Fuzja - D5
po 4/5 dniach po zaszczepieniu ciastka ryżowego (330ml słoik) zrobiły mi sie małe plamy (białe) ogólnie to dałem mało zarodnika bo miałem tylko 10ml a zaszczepiłem tym 12 słoików i nw czy to mi się skolonizuje :(
22 kwietnia 2021Satlen21 pisze: a co powiesz na cało dobowe naswietlanie i nawiew 15 min na godzine plus wentylacja taka sama ?
Fuzja - D5
23 kwietnia 2021Satlen21 pisze: po 4/5 dniach po zaszczepieniu ciastka ryżowego (330ml słoik) zrobiły mi sie małe plamy (białe) ogólnie to dałem mało zarodnika bo miałem tylko 10ml a zaszczepiłem tym 12 słoików i nw czy to mi się skolonizuje :(
23 kwietnia 2021Satlen21 pisze: po 4/5 dniach po zaszczepieniu ciastka ryżowego (330ml słoik) zrobiły mi sie małe plamy (białe) ogólnie to dałem mało zarodnika bo miałem tylko 10ml a zaszczepiłem tym 12 słoików i nw czy to mi się skolonizuje :(
Fuzja - D5
Czy odcisk grzybka mogę wrzucić do miodu bezposrednio czy musze rozrabiac je w wodze ze strzykawką ?
Stay tuned.
Jest jeszcze mała, ale cieszę się że wszystko zrobiłem dobrze. Zdjęć niestety nie mam, ale jak będzie więcej widocznej grzybni, to wrzucę
24 kwietnia 2021Satlen21 pisze: Czy zamiast perlitu mogę zalac wodą wermikulit i namim poukładac ciastka ryzowe zeby dawały mi wilgotnosć 70-90% ?
Czasem widuję w tych doniczkach na gruncie biały nalot i zastanawiam się, czy to inny grzyb a może pleśń (?)
A co Ty na to, aby to zrobić nie tu, a w osobnym, specjalnie do tego celu stworzonym wątku? Wszystko w tym jednym wątku, który byłby moderowany przed zamknięciem. Moderowany po to, aby w nim nie było żadnych wpisów prócz Twoich, aby było przejrzyście. Taki wątek byłby złotem
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Niebezpieczny proceder na lotniskach. Tak działają przemytnicy narkotyków
Przestępcy znaleźli nowy sposób na przemyt narkotyków, wykorzystując do tego dane nieświadomych pasażerów samolotów. Proceder polegający na podmianie zawieszek bagażowych z nazwiskami klientów linii lotniczych ujawniły kanadyjskie media. O ustaleniach kanadyjskiej stacji CTV News pisze też amerykański serwis podróżniczy Travel + Leisure.
Heroina ukryta w cegłach. Ponad tona zatrzymana w Porcie Gdynia
Wspólne działania Centralnego Biura Śledczego Policji (CBŚP) oraz Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) doprowadziły do przejęcia ponad tony heroiny o czarnorynkowej wartości blisko 220 milionów złotych. To największe zabezpieczenie narkotyków w takiej ilości od dekady na terytorium Polski, a szczegóły tej spektakularnej akcji przedstawili na specjalnej konferencji prasowej minister spraw wewnętrznych i administracji Marcin Kierwiński oraz minister finansów i gospodarki Andrzej Domański.
"Narcos z Podlasia" skazani. Ich narkotyki miały zalać polski rynek
Meksykańscy narcos, którzy produkowali metamfetaminę na Podlasiu, zostali skazani przed sądem w Białymstoku. To pierwszy przypadek w Polsce, który pokazuje zmianę modelu działania karteli - zamiast szmuglować narkotyki do Europy, wysyłają "kucharzy". Tylko w Polsce toczą się procesy jeszcze dwóch innych grup z Meksyku.