Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
Najgorsza jest wlasnie ta depresja potramalowa. Ja znowu próbuje i życze wytrwałości wszystkim ktorzy też próobują. Pozdrawiam@
Dzisiaj trzeci dzień bez. Objawy fizyczne to; krótki sen, lekko mokry podkoszulek po nocy, kichanie, powrót głębszych uczuć- mimo obstawy bz. i neuroleptyków. trampek właśnie zombifikuje, kiedy bierzesz go codziennie w dawkach powyżej 200mg/doba
Depresja potramalowa jest zjawiskiem normalnym i to osłabienie, jakby ktoś zabrał ci 50% mocy
Anhedonia, która może trwać bardzo długo i dlatego znowu wracamy. Przypomina mi się film: "Pod mocnym aniołem" i słynne powiedzenie głównego bohatera: "Teraz będzie inaczej..." a kończy się kolejnym detoksem.
To taki specyfik. Jak się wjebiesz i poczujesz ten power, dobry nastrój i zanik problemów to później po odstawce jest ciężko. Oczywiście dochodzą do tego problemy typowe dla odstawienia opioidów - z tym, że potramalowa depresja trwa jeszcze długo po ustaniu objawów fizycznych.
Polecam pregabalinę, która ładnie maskuje skutki odstawienne. A już najbardziej polecam abstynencję (mówi Ci to człowiek, który próbował zerwać z Tramalem wiele lat).
11 grudnia 2021Chlodwig pisze:
To taki specyfik. Jak się wjebiesz i poczujesz ten power, dobry nastrój i zanik problemów to później po odstawce jest ciężko. Oczywiście dochodzą do tego problemy typowe dla odstawienia opioidów - z tym, że potramalowa depresja trwa jeszcze długo po ustaniu objawów fizycznych.
Mi bardzo pomogła pregabalina. Można brać przez jakiś czas i pięknie niweluje skutki odstawienie, poprawia nastrój, daje lekki napęd i uspokaja. Dla mnie to substancja nr 1 przy odstawce.
Nie męcz się. Idź do lekarza. Na pewno coś przepisze, co złagodzi te potramalowe rozjebanie w organizmie.
Zdrowia!
Ja nie dałem rady. Musiałem się wspomagać.
Taki mały edit. Niestety zdarzyło mi się powrócić do tego ścierwa kilka razy więc szansa na ponowne wjebanie jest duża.
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Mnisi szmuglowali narkotyki. Ukryli je za fałszywymi ściankami
22 buddyjskich mnichów zostało aresztowanych na międzynarodowym lotnisku w Kolombo w Sri Lance. W ich bagażach znaleziono łącznie około 110 kilogramów marihuany.
Ponad miliard euro w kokainie. Rekordowy transport przechwycony
Hiszpańskie służby przejęły statek towarowy Arconian, który mógł transportować od 30 do 45 ton kokainy wartej ponad miliard euro. Jednostka wystartowała z portu w Sierra Leone, gdzie zbiegł znany holenderski król przemytu narkotyków Bolle Jos Leijdekkers. Dla hiszpańskiej policji to największy udaremniony przemyt w historii.
Tak kawa wpływa na emocje. Badacze: efekt nawet bez kofeiny
Kawa nie działa wyłącznie przez kofeinę – i nie tylko „pobudza”. Nowe badanie opublikowane w prestiżowym czasopiśmie Nature Communications pokazuje, że regularne picie kawy zmienia skład bakterii jelitowych, wpływa na metabolizm, a także emocje i zachowanie. Co ważne, część tych efektów utrzymuje się nawet wtedy, gdy sięgamy po kawę bezkofeinową.kawa, badania naukowe, publikacje3 naukowe