Na wstępie zaznaczę,że nie idę na łatwiznę pytając,zrobiłem dość spory research,przeczytałem większość tematów na HR na ten temat. Zdania są podzielone,nawet wśród lekarzy,jakie są wasze spostrzeżenia?
Mam tachykardię, przyjmuję bb, konkretnie newibolol 5mg dziennie od 2 miesięcy,a za kilka dni mam przewidziane mefowanie. Wiem,że bb powodują jeszcze większy obkurcz naczyń krwionośnych,w zasadzie,wiem to co przeczytałem,ale tego nie rozumiem,po prostu nie chce sobię zrobić krzywdy
Więc ja widzę 2 opcje, odstawić na 1 dzień przed mefowaniem (ewentualnie wziąć 2,5mg zamiast 5) - tylko,że po odstawieniu moje serce wali jak młot pneumatyczny więc mefką mogę się jeszcze dorobić zawału.
Brać normalnie i przyjąć kryształ i narazić się na wylew.
Czy ktoś ma jakiś pomysł lub doświadczenia na opcję 3 najlepszą?
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Mentzen radzi młodym, by pili alkohol i palili. "Nie piją (...), nie ma z tego dzieci"
Zdaniem Sławomira Mentzena młodzi ludzie powinni robić tylko trzy rzeczy: uczyć się, pracować i... pić alkohol. Swoimi przemyśleniami prezes Nowej Nadziei i lider Konfederacji podzielił się w środę, 20 maja, podczas spotkania z mieszkańcami Świebodzina.
Alkohol wciąż na czele uzależnień w Holandii
Alkohol pozostaje najczęstszą przyczyną leczenia uzależnień w Holandii i odpowiada za 43 procent wszystkich przypadków terapii. Tak wynika z najnowszych danych krajowego systemu monitorowania problemów związanych z alkoholem i narkotykami za 2025 rok.
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje
...czyli raz jeszcze na temat ostatnio omawiamy.