Więcej informacji: Beta-ketony w Narkopedii [H]yperreala
_________
Scalono | 909
@agentwiadro - najpierw przestan furac a poźniej zacznij zazywac witaminy, regularnie sypiaj, jedz a na koncu idz do lekarza po 'cudowne' nootropy. NA CO TO MA NIBY POMOC?
"Rutyna to rzecz zgubna "
Żeby doprowadzić łebek do dobrego stanu, najwazniejszy jest czas i 100% abstynencja (ewentualnie nikotynka może być i kofeinka z używek).
Farmakoterapia to oczywiście leki, po czwórce i trójce masz rozregulowany poziom serotoniny i dopaminy w móżdżku, także potrzebne jest jakies SSRI (ja brałem paroksetynę, klomipraminę, a teraz wenlafaksynę SNRI). Na problemy z dopaminą, głody najlepszy jest sulpiryd, ktory stabilizuje jej poziom w optymalny sposób.
Nootropki są super na regenerację spustoszenia w mózgu, czyli problemy z pamięcią, brak energii (mnie piracetam duzo pomógł w depresji).
Z rzeczy, które na mnie najlepiej dzialaly wymieniłbym sunifiram lub piracetam (brane osobno). Noopept powodował zbytnią nerwowość i lęki (chorowałem też na fobię spoleczną i mi ją nasilał). Fenylopiracetam za to za bardzo indukował u mnie głody narkotykowe, ale na początek moglby być (max pierwszy miesiąc).
Najlepiej iść do dobrego psychiatry z doświadczeniem z uzależnieniami, pogadać szczerze i wspolnie kombinowac zestaw ratunkowy.
Bez tego chuj wie, jak długo będziesz wracał do siebie. Trza działać i podjąć kompleksowe leczenie. Ja latam po terapeutach, lekarzach i mam super efekty.
07 sierpnia 2021Retrowirus pisze: czyli przestałeś pizgać KRYSZTAU, czy tam koty i zacząłeś suplementować... piRRAcetam?
A poprawa stanu zdrowia to odpowiednia regulacja przekaźników / hormonów ale też ogarnięcie swoich problemów. Tych problemów które powodują nerwicę, depresję itd
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
Robi tez cuda. U mnie wejście na 4800mg piracetamu zimą tego roku pomoglo zredukować sen z 20h na 8h/d.
Trzeba tylko sprytnie tych leków używać.
A co do ogarnięcia emocjonalności i starych problemów, uwolnienia się z starego toksycznego środowiska jak najbardziej sie zgadzam. Trza iść za glosem serca i caly czas do przodu
Mnie piracetam nie pozwalał spać i co 3 dni musiałem go odstawiać :D Ale co przeczytałemnocami, to moje ;]
07 sierpnia 2021GermanskiOprawca pisze: @agentwiadro
Żeby doprowadzić łebek do dobrego stanu, najwazniejszy jest czas i 100% abstynencja (ewentualnie nikotynka może być i kofeinka z używek).
Farmakoterapia to oczywiście leki, po czwórce i trójce masz rozregulowany poziom serotoniny i dopaminy w móżdżku, także potrzebne jest jakies SSRI (ja brałem paroksetynę, klomipraminę, a teraz wenlafaksynę SNRI). Na problemy z dopaminą, głody najlepszy jest sulpiryd, ktory stabilizuje jej poziom w optymalny sposób.
Nootropki są super na regenerację spustoszenia w mózgu, czyli problemy z pamięcią, brak energii (mnie piracetam duzo pomógł w depresji).
Z rzeczy, które na mnie najlepiej dzialaly wymieniłbym sunifiram lub piracetam (brane osobno). Noopept powodował zbytnią nerwowość i lęki (chorowałem też na fobię spoleczną i mi ją nasilał). Fenylopiracetam za to za bardzo indukował u mnie głody narkotykowe, ale na początek moglby być (max pierwszy miesiąc).
Najlepiej iść do dobrego psychiatry z doświadczeniem z uzależnieniami, pogadać szczerze i wspolnie kombinowac zestaw ratunkowy.
Bez tego chuj wie, jak długo będziesz wracał do siebie. Trza działać i podjąć kompleksowe leczenie. Ja latam po terapeutach, lekarzach i mam super efekty.
czesto tez suple sa z magnezem, wit b6 razem. Ja nawet z potasem znalazłem
Nie wiem jak bardzo trzeba mieć rozregulowane przekaźniki, żeby z ciągów cmc'kowych przechodzić od razu w antydepresanty.
Mnie w przeszłości pomógł czas, o którym wspominasz, nowe hobby, ashwaganda i gotu kola (kupowałam w kroplach, w postaci skoncentrowanej).
Moim zdaniem, jeśli czujesz, że jesteś w stanie choć odrobinę się kontrolować, a zdrowy rozsądek odzywa się w głowie coraz mocniej, po co od razu iść do psychiatry po receptę na leki? Może lepiej terapia lub grupy samopomocowe?
@Retrowirus
Z tym potasem byłabym ostrożna.
Nie ma co z nim szaleć. Najlepiej brać go w razie konkretnego wypierdolenia z witamin i jak np. serducho za bardzo szaleje. Pamiętajmy, że to metal i w większych dawkach jest toksyczny.
Znam przypadki (w tym z mojego własnego doświadczenia), że nierozsądnie duża dawka potasu potrafiła znacznie pogorszyć chujowe objawy, zamiast je zminimalizować.
Wiem, że piracetam poprawia przepływ krwi w mózgu-> poprawia utlenienie -> wszystko co z krwia płynie, ma w mózgu wtedy "szerzej".
Nie jest jednak taki znowu wszechstronny i cudowny, żeby wszystkich nim leczyć, bo by go dodawali obok witamin do płatkow śniadaniowych, żeby się dzieci jeszcze lepiej uczyly.
;-)
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Narkotyki schował w atrapie Biblii. Wpadł po policyjnym pościgu
W trakcie ucieczki uszkodził swój pojazd, a badania wykazały, że mógł być pod wpływem alkoholu i narkotyków. W jego aucie policjanci znaleźli atrapę stylizowaną na Biblię z ukrytymi narkotykami, w tym mefedronem i kokainą. Mężczyzna trafił do policyjnego aresztu i usłyszał już zarzuty.
Farmaceuta skazany za pomoc w produkcji narkotyków
Właściciel apteki został skazany na 3,5 roku więzienia za sprzedaż leków służących do produkcji metaamfetaminy i pomoc w jej wytworzeniu. W produkcji i handlu nie działał sam. Według prokuratury leki posłużyły do produkcji narkotyków o wartości niemal 7,5 miliona złotych.
Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów
Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.