Substancje stanowiące pochodne kwasu γ-aminomasłowego (w tym gabapentynoidy) – m.in. baklofen i pregabalina.
ODPOWIEDZ
  • 512 / 57 / 0
SNS jest tak samo dobry jak i dawniej, ale jest dostępny takiej samej jakości feni o połowę tańszy firmy Labo...:P

Zaopatrzcie się w Homotaurynę, agamtynę,l-dope,eceg to was będzie robić 1,5g na cały dzień a nie 4g;p
  • 52 / 6 / 0
Dawno nie brałem więc może tolerka już mi spadła, jutro przyjdzie paczucha z sns i zacznę od 500mg a jak nie poklepie to na drugi dzień 1g
Fusion na mnie działał wyśmienicie, a skoro sns jest bardziej polecany to aż nie mogę się doczekać
  • 525 / 55 / 0
Ale jest realne ryzyko, że w Polsce dopiszą do zakazanych substancji czy panikujecie? Chociaż wystarczy, że zablokują produkcję w kilku krajach by było do dupy.
W sumie moim zdaniem jest różnica między pregabą a fenibutem. Fenibut jest wyraźnie bardziej euforyczny, jeszcze w dużych dawkach. Pregaba bardziej zamula. Co do lęków czy zmniejszania zahamowań to dostrzegam pewną rzecz - po tym wszystkim ma się wyjebana na to co się dzieje ale do samego działania (co do którego ma się blokady) to te rzeczy nie znoszą aż tak bardzo oporów - tu chyba króluje oczywiście alko (ale przy tym robi z człowieka debila, więc raczej podziękuję) oraz czasem.. stymulanty jak odpowiednio wejdą (tu jest na odwrót, czujesz większy lęk ale bardziej chcesz coś zrobić). Może to są moje subiektywne odczucia, a może ktoś z was ma podobne wrażenia, może to bardziej złożone mechanizmy psychologiczne.
Szkoda też, że nikt nie zbadał jakości sortu od różnych producentów bo ciekawi mnie czy w tych mniej renomowanych firmach tną w chuja czy nie.
  • 105 / 26 / 0
26 lipca 2021Dodelijke pisze:
SNS jest tak samo dobry jak i dawniej, ale jest dostępny takiej samej jakości feni o połowę tańszy firmy Labo...:P

Zaopatrzcie się w Homotaurynę, agamtynę,l-dope,eceg to was będzie robić 1,5g na cały dzień a nie 4g;p
Możesz rozwinąć te wszystkie suple? Homotauryna to zmniejsza tolerkę, agmatyna chuja tak na prawdę daje, jedynie eceg mogę przyznać coś może smyrać lepiej bo to były moje najlepsze przeżycia - ale też mój pierwszy supel feniego był z eceg więc może pamiętam przekoloryzowanie.
  • 177 / 53 / 0
Odpowiedź z LiftMode:
„Dziękujemy za skontaktowanie się z nami w LiftMode!

Wydaje się, że jest to dokument zapraszający zainteresowane strony do zgłaszania uwag na temat potencjalnego zalecenia WHO dotyczącego nałożenia ograniczeń w handlu międzynarodowym na jeden lub więcej produktów przedstawionych do przeglądu.

Nie oznacza to od razu, że Phenibut jest bliski planowanego lub zakazanego w Stanach Zjednoczonych.

Musiałby najpierw powstać dokument i porozumienie w sprawie planowania/zakazywania stosowania Phenibutu przez zaangażowanych ekspertów. Następnie WHO musiałaby sformułować i wydać zalecenie. Dopiero wtedy zainteresowane kraje miałyby możliwość dostosowania się do ograniczeń w handlu. Ponadto ograniczenia w handlu międzynarodowym niekoniecznie są równoznaczne z planowaniem lub zakazem na Terytorium Federalnym Stanów Zjednoczonych.

Więc na razie nie musisz się martwić, że Phenibut zostanie zaplanowany lub zbanowany w USA w przewidywalnej przyszłości.

Jeśli masz dodatkowe pytania lub wątpliwości, daj nam znać, a na pewno się z Tobą skontaktujemy!

