1. nie będziesz zmieniał świadomości blizniego swego.
2. nie bedziesz wzbraniał blizniemu swemu zmieniać tej świadomości.
Może to celowo miało nie być złożone w całość, żeby uniknąć prawdy ostatecznej i wzoru matematycznego na istnienie B/boga.
Inspiruje jak cholera. Napisałem swego czasu pracę na psychologię o obwodach neurobiologicznych Learego xD Wspomagałem się też Wilsonem i jego rozwinięciem tych wniosków o obwodach w książce - Powstający Prometeusz - Uwielbiam tą ksiażkę! I paroma innymi książkami. The best - ale się zdziwiła młodziutka Pani magister Ania haha. Miało to być na kilka stron, a ja się sztachnąłem, że z tego praca magisterska mogłaby być. Ale dla niej były to dziwne teorie i dała mi 3 z plusem
Mam kilka jego pozycji książkowych, muszę sobie dokupić jego biografię, bo niezły był i uczony i gagatek.
Ale jedna pozycja to mój skarbek, o ta właśnie co widzicie poniżej na foto. Gdzieś medytując na wysokiej górze, przełożył na język "psychodeliczny" samo "Tao Te Ching"! unbelievable, niektóre wiersze tam do mnie nie przemawiają, a niektóre poprostu tak wspaniale trafiają i płyną i niosą! Uwielbiam czasami sobie wyciągnąć z półki i coś przeczytać! Np jak mam jakiś problem :) Jak potrafią leczyć! Kilka znam na pamięć. Swego czasu, gdy jeszcze stosowałem psychodeliki, to właśnie ta książka nas prowadziła. Dziękuję mistrzu za to! :)
Mało tego - zainspirowany jednym przyjemnym wierszem z tej książki, mój brat wymalował muzykę, a ja wymalowałem swego czasu do niego teledysk, pod tytułem - "Oczko w głowie". Kto chce poczytać, posłuchać, i pooglądać, może tutaj:
https://youtu.be/By0K8O6BwXQ
Znacie to? Podoba się?
[ external image ]
A wiersz, kozak. Pierwszy raz widzę.
Co do wątku to polecam audiobooka
https://www.youtube.com/watch?v=uHA07LNaNzk&t=6367s
Timothy Leary - Twój mózg jest bogiem. Audiobook PL (całość)
Lubię jak Leary opowiada o tym jakie obwody neurologiczne poruszają dane substancję w człowieku.
https://www.youtube.com/watch?v=SQq_XmhBTgg
Timothy Leary - How to Operate Your Brain
A to nagranie dla mnie to jest jebany klasyk i majstersztyk. NATURALNY STAN UMYSŁU CHAAAOS
skojarzenia z https://www.youtube.com/watch?v=FsAtbhSn0Ew
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Funkcjonariusze zagarnęli ponad 60 kg narkotyków
Ponad 60 kg narkotyków - marihuany, kokainy i haszyszu, a także przedmioty przypominające broń, amunicję i ponad 16 tysięcy sztuk papierosów bez polskich znaków akcyzowych, nie trafi na rynek. To efekt intensywnej pracy policjantów z Wydziału Dochodzeniowo-Śledczego, dw. z Przestępczością Narkotykową Komendy Wojewódzkiej Policji w Rzeszowie, których wspierali funkcjonariusze KAS i CBŚP. Śledztwo w sprawie wewnątrzwspólnotowego obrotu narkotykami nadzorowane jest przez Prokuraturę Okręgową w Rzeszowie. Czarnorynkowa wartość zabezpieczonych substancji to ponad 3 miliony złotych.
Badanie naukowe, które porządkuje temat kiełkowania konopi
Wolne Konopie: "Od lat powtarzamy jedno, że wiedza jest lepsza niż strach, a odpowiedzialność lepsza niż czarny rynek. Nasze hasła „Zmień dilera na farmera” i „Nie kupuj jej, tylko siej” nigdy nie były zwykłą prowokacją. Chodziło nam o zmianę myślenia i w wielu przypadkach ta zmiana naprawdę się dokonała. Uważamy, że jeśli ktoś interesuje się konopiami, powinien robić to świadomie, rozumiejąc podstawową biologię rośliny, procesy jej wzrostu i mechanizmy funkcjonowania, zamiast opierać się na mitach czy czarnorynkowych schematach."
Endometrioza, opioidy i droga do macierzyństwa
Kamila mówi wprost, że gdyby nie terapia konopna, prawdopodobnie zdecydowałaby się na histerektomię (usunięcie macicy) jako ostateczne rozwiązanie. W jej ocenie poprawa jakości życia pozwoliła jej podjąć inne decyzje terapeutyczne i odzyskać nadzieję. Dziś uważa, że bez tej zmiany nie byłoby ciąży i nie byłoby Gabrysia.