Tak zwany Wielozakonnik
Z tytułem Zakonnego Doktorka
Powinieneś za taką nieznaczną ilość być odpowiedzialny za karę finansową i lub prace społeczne. Więzienie to ostateczność, jeżeli na przykład nie wpłacisz im kary finansowej (od 1 do 3 tys. zł).
Dodatkowo możesz się ubiegać o niższą kwotę pisząc, że masz problemy ze zdrowiem itp dodatkowo takie pismo będzie miało wpływ na niższą stawkę (mnie na przykład złapali na ulicy z nożem, lecz ze względu na faktyczny stan zdrowia chory kręgosłup i zaburzenia psychiczne dostałem jedynie niecały tysiąc złotych grzywny). Zrób sobie, że masz problemy psychiczne u psychiatry i te dokumenty pokaż im w sądzie będzie to mieć wpływ na obniżenie grzywny.
W najgorszym przypadku grozi Ci areszt do dnia rozprawy lub kurator, który Cię będzie dwa razy w tygodniu kontrolował.
12 listopada 2021Adamekadam3 pisze: Razem z kolega po niedzielnym obiadku pojechaliśmy sobie pokreslic do lasu, nie wjechałem za daleko ( moj bład) nagle widzimy zblizajacy sie radiowoz. Myslelismy ze nas nie beda kontrolowac bo przeciez tylko stalismy. Posterunkowy puka do szyby i kaze wysiac ( a ja schowałem kryształ pod siedzenie ) nagle policjant stwierdził ze zrobi przeszukanie auta :((((. Zawinali nas nas komende, siedzielismy 48h za 0,5g kryształu. Najlepsze jest to ze grozi mi za to do 2lat w zawiasach. Czy ktos mial tez podobny przypadek? Co robic?
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Największa taka operacja w historii Chile. Przejęto 100 ton narkotyków
Władze Chile poinformowały w poniedziałek o przejęciu rekordowej ilości ponad 100 ton narkotyków, głównie kokainy i ketaminy. Ukryte były w transportach drewna, które miały popłynąć między innymi do USA i Europy - przekazały miejscowe media.
Heroina ukryta w cegłach. Ponad tona zatrzymana w Porcie Gdynia
Wspólne działania Centralnego Biura Śledczego Policji (CBŚP) oraz Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) doprowadziły do przejęcia ponad tony heroiny o czarnorynkowej wartości blisko 220 milionów złotych. To największe zabezpieczenie narkotyków w takiej ilości od dekady na terytorium Polski, a szczegóły tej spektakularnej akcji przedstawili na specjalnej konferencji prasowej minister spraw wewnętrznych i administracji Marcin Kierwiński oraz minister finansów i gospodarki Andrzej Domański.
Niebezpieczny proceder na lotniskach. Tak działają przemytnicy narkotyków
Przestępcy znaleźli nowy sposób na przemyt narkotyków, wykorzystując do tego dane nieświadomych pasażerów samolotów. Proceder polegający na podmianie zawieszek bagażowych z nazwiskami klientów linii lotniczych ujawniły kanadyjskie media. O ustaleniach kanadyjskiej stacji CTV News pisze też amerykański serwis podróżniczy Travel + Leisure.