Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2104 / 465 / 37
Rośnie szybko i równie prędko opada na szczęście. W moim przypadku to i tydzień czasem starczy, żeby 300-450 mg klepało jak na początku. Ciągów dłuższych za to nie da się na tym robić, mówię tu ofc o dawkach rekreacyjnych >450 mg, nie jak ktoś bierze do 150 mg terapeutycznie czy przeciwbólowo.
Lubisz koks?
  • 1928 / 191 / 0
Zaskoczony jestem bo zszedłem z 3,6g na 1,2g w ciągu 2 dni całkowicie bezboleśnie, jeszcze "fazę" miałem. Dzisiaj po 2 dniach wrzuciłem 900mg i też jest spoko. Myślę, że zejdę do tych 600mg/d i dam sobie spokój.
Take DXM and Be Happy
  • 1299 / 258 / 0
@Demis
zjazd ma opóźnienie 2-3dniowe :uwaga:
jak się brało dłuższy czas więcej, jak kilka dni to luz %-D
  • 1928 / 191 / 0
@hubii, ja mam tak, że biorę dawkę x pregabaliny, następnego dnia jest ok, a kolejnego już zaczynają się objawy odstawienne, czasem jeszcze max dzień wytrzymam. Ale biorę wtedy kiedy czuję objawy odstawienne, a nie według jakichś regułek. Zwróć uwagę na to, że jak jesteś powiedzmy na 5g pregabaliny, to później objawy odstawienne wystapią, niż przy 900mg. Przynajmniej ja tak mam. Mam dziwny organizm, i dziwnie reaguje na różne substancje.

Bujam się od roku na dawkach 600-5g więc to nie był jednorazowy wyskok. Teraz jak zszedłem z 3,6g na 1,2g to skakałem tak między 2,1g-4g przez okres jakichś kilku miesięcy. Dlatego odstawka bez bólu mnie zdziwiła.
Take DXM and Be Happy
  • 1928 / 314 / 0
Weź trochę pomyśl może dla odminany. Wpi3rdalasz 4g leku gdzie max dobowa dawka dla beznadziejnych przypadków to 900 mg i dziwisz się że się czujesz dobrze dobę później?

