Organiczne substancje psychoaktywne oddziałujące na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
Posty: 2 • Strona 1 z 1
  • 226 / 10 / 0
Hej chodzi mi o cielesne odczucie opioidów takie rozluźnienie mięśni coś jak przy orgazmie.

Ostatnio po tianeptynie było swędzenie, małe źrenice, poprawa nastroju, zamazane widzenie no i ciężkie mody ale tego orgazmo-uczucia w mięśniach BRAK.

Od czego to zależy? Wcześniej na tianie to przyjemne uczucie na ciele było wcześniej niż nodding. Od rodzaju powiatu? Dawki? Tolerancji?

Proszę o pomoc doświadczonych :) na pewno wiecie o jakie uczucie mi chodzi:)
  • 2812 / 365 / 0
To zależy od wielu rzeczy .. szczególnie od tolerancji na daną substancję i szczególnie od tego jakie opio bierzesz i od drogi podania czy doustnie , dozylnie , domięśniowo i oczywiście od dawki danego opio .. a uwierz wiem po sobie ze np morfina podana w różny sposób czy to dozylnie , doustnie czy domięśniowo profil dzialania jest nieco inny
ODPOWIEDZ
Posty: 2 • Strona 1 z 1
Newsy
[img]
Drożdże piwowarskie reagują na odpowiednie dźwięki i zwiększają produkcję

Wiadomo że rośliny i zwierzęta wydają dźwięki, reagują na nie i za ich pomocą się komunikują. Komunikacja taka zachodzi też pomiędzy zwierzętami a roślinami i odwrotnie. Czy jednak organizmy należące do innych królestw domeny eukariontów w jakiś sposób reagują na dźwięki? Okazuje się, że tak. Reakcję taką zauważono u drożdży piwowarskich. Co więcej można to wykorzystać w produkcji złocistego napoju.

[img]
Wszędzie zapach marihuany. Partner Świątek mówi głośno o problemie

Casper Ruud, mikstowy partner Igi Świątek na US Open, skarżył się na zapach marihuany na kortach w Nowym Jorku. To nie pierwszy raz, gdy zawodnicy zgłaszają ten problem.

[img]
Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.