Nie wiem czy to przed kodeine którą brałem około 17.15.
Przed kodeiną godzine wziąłem 75mg, zajebałem tylko 315mg kodeiny - efekt taki sobie.
Jakoś o 20.30 wziąłem 3 kapsułki, wsypałem do szklanki z troche wody, wymieszałem, wypiłem no i tak czekam. Jest 22.20 i nic wielkiego się nie dzieje, prócz znoszenia lęku i takiego "świeższego umysłu". Generalnie czuję się tak jak kiedyś normalnie, zanim dragsy i życie mi psychike sponiewierały
-Jest szansa że się to jeszcze załaduję jak już dwie godziny zaraz będzie?
-Taki strzał 225mg bardzo wpłynie na tolerke? Czy zrobić dzień lub dwa przerwy?
Tolerka = 0/75mg.
Edit- koniec końców, nie wiem co poszło nie tak. Jakiś wjazd chwilę czułem lekki, i po 30-45minutach już czuję się normalnie.
Moze kiedyś jeszcze spróbuję - myślę ze dość szybko XD
Raz wziąłem max popołudniu 75mg i wieczorem 225mg (300mg/d), i kolejne dni spowrotem raz/dwa razy dziennie 75mg (150mg/d)
Nie znam się do końca na pregabie i jej tolerce. I czy jest możliwość wrócenia na dawki terapeutyczne 75mg/d?
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Polskie wyroki a światowa nauka – kto ma rację w sprawie THC?
W Polsce przez lata obowiązywało uproszczone i krzywdzące równanie: wykryto THC we krwi, a więc automatycznie byłeś pod wpływem. Sytuacja uległa pozornej poprawie, gdy Instytut Ekspertyz Sądowych im. prof. Jana Sehna w Krakowie opracował wytyczne, które miały pomóc sądom rozróżnić stan „po użyciu” od stanu „pod wpływem”.
Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?
Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.
Straż Graniczna zatrzymała ośmiu przemytników wykorzystujących balony meteorologiczne
Funkcjonariusze Podlaskiego Oddziału Straży Granicznej zatrzymali kolejnych ośmiu przemytników wykorzystujących balony meteorologiczne do przemytu papierosów z Białorusi do Polski - poinformował w piątek (13.02) szef MSWiA Marcin Kierwiński. Dodał, że w tym roku w podobnych sprawach zatrzymano łącznie 16 osób.