Nie cytuj posta na który odpowiadasz i jest on powyżej! {Demis}
konto od 2011 roku (ban kiedyś, totalnie nieważne)
  • 1928 / 191 / 0
Nie rozumiem w czym masz problem. Biorę tyle ile chcę lub potrzebuję i nic mnie nie dziwi. Zdziwiła mnie tylko taka bezbolesna odstawka z 3,6g na 1,2g w ciągu 2 dni. Ludzie tną o 150mg i się męczą.
Take DXM and Be Happy
  • 1299 / 258 / 0
Pewnie bierzesz nietylko pregabalinę :cojest:
Nie możesz nie poczuć odstawki ponad 2g pregaby %-D , choć uwierzę jeszcze w taki mechanizm, że zjazd może silniej występować gdy już się jest blisko zera, wtedy może jest najboleśniej.
Ale to raczej taki domysł z dupy. Mnie wyjebało do łóżka (zimnooo) na jeden dzień po odstawieniu 150mg pregaby (ale brałem długo) %-D Mam normalny organizm, nie ćpałem nic grubego już dłuższy czas, więc dziwne to. Może krótko bierzesz też
Kolo tu był co walił 2g i jak zszedł trochę to już mu odpierdalało lekko jak dobrze pamiętam, więc walisz coś jeszcze, albo "masz dziwny organizm".
W sumie każdy jest inny... ale aż tak?
  • 172 / 20 / 0
26 lipca 2021hubii pisze:
Pewnie bierzesz nietylko pregabalinę :cojest:
Nie możesz nie poczuć odstawki ponad 2g pregaby %-D , choć uwierzę jeszcze w taki mechanizm, że zjazd może silniej występować gdy już się jest blisko zera, wtedy może jest najboleśniej.
Ale to raczej taki domysł z dupy. Mnie wyjebało do łóżka (zimnooo) na jeden dzień po odstawieniu 150mg pregaby (ale brałem długo) %-D Mam normalny organizm, nie ćpałem nic grubego już dłuższy czas, więc dziwne to. Może krótko bierzesz też
Kolo tu był co walił 2g i jak zszedł trochę to już mu odpierdalało lekko jak dobrze pamiętam, więc walisz coś jeszcze, albo "masz dziwny organizm".
W sumie każdy jest inny... ale aż tak?
Problemem w pregabalinie jest fakt efektu z odbicia i tylko to. U mnie to była depresja a np. lęki się nie pojawiły w ogóle po odstawce bo i wcześniej jej nie było. Jak ktoś jest zdrowy i bierze pregabe dla funu to i zejście będzie miał łatwe bo i efektu z odbicia nie będzie żadnego
  • 1928 / 314 / 0
Z dawek 900+ z dnia na dzień 0mg. Jutro będzie pełne 7 dni. Dobrze, że mam paczkę klona to tego praktycznie nie odczułem poza brakiem chęci na cokolwiek w tym przyjemności. Po 7 dniach jak już tolerancja spadnie o jakieś 95%, mam dalszą redukcję już bez bzd. 450 mg przez 3 dni a następnie z powrotem 300/d. Na szczęście mam 112 kapsułek, także będę mógł sobie do 300 dobierać te 150 przez kilka dni aż zejdę do dawki docelowej.
Liczę, że 7 dób bez miligrama pregabaliny mi to umożliwi, fajnie jakby ktoś się do tego odniósł. Brzmi sensownie, w końcu tolerancja spada tak samo szybko jak "pozycja" LOBO na forum. No, może nieco wolniej :patrzy:
konto od 2011 roku (ban kiedyś, totalnie nieważne)
  • 33 / 3 / 0
Jako 3 letni użytkownik pregabaliny (doszedłem do dawki 600 mg/dzień) zszedłem z leku natychmiastowo. Oczywiście nie jest to zalecane, lepiej spokojnie czynić to zmniejszając dawki, jednak w moim przypadku miałem dość efektu ogromnego apetytu na pregabalinie i powiedziałem stop. Obecnie jestem na 30 mg escitalopramu i 150 mg bupropionu (OCD od 14 rż). Myślę, że pozostanie przy esci oraz buprop uratowało mnie przy tak szybkim odstawieniu pregi. 3 dni efekty odstawienia - poty, dreszcze, zimno, uczucie rozbicia, jednak po 3 dniach wstałem kompletnie bez żadnych objawów negatywnych. Z pregabaliny zszedłem tak jak wspomniałem ze względu na ogromny apetyt, a zależy mi teraz na poprawie kondycji fizycznej. Lek bardzo fajny, uratował mnie w wielu stresujących przypadkach, polecam dla osób szczupłych mających problem z nabraniem kg :D. Z rozmów z innymi użytkownikami pregi wiem, że też nie u każdego ta poprawa apetytu występuje. Pozdrawiam :)
ODPOWIEDZ
Newsy
Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.

Koniec z lękiem po THC? Ten popularny terpen może być kluczem

Czy zdarzyło Ci się kiedyś poczuć niepokój lub lekką paranoję po użyciu marihuany? To częste doświadczenie, zwłaszcza przy mocniejszych odmianach, bogatych w THC. Od lat w branży konopnej krąży teoria „efektu otoczenia”, która sugeruje, że inne związki w roślinie mogą łagodzić te negatywne odczucia. Do niedawna była to jednak głównie opowieść. Teraz mamy twarde dowody.

77-letnia cudzoziemka oskarżona o produkcję narkotyków

Prokuratura Okręgowa w Jeleniej Górze skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko 77-letniej obywatelce Rosji, która miała na swojej posesji uprawiać konopie indyjskie i wytwarzać z nich narkotyki. Na poddaszu jej domu znaleziono 19,5 kg suszu i 197 sadzonek ziela konopi.