...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Witam, na wstępie zaznaczam, że piszę nie w swoim imieniu a osoby dla mnie najbliższej. Bardzo potrzebuję wskazówek, szukam jakichkolwiek podpowiedzi, które pomogły by mi w zaistniałej sytuacji. Mój Mąż od ok 15 lat zażywa Tramal ( krople), wypisane mu zostały na bóle pooperacyjne, po skomplikowanym złamaniu ręki. Bóle odeszły a Tramal dzięki "życzliwości " wystawiających recepty lekarzy pozostał. Niestety Nasz związek trwa dopiero niecałe 3 lata i zupełnie nie miałam wpływu na rozwój uzależnienia. W momencie jak się o tym dowiedziała. walczę ile mam siły żeby mu pomóc w wyjściu z nałogu. Niestety do tej pory nic nie udało mi się zdziałać, pomimo zapewnień, obietnic, stoimy w miejscu. Dawki które przyjmował są ciężkie do oszacowania bo doskonale potrafił ukryć to przede mną, szacuję jednak , że potrafił wypić pół butelki dziennie. Na ten moment nastąpił przełom, tzn jest z Jego strony chęć zerwania z tym. Wygląda to w ten sposób, że ja dozuję mu dzienną porcję i jest to 70 doz, czyli naciśnięć pompki. Dodatkowo od 2 dni dostaje też tabletki, 300mg retard na wieczór. Niestety przy dawkach jakie zażywał to za mało. Jest agresywny , rozdygotany emocjonalnie. Co prawda nic Go nie boli ale Jego zachowanie jest ciężkie do wytrzymania. Zaczęłam mu podawać pramolan rano i wieczorem , dodatkowo hydroxyzynę. Ale zaznaczam efekty są marne. Zupełnie nie wiem jak to poprowadzić żeby coś zaczęło byc lepiej. Wiem , że jest możliwość schodzenia z dawek tak żeby dolegliwości były jak najmniejsze . Bardzo proszę o rzeczowe wskazówki.
  • 4603 / 2204 / 1
odtruwanie-sie-od-opiatow-by-dexpl-t61880.html

Tutaj masz szczegółową rozpiskę. Niestety bardzo słabo to widzę samodzielnie w domu. Wg mnie na 99% będzie potrzebny oddział detoksykacyjny i najpewniej ośrodek, gdzie będzie się uczył życia bez tramadolu na nowo. Doświadczenie jest takie, że on już nie potrafi żyć bez i stąd jest tak, jak to opisujesz. Jak go kochasz i chcesz z nim życie dalsze wiązać, to zrozumiesz, wytrzymasz. Licz się jednak z tym, że jeszcze wielokrotnie się złamie i wróci.
Natomiast co do kłamstwa. Kłamstwo to norma dla osób uzależnionych. Potrafią i kłamią codziennie, wciąż. Czasami dobrze, czasami źle. Niemniej robią to cały czas. Bierz na to poprawkę.

Wybacz, że tak czarno to piszę, ale takie są realia. Na pewno to wiesz, bo zdecydowałaś się aż tutaj o tym napisać, a dla kobiety to bardzo trudna decyzja.
Powodzenia i dawaj znać jak sprawa się rozwija.
  • 3406 / 534 / 0
@Marika77 I jak, jest jakaś poprawa ?
F̲O̲R̲M̲Y̲ ̲Ż̲Y̲C̲I̲A̲ ̲O̲P̲A̲R̲T̲E̲ ̲N̲A̲ ̲W̲Ę̲G̲L̲U̲.̲
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Zamiast paneli podłogowych narkotyki. KAS zatrzymała kontener z marihuaną

Funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego w Gdyni skontrolowali kontener, który przypłynął z Kanady do portu w Gdańsku. Zgodnie z deklaracją, w kontenerze miały być drewniane ekologiczne panele podłogowe, a odbiorcą była firma w Polsce.

Jak zwiększyć moc i profil sensoryczny kawy z przelewu? Fizycy opisali prosty sposób

Czy jest sposób, by – nie zmieniając ilości kawy w przelewie – zwiększyć jej moc i uwypuklić profil sensoryczny? Otóż jest. I został on opisany na łamach pisma Physics of Fluids wydawanego przez Amerykański Instytut Fizyki (AIP).

1,3 tony kokainy przejęte dzięki współpracy służb z Polski, Hiszpanii i Francji

Efektem działań CBŚP, francuskiej Służby Celnej i hiszpańskiej Policji Narodowej, we współpracy z Europolem, było przejęcie ogromnej ilości kokainy na terenie Francji i Hiszpanii, która docelowo miała trafić na czarny rynek Niemiec, Polski, Niderlandów i Wielkiej Brytanii. W ramach działań skontrolowano dwie ciężarówki z Polski i zatrzymano polskiego obywatela.