Czy można uprawiać? Tak. Ja mając skrajną depresję i nerwicę katowałem się do odcinki na rowerze. Dawało to trochę ulgi.
28 sierpnia 2021Luk890 pisze: Pytam poniewaz mowi sie ze hory psyhicznie jest z natury uznawany za nie wpelni poczytalnego w momencie popelniania przestepstwa... wiec jak sie z kims bije nawet w obronie wlasnej to tez jest wtedy niepoczytalny, nie rozumiem tego?
Nikt z urzędu nie uznaje kogoś za niepoczytalnego bo ktoś ma w papierach leczenie psychiatryczne.
[edit] to zatwierdzanie postów mnie dobija. Pisze człowiek a zanim Mod przyklepie to odpowiedź spada w odmęty podstron...
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Marihuana najczęściej używaną substancją psychoaktywną w Polsce po alkoholu, kofeinie i nikotynie
Zaskakujący trend wśród Polaków. Chodzi o spożycie alkoholu
Spożycie alkoholu aktywnie ogranicza 55 proc. Polaków, a 21 proc. deklaruje całkowitą abstynencję.
W sieci prowadził "sklep" z narkotykami
Prowadził "sklep" na jednym z komunikatorów internetowych. Przyjmował zamówienia na narkotyki, które następnie dostarczał w wybrane miejsca, przekazując kupującym współrzędne geograficzne. Wykorzystywał również firmy kurierskie, co umożliwiało bezkontaktową dostawę narkotyków.
Jak starzeć się wolniej? Odpowiedź tkwi w... grzybach halucynogennych
Badacze z Uniwersytetu Emory w stanie Georgia odkryli zaskakujące właściwości psylocyny – aktywnego metabolitu psylocybiny – które mogą mieć wpływ na spowolnienie procesów starzenia.