Tak zwany Wielozakonnik
Z tytułem Zakonnego Doktorka
Powinieneś za taką nieznaczną ilość być odpowiedzialny za karę finansową i lub prace społeczne. Więzienie to ostateczność, jeżeli na przykład nie wpłacisz im kary finansowej (od 1 do 3 tys. zł).
Dodatkowo możesz się ubiegać o niższą kwotę pisząc, że masz problemy ze zdrowiem itp dodatkowo takie pismo będzie miało wpływ na niższą stawkę (mnie na przykład złapali na ulicy z nożem, lecz ze względu na faktyczny stan zdrowia chory kręgosłup i zaburzenia psychiczne dostałem jedynie niecały tysiąc złotych grzywny). Zrób sobie, że masz problemy psychiczne u psychiatry i te dokumenty pokaż im w sądzie będzie to mieć wpływ na obniżenie grzywny.
W najgorszym przypadku grozi Ci areszt do dnia rozprawy lub kurator, który Cię będzie dwa razy w tygodniu kontrolował.
12 listopada 2021Adamekadam3 pisze: Razem z kolega po niedzielnym obiadku pojechaliśmy sobie pokreslic do lasu, nie wjechałem za daleko ( moj bład) nagle widzimy zblizajacy sie radiowoz. Myslelismy ze nas nie beda kontrolowac bo przeciez tylko stalismy. Posterunkowy puka do szyby i kaze wysiac ( a ja schowałem kryształ pod siedzenie ) nagle policjant stwierdził ze zrobi przeszukanie auta :((((. Zawinali nas nas komende, siedzielismy 48h za 0,5g kryształu. Najlepsze jest to ze grozi mi za to do 2lat w zawiasach. Czy ktos mial tez podobny przypadek? Co robic?
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Holenderski eksperyment z regulowaną uprawą marihuany okazał się sukcesem
Minął dokładnie rok, odkąd holenderskie coffeeshopy w wybranych gminach zaczęły sprzedawać wyłącznie legalnie uprawianą marihuanę. Eksperyment, który miał uderzyć w czarny rynek, przynosi pierwsze wymierne efekty. Choć nie obyło się bez kar finansowych, ogólny bilans jest zaskakująco pozytywny.
Rekiny na „bombie”. Przechodzą pozytywnie testy na narkotyki i kofeinę
Rekiny pod wpływem kokainy? To brzmi jak przepis na absurdalny horror. Niestety, to nasza ziemska rzeczywistość. U drapieżnych ryb żyjących w rajskich wodach Bahamów wykryto obecność narkotyków, leków i kofeiny. To nie oznacza jednak, że rekiny zmieniły styl życia na „imprezowy” – to my zmuszamy je do udziału w niebezpiecznym eksperymencie chemicznym.
Więzienie za 0,11% przekroczenia?
Wolne Konopie włączają się do sprawy jako strona społeczna w sprawie pana Andrzeja.