Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
10 czerwca 2021alan_wilder pisze: jak pomyślałem tak zrobiłem, zupa sie gotuje
@alan_wilder
zjebales chlopaku, zebrales te maki o wieele za wcześnie. mowie o tych pierwszych.
fioletowe ładne. ale tez odczekaj. daj im chociaz zrzucic platki.
z czego siałeś? jakie nasiona?
btw na tej stronce co podawalem chyba mozna zamowic nasiona buddhy
co więcej znalazlem francuskie i wegierskie odmiany. sprawdzilem je, ale nie widze podobienstwa w nasionach.
wiekszosc francuskich ma wysoką zawartość morfiny. pytanie czy francuzi sieją te francuskie odmiany.
dla przykladu tutaj polskie odmiany
tak jak patrzę to te maki "udziwnione" fioletowe, rozowe, postrzępione (lacinatum) mają mniej morfiny.
najwiecej maja bialo fioletowe, pry czym fiolet jest bardzo jasny. do tego makowka cylindyczna i zbita, trochę jak statek UFO
czy spotkaliście się kiedyś z dziko rosnącym makiem z makówkami o lekko różowo- fioletowym kolorze (mi przypomina denaturat:P)?
Powiem szczerze, że takowe wpadły mi w łapy po raz pierwszy w życiu i jestem mile zaskoczony, gdyż klepią jak skurwysyn!
Spin doctors operate behind enemy lines
Mind control, something you could potentially buy
The new holy war has arrived, you ready to DIE?
"Rutyna to rzecz zgubna "
30 czerwca 2021Retrowirus pisze: Przyjąłbym sampla nasion na następny sezon. Jeśli klepie to może sobie nawet być w kolorach lgbt
Bierzesz bakalanda ze sklepu dowolna z obecnych serii i rosnie Ci piekny mak. Z bakalanda 267 wyrosly mi ladne rosliny. I mocne.
Na stronie ktora polecalem mozna zamowic dowolna odmiane. Nawet te najmocniejsze. Tylko trzeba się zarejestrować. Podają, że 0.04g nasion to sampel. Na opakowaniu bakallandu jest napisane 0.5kg to milion nasion. Czyli wg moich obliczen 0.04g to powinno byc jakies 80 nasionek.
"Rutyna to rzecz zgubna "
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Grzyby halucynogenne zdumiały wszystkich. Są dziwniejsze niż myślimy
Psylocybina - substancja odpowiadająca za "magiczne" działanie niektórych grzybów - wyewoluowała niezależnie co najmniej dwa razy. Do takiego wniosku doszli naukowcy z Niemiec i Austrii, którzy opisali zaskakujące różnice biochemiczne między dwoma rodzajami grzybów wytwarzających ten sam związek.
Meta cenzuruje konopie. Rząd Brazylii grozi sądem i żąda reaktywacji kont
Meta, właściciel Instagrama i Facebooka, znów jest oskarżana o cenzurę. Tym razem chodzi o masowe blokowanie kont związanych z medyczną marihuaną w Brazylii. W ciągu jednego weekendu zniknęło blisko 50 profili. Wśród nich były konta stowarzyszeń pacjentów, lekarzy, influencerów i organizatorów Marszu Konopnego.
Konopie i tytoń: niebezpieczne połączenie dla mózgu
Naukowcy z McGill University w Kanadzie odkryli, że używanie zarówno marihuany, jak i tytoniu, prowadzi do wyraźnych zmian w mózgu. Badania wskazują, że osoby korzystające z obu tych substancji częściej doświadczają depresji i lęku. Wyniki badań opublikowano w magazynie „Drug and Alcohol Dependence Reports”.