Z wyrazami szacunku,

Chet i zespół LiftMode"

Ponadto do sprawdzenia jest 7 leków. Pięć z nich jest gotowych do „Recenzji krytycznych”. Kratom i phenibut znajdują się w sekcji „Przeglądy wstępne”.

Wyciąg z metryki - podkreślenie moje:

Przeglądy wstępne: Substancje wymienione poniżej zostały zaproponowane do przeglądu wstępnego. Celem przeglądu wstępnego jest ustalenie, czy aktualne informacje uzasadniają krytyczną ocenę Komitetu Ekspertów. Wstępny przegląd jest wstępną analizą, a ustalenia na tym etapie nie powinny decydować o tym, czy należy zmienić status kontroli substancji.

Leki ziołowe
6. Kratom (mitraginina, 7-hydroksymitraginina)
Leki
7. Phenibut
Może dużo wody upłynąć, jednak sam fakt, że fenibut jest na świeczniku jest niepokojący.

https://www.regulations.gov/docket/FDA- ... 9/document
Możemy dodać komentarz, w którym w dyplomatyczny sposób opisujemy, żeby się odpierdolili i zajęli poważniejszymi sprawami.
  • 22 / 3 / 0
Uprzejmie donoszę, że po zjedzeniu 50g w ok. 9 dni skręta nie miałem, a samo zejście też dość łagodne, zważywszy na to że mogłem się wysypiać i to lepiej niż na fenibucie. Poza tym średni rozchwiany nastrój, spadek i agresja, gorszy apetyt i niestety rozjechana flora bakteryjna brzucha.
  • 217 / 117 / 0
27 lipca 2021Gulasznikov pisze:

Może dużo wody upłynąć, jednak sam fakt, że fenibut jest na świeczniku jest niepokojący.

https://www.regulations.gov/docket/FDA- ... 9/document
Możemy dodać komentarz, w którym w dyplomatyczny sposób opisujemy, żeby się odpierdolili i zajęli poważniejszymi sprawami.
Ciekawe dlaczego LiftMode nie wysyła już do Polski, albo to ja jestem ułomkiem i w coś źle kliknąłem, w każdym razie z nootropicsdepot, czy coś takiego, przyszło bardzo fajnie w dwa tygodnie i dobry bardzo

@poldeks Odczekałeś dwa dni? Dopiero wtedy skręcioch potrafi się rozkręcić
Uwaga! Użytkownik bulku nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 22 / 3 / 0
@bulku

Tak, zaczęło się 1,5d od skończenia zapasu i wlekło się za mną około 4 czy 5 dni.

Jednak gorsze od spadku nastroju, wzmożonej agresji były dolegliwości trawienne/niestrawność/zaparcia. Oporowa dawka bakterii kwasu mlekowego w postaci soku z kiszonej kapusty przywróciła wszystko do normy.
  • 14 / 2 / 0
dobra mam pytanie, pojawiło się u mnie drętwienie rąk, nigdy wcześniej nie występowało, żre 2 razy w tygodniu 1,5-2g, powody do zmartwień? Wcześniej kilka dni po odstawieniu kołatanie serca
  • 525 / 55 / 0
@poldeks a jaki ten fenibut miałeś? Zastanawiam się na ile to kwestia sortu, a na ile sam w sobie ryje flaki. Ale pod tym względem jest na pewno gorszy od pregabaliny i równocześnie lepszy od alko. Natomiast ja najbardziej jeśli chodzi o uboki odczuwam pogorszenie nastroju na następny dzień, zbliżone do alkoholowego kaca (chociaż w ogóle bardzo źle znoszę kace po alko obecnie i dlatego unikam picia jeśli mogę ;) ).
ODPOWIEDZ
Newsy
Dentysta od razu pozna, czy paliłeś marihuanę. Kilka ważnych szczegółów

Coraz więcej pacjentów siada na fotelu "po skręcie", licząc na mniejszy stres. Tymczasem stomatolodzy i badacze alarmują: regularne używanie marihuany może odbić się na zębach i dziąsłach, a przed zabiegami potrafi skomplikować działanie znieczulenia. Na liście konsekwencji pojawiają się nie tylko ubytki i utrata zębów, ale też sygnały związane z nowotworami jamy ustnej.

Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.

Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia

Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.