Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 229 / 12 / 0
Większość substancji w połączeniu z SSRi jest niebezpieczna. A wiele używek i ziół psuje terapie SSRI. Chocby poprzez działanie na enzymy watrąbowe.
Nie ćpam od wielu lat. Z ciekawości w ogóle istnieja takie uzywki, co nie sa niebezpieczne z SSRI. Ale także nie psuja terapii SSRI?
  • 708 / 26 / 0
A jak wygląda sprawa z XTC ? Ma dwóch inny profil od reszty .
  • 18 / 1 / 0
Witajcie,

Od 2 lat biorę sertraline, od roku pregabaline i wellbutrin na dokładkę. Przez ten czas- ABSOLUTNA absytencja (nawet browara nie wypiłem), poświęciłem się w pełni naprawie swojej psychy, co zaprocentowało.

Teraz pierwszy raz się wyłamie. Razem z dziewczyną chcemy zarzucić coś co dam nam euforię, wzrost libido, magiczne chwilę.

Myślałem o 5 meo MiPT, albo GBL. Co byście polecili, żeby poklepalo, ale było bezpieczne na lekach:)?
  • 708 / 26 / 0
Klopiramina plus kokos praktycznie brak działania
  • 1223 / 487 / 0
Krótko, opioidy czy alkohol, co według was bardziej rozwala kurację SSRI ?
  • 505 / 92 / 0
Najbardziej oxy i alko, różnica jest nieduża w rozwalaniu terapii lekowej
Najmniej sama morfina
  • 823 / 143 / 0
Zależy które opio. alkohol mi ostatnio rozwalił kurację, a były to tylko 2 małe piwa 0,3l. Musiałem zaczynać od zera.
Lecę teraz na mirtazapinie i escitalopramie i jest elegancko. Prawie zero uboków.
  • 1 / / 0
Hej!

Zażywam 20mg escitalopramum.
Czy mogę wziąć LSD?
Czego mam się spodziewać?

Pozdro,
Arolin
  • 5396 / 967 / 0
Możesz się spodziewać że kwas będzie znacznie osłabiony.
"Kiedyś... Wrócę do domu i opowiem to mamie, poczuje spokój jak po diazepamie, przeżyłem koszmar jak z ulicy wiązów to życie jest kruche więc się nie przywiązuj"
  • 465 / 48 / 0
Jednorazowo kodeina wpływa na kuracje czy nie koniecznie? Z mojego doświadczenia do tej pory najbardziej alko niszczy kuracje.
ODPOWIEDZ
Newsy
Rok po częściowej legalizacji w Niemczech: młodzież nie sięga po marihuanę częściej

Federalny Instytut Zdrowia Publicznego przebadał ponad 7 tysięcy Niemców w wieku 12–25 lat rok po wejściu w życie ustawy konopnej. Wśród nastolatek, nastolatków i młodych kobiet nic się nie zmieniło. Jedyny istotny wzrost odnotowano u młodych mężczyzn — ale ten trend trwa nieprzerwanie od 2008 roku, czyli od szesnastu lat przed legalizacją.

Rekordowa liczba zgonów po narkotykach w Berlinie. Nie żyje około 300 osób

Zażywanie narkotyków doprowadziło w ubiegłym roku w Berlinie do śmierci około 300 osób; to najwyższa odnotowana dotąd liczba - podała we wtorek agencja dpa, powołując się na dane Visty, berlińskiej organizacji zajmującej się pomocą uzależnionym.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.