Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 110 / 8 / 23
@Musi sie wkoncu udac trampek to gowno. Jest fajnie przez rok, ale potem jak sie juz bierze tylko po to zeby nie miec skręta Trzeba skonczyc. nie jest łatwo
Najgorsza jest wlasnie ta depresja potramalowa. Ja znowu próbuje i życze wytrwałości wszystkim ktorzy też próobują. Pozdrawiam@

Dzisiaj trzeci dzień bez. Objawy fizyczne to; krótki sen, lekko mokry podkoszulek po nocy, kichanie, powrót głębszych uczuć- mimo obstawy bz. i neuroleptyków. trampek właśnie zombifikuje, kiedy bierzesz go codziennie w dawkach powyżej 200mg/doba
Depresja potramalowa jest zjawiskiem normalnym i to osłabienie, jakby ktoś zabrał ci 50% mocy
Anhedonia, która może trwać bardzo długo i dlatego znowu wracamy. Przypomina mi się film: "Pod mocnym aniołem" i słynne powiedzenie głównego bohatera: "Teraz będzie inaczej..." a kończy się kolejnym detoksem.
Uwaga! Użytkownik snoopdogg nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 9 / / 0
Siemka, ja na szczescie nie mam takiego duzego dostepu do tramca jak wy i mialem dosc obfity 5 dniowy ciag. Zastanawia mnie czemu nawet po tak krotkim czasie czuje objawy odstawienia. Depra, placze, osłabienie, brak checi do czegokolwiek. Mimo tego, ze pewnie w ogole to sie nie ma do tego przez co wy wszyscy przechodzicie to i tak ciezko mi zyc w tym stanie. Kiedy mogę sie spodziewać miniecia tych objawow? Dodam jeszcze, ze w ogole mnie nie ciagnie do ponownego zażycia trampka
  • 204 / 30 / 0
@Azazel213 czujesz się tak bo tramal działa również na serotoninę, noradrenalinę i dopaminę. Jeśli ktoś ma depresję, nerwicę, czy inne problemy to tramal doraźnie je maskuje. Gdy odstawiasz to wracasz znów do punktu wyjścia i jest dół, czarna rozpacz a świat znów jest chujowy i szary.
To taki specyfik. Jak się wjebiesz i poczujesz ten power, dobry nastrój i zanik problemów to później po odstawce jest ciężko. Oczywiście dochodzą do tego problemy typowe dla odstawienia opioidów - z tym, że potramalowa depresja trwa jeszcze długo po ustaniu objawów fizycznych.
Polecam pregabalinę, która ładnie maskuje skutki odstawienne. A już najbardziej polecam abstynencję (mówi Ci to człowiek, który próbował zerwać z Tramalem wiele lat).
  • 9 / / 0
No aktualnie znowu zajebalem tramal jednorazowo i ilosc moich pytan sie zwiekszyla. Przedwczoraj zjadlem 1000mg jednorazowo po tygodniowej przerwie, cale wczoraj miałem zreny jak szpilki i czulem sie no jak wysrany przez kogos. Dzisiaj zreny jak szpilki juz minely ale dalej czuje takie porycie na bani i czasem jakies drgawy sie pojawia. Wiesz moze co to jest i kiedy mi przejdzie?
  • 70 / 6 / 0
11 grudnia 2021Chlodwig pisze:

To taki specyfik. Jak się wjebiesz i poczujesz ten power, dobry nastrój i zanik problemów to później po odstawce jest ciężko. Oczywiście dochodzą do tego problemy typowe dla odstawienia opioidów - z tym, że potramalowa depresja trwa jeszcze długo po ustaniu objawów fizycznych.
Święte słowa. Brałem teamal przez półtora roku, doszedłem do dawek 1400 mg na dobę. Zszedłem z tego zmniejszając dawki przez miesiąc. Aktualnie jestem 2 miesiące czysty i mam problemy ze snem i same czarne myśli. Jedyne na czy się opieram to to że jutro będzie napewno lepiej i wrócę stary wesoły ja. Ale czy te jutro kiedyś nadejdzie ?
Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest; nie przez to, co ma, lecz przez to, czym dzieli się z innymi;-))
  • 204 / 30 / 0
@Morfix a wspierasz się czymś?
Mi bardzo pomogła pregabalina. Można brać przez jakiś czas i pięknie niweluje skutki odstawienie, poprawia nastrój, daje lekki napęd i uspokaja. Dla mnie to substancja nr 1 przy odstawce.

Nie męcz się. Idź do lekarza. Na pewno coś przepisze, co złagodzi te potramalowe rozjebanie w organizmie.
Zdrowia!
  • 70 / 6 / 0
Nie chce wpaść w kolejny ciąg na czymś inny, wolę to przetrzymać na czysto
Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest; nie przez to, co ma, lecz przez to, czym dzieli się z innymi;-))
  • 204 / 30 / 0
Jak masz tyle siły to pewnie - dawaj na czysto.
Ja nie dałem rady. Musiałem się wspomagać.
Taki mały edit. Niestety zdarzyło mi się powrócić do tego ścierwa kilka razy więc szansa na ponowne wjebanie jest duża.
  • 70 / 6 / 0
Też miałem powrotu to mój trzeci raz jak rzucam
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Ponad miliard euro w kokainie. Rekordowy transport przechwycony

Hiszpańskie służby przejęły statek towarowy Arconian, który mógł transportować od 30 do 45 ton kokainy wartej ponad miliard euro. Jednostka wystartowała z portu w Sierra Leone, gdzie zbiegł znany holenderski król przemytu narkotyków Bolle Jos Leijdekkers. Dla hiszpańskiej policji to największy udaremniony przemyt w historii.

Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?

Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.

CBZC uderza w narkobiznes. Zatrzymano 27 osób

Funkcjonariusze Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości zatrzymali 27 osób podejrzanych m.in. o wprowadzanie na terenie województwa opolskiego znacznych ilości środków odurzających i substancji psychotropowych. Z ustaleń śledczych wynika, że grupa zajmowała się dystrybucją marihuany oraz mefedronu, czerpiąc z tego procederu stałe korzyści majątkowe.