23 października 2021Demis pisze: @Leilani87, chociażby z tego powodu, że Olanzapina nie uzależnia, w przeciwieństwie do zolpidemu czy estazolamu ;) Ale za przepisywaniem olanzapiny na sen nie jestem.
*uwaga na gigantyczne ryzyko przypału, uszkodzenia ciala, kłopotów z prawem i... wstyd jak bieluń.
warunek spelnienia pow. "*"-> źle zażywacie tabletkę/ złą ilość, spodziewając sie ziewania
(if: zażycie tabsa, 5 min jesteś w wyrku, zgaszone swiatła, ciucha sypialnia, głowa na poduszce. Zamykamy oczy i czekamy MAX! 15-20 minut ---> zolpidem jest niemal perfekcyjnym lekiem.
"Rutyna to rzecz zgubna "
To są oczywistości i jak zawsze za tydzień będzie normalnie, ale jednak ten mały diabeł zawsze kusi i daje powody typu nagły ciąg wydarzeń w życiu, gdzie kilka razy pod rząd ma się 5h na sen i trzeba od razu zasnąć lub hałas. Zjesz jedną, idziesz spać. Zjesz 1.5 po czym budzisz się z pustą paczką w ręku.
Urok zolpidemu, najbardziej popierdolony lek jaki znam.
Schodzę skracaniem dawek, już mam te marne 3mg (rozgryzam i na oko), to jest bliskie placebo, ale jednak efekt psychiczny, że coś jesz też gra dużą rolę.
Trzymajcie się w tym zolpidemie
Trazodon średnio działa na mnie nasennie a z kolei mirtrazepina sprawia że jest mnie duuuuzo więcej . Neuroleptyków nie chce póki co
Niestety, zamykasz drzwi zolpidemowi a chuj wchodzi oknem. Zamykasz okno a on wpieprza się przez drzwiczki dla kota.
Rzucanie samego nawyku jest trudne, bo jak przejdzie głód to nagle wszystko Ci się układa w głowie jakby to nie było nic złego, zapominasz nieprzyjemne jazdy po tym i kółko się kręci. U mnie już tyle dobrego, że wiem z czym to się je i potrafię wychodzić, jednak czasami bardzo ciężkie okresy w życiu, gdzie nieszczęścia lub sytuacje lubią atakować wszystkie naraz potrafią znów wpieprzyć.
Piwo + zolpi trochę ciężej na brzuchu, ale nie jakoś strasznie. Zolpi w małej dawce powoduje tylko taki luzik lekki, więc pasuje.
Miłego zolpidemowania życzy jego zaleplonowy zamiennik Morfeo
Jeden na dziesięciu trzydziestolatków pracuje pod wpływem. Naukowcy biją na alarm
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Palenie marihuany na mrozie: Dlaczego „faza” uderza dopiero po wejściu do ciepła?
Stoisz na balkonie, skulony w kurtce, przestępując z nogi na nogę. Jest minus pięć stopni. Odpalasz jointa, zaciągasz się mroźnym powietrzem i… masz wrażenie, że to nic nie daje. „Słaby temat?” – myślisz. Dopiero gdy wchodzisz do ciepłego salonu i zdejmujesz czapkę, rzeczywistość uderza Cię z siłą pociągu towarowego. Nogi robią się miękkie, a głowa nagle waży tonę.
CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków
CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Pomorskiego Wydziału Zamiejscowego Departamentu do Spraw Przestępczości Zorganizowanej i Korupcji Prokuratury Krajowej w Gdańsku, przeprowadzili trzy skoordynowane uderzenia w zorganizowaną grupę przestępczą z Podlasia. Grupa miała zajmować się produkcją oraz wprowadzaniem do obrotu znacznych ilości narkotyków. Łącznie zatrzymano 19 osób, a zabezpieczone mienie przekroczyło wartość 625 tys. zł.
Korea Południowa: Torebki wyglądające jak herbata wypływają na plaży. W środku narkotyki
Ketamina w torebkach przypominających herbatę - takie pakunki znajdują na plaży mieszkańcy południowokoreańskiej wyspy Jeju. Władze ostrzegają, aby ich nie dotykać i nie otwierać, a także informować policję.