Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 79 / 22 / 0
15 maja 2021Sawant pisze:
Nie wiem czy userka miała konto na hajpie, ale z tydzień temu na ćpuńskiej grupce na FB pisali o śmierci tej Pani: (czekałem aż się tu pojawi news, bo byłem na 90% pewien, że ma konto, a teraz to już nie wiem)
https://www.facebook.com/karolina.karwowska.948
https://www.facebook.com/ulanadzieja2021

Dopiero co skończyła 18 lat, ostro wjebana w opio, głównie hel. Przyczyna śmierci to złoty z fenta. Jeszcze te jej zdjęcie z #Thank You Opiates. Masakra.
Przykro :(
O cholera, kojarzę ją z różnych ćpuńskich grupek gdzie zadawała pytania o opio. Zawsze było mi jej szkoda z racji młodego wieku. Przykra historia, żal dziewczyny.
  • 2392 / 654 / 0
Masakra jakie dziecko. jak z jakiejś patologicznej rodziny. Znam 16 latki co walą ale zawsze ubiór na czarno, pełno kolczyków wszędzie tatuaże, jestem zuaaa i bedę ćpieć i prawie zawsze z bogatych domów i od starych ciągną na temat. A tutaj ? no kuzwa wygląda jak dziewczynka z zapałkami aż sie nie chce wierzyć że opio waliła ;O
  • 356 / 71 / 0
cos w tym jest, ze opiowraczki maja najczesciej alternatywny styl. chociaz znalam taka jedna ostro wjebana w hel, miala dwadziescia iles lat a wygladala na 14, nawet ubierala takie bluzeczki z nadrukami jak dziewczynki w podstawowce nosza. dzis nie zyje.
  • 1878 / 196 / 0
09 czerwca 2021WujekMorda pisze:
Masakra jakie dziecko. jak z jakiejś patologicznej rodziny. Znam 16 latki co walą ale zawsze ubiór na czarno, pełno kolczyków wszędzie tatuaże, jestem zuaaa i bedę ćpieć i prawie zawsze z bogatych domów i od starych ciągną na temat. A tutaj ? no kuzwa wygląda jak dziewczynka z zapałkami aż sie nie chce wierzyć że opio waliła ;O
Przecież nie od dziś wiadomo, że ćpuny świetnie potrafią wtapiać się w otoczenie. Czasami niekoniecznie z wyboru, w końcu muszą chować się przed rodziną, znajomymi, przełożonymi. A niektórzy są po prostu ogarnięci, nawet jak ostro polecą. Trzeba tylko wiedzieć kiedy można sobie na to pozwolić. Mało to polityków i biznesmanów na kokainie? %-D

Szkoda dziewczyny, nie kryję, urocza. Może właśnie gdyby miała konto na tym forum, to by jeszcze żyła
Zakonnik Wielu Zakonów
Tak zwany Wielozakonnik
Z tytułem Zakonnego Doktorka
  • 2392 / 654 / 0
albo wręcz odwrotnie jak była hardkorem już dawno nie
  • 2392 / 654 / 0
09 czerwca 2021ema112 pisze:
cos w tym jest, ze opiowraczki maja najczesciej alternatywny styl. chociaz znalam taka jedna ostro wjebana w hel, miala dwadziescia iles lat a wygladala na 14, nawet ubierala takie bluzeczki z nadrukami jak dziewczynki w podstawowce nosza. dzis nie zyje.

A czemu jeśli moża się spytać ? Opio wywołały u niej jakąs chorobę na którą zmarała ( czego ja sie najbardziej obawiam ) czy złamała zasady bhp i jakies przedawkowanie coś w tym stylu ?? Jak nie związane z dragami nie musisz pisać
  • 356 / 71 / 0
prawdopodobnie przedawkowanie, szczerze to nie wiem, bo po prostu sluch po niej zaginal. jednego dnia pisala smsa, drugiego telefon martwy, wszystkie komunikatory wylaczone. smierc to najprawdopodobniejsza opcja u kogos z problemami i uzaleznieniem od helu, ale moze wyjechala do tajlandii i zmienila tozsamosc %-D
  • 1878 / 196 / 0
I waginę na siusiaczka
Zakonnik Wielu Zakonów
Tak zwany Wielozakonnik
Z tytułem Zakonnego Doktorka
  • 2796 / 606 / 0
mi ktoś mówił że to kolejny fake z jej smiercia
25 sierpnia 2014Melancthe pisze:
Ja pierdole, jaka bieda umysłowa.
Niech zgadnę: mieszkasz z rodzicami/rodzicem, nie zarabiasz, studia Ci nie poszły, zainteresowania liczne acz powierzchowne.
  • 4603 / 2213 / 1
26 grudnia 2019mniemanolog pisze:
@STR88 , w życiu bym nie pomyślał, że morfinę można przedawkować... Toż to nie fentanyl. Znasz jakieś szczegóły? Może miks? Może zadławił się wymiocinami? Może pirogen i nie wiedział jak się ratować? Obrzęk płuc, mózgu?
Zdarzało mi się przedawkować morfinę i nigdy nie było jakoś specjalnie groźnie, choć nieprzyjemnie, ból głowy, konieczność skupiania się na oddechu i chyba tyle z nieprzyjemności.

Nie ma mądrych śmierci, ale chłopak umarł głupio. Szkoda młodego człowieka, tym bardziej, że tylko eksperymentował.
Apropos śmierci mniemanologa.
ODPOWIEDZ
Newsy
Dwóch 15-latków z mefedronem. "Zwrócili uwagę nerwowym zachowaniem"

W ręce policjantów z Mińska Mazowieckiego wpadło dwóch 15-latków, którzy chwilę wcześniej zachowywali się nerwowo. Okazało się, że mieli przy sobie mefedron. O ich losie zadecyduje sąd rodzinny.

Kokaina w gumie do żucia

Celnicy na lotnisku Gardermoen postanowili sprawdzić dokładniej paczkę z Peru pełną słodyczy. Jak się okazało - mieli wyczucie. W środku zamiast gum do żucia znaleźli 300 gram kokainy, czytamy w dzienniku Dagbladet.

Wino z kokainą stało się przebojem. Papież pisał encykliki, sącząc Vin Mariani

Pod koniec XIX w. kokaina była uznawana za cudowny lek na wszystko. Była też składnikiem Vin Mariani, czyli ulubionego napoju papieża Leona XIII. Ojciec Święty tak je sobie upodobał, że wystąpił w jego reklamie, a twórcę receptury, Angelo Marianiego, odznaczył medalem. Nie był zresztą jedynym sławnym entuzjastą tego wina.