Wszystko, co dotyczy hodowli/uprawy grzybów psylocybinowych.
Jakie grzyby są Twoim zdaniem najlepsze?
Krajowe łysiczki
967
62%
Krajowe muchomory
104
7%
Importowane (wszystkie wrzucam do jednego wora)
491
31%

Liczba głosów: 1562

ODPOWIEDZ
  • 32 / / 0
a co powiesz na cało dobowe naswietlanie i nawiew 15 min na godzine plus wentylacja taka sama ?

Fuzja - D5

po 4/5 dniach po zaszczepieniu ciastka ryżowego (330ml słoik) zrobiły mi sie małe plamy (białe) ogólnie to dałem mało zarodnika bo miałem tylko 10ml a zaszczepiłem tym 12 słoików i nw czy to mi się skolonizuje :(
  • 52 / 12 / 0
22 kwietnia 2021Satlen21 pisze:
a co powiesz na cało dobowe naswietlanie i nawiew 15 min na godzine plus wentylacja taka sama ?
Nie wiem, jak z wentylacją, ale wydaje mi się że całodobowe naświetlanie to nie jest dobry pomysł. Grzyby nie przeprowadzają fotosyntezy, więc ja bym postawił je w miejscu które jest oświetlone, ale nie jakoś mocno.

Fuzja - D5
23 kwietnia 2021Satlen21 pisze:
po 4/5 dniach po zaszczepieniu ciastka ryżowego (330ml słoik) zrobiły mi sie małe plamy (białe) ogólnie to dałem mało zarodnika bo miałem tylko 10ml a zaszczepiłem tym 12 słoików i nw czy to mi się skolonizuje :(
Trzymaj dalej. Jeżeli są to jedyne białe plamy, to zajebiście - jest to początek grzybni
  • 185 / 32 / 0
szczepie dzisiaj swoje dwa pierwsze małe ciacha, trzymajcie kciuki! %-D
23 kwietnia 2021Satlen21 pisze:
Jeśli pojawiły się te białe plamki "punkty zaszczepienia", to grzybnia chwyci całe ciastko, zrobi to pewnie wolniej skoro pożydziłeś zarodników ale skolonizuje w końcu całe.
  • 32 / / 0
Czy zamiast perlitu mogę zalac wodą wermikulit i namim poukładac ciastka ryzowe zeby dawały mi wilgotnosć 70-90% ?

Fuzja - D5

Czy odcisk grzybka mogę wrzucić do miodu bezposrednio czy musze rozrabiac je w wodze ze strzykawką ?
  • 1649 / 1032 / 7
C.a.F.jpg
"PF Tek od pustego słoika do pełnego pojemnika ~ step by step" wkrótce, z dokładnymi miarami, szybkowarem, zaszczepianiem, czasem oczekiwania, "rodzeniem", moczeniem i resztą w pigułce, bo już mnie denerwujecie 😆

Stay tuned.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 52 / 12 / 0
Chciałem tylko powiedzieć, że dziś w każdym słoiku mam już widoczny rozwój grzybni! :pacman:
Jest jeszcze mała, ale cieszę się że wszystko zrobiłem dobrze. Zdjęć niestety nie mam, ale jak będzie więcej widocznej grzybni, to wrzucę :grzybki:
  • 59 / 11 / 0
Ile czasu trzeba czekać aż zarodniki wykiełkują na agarze PDA? Zarodniki pochodzą z odcisku pobranego niecałe pół roku temu. Zastanawiam się po jakim czasie zacznie być widać grzybnię, teraz ponad 3 doby od zaszczepienia nie widać jeszcze nic.
  • 185 / 32 / 0
24 kwietnia 2021Satlen21 pisze:
Czy zamiast perlitu mogę zalac wodą wermikulit i namim poukładac ciastka ryzowe zeby dawały mi wilgotnosć 70-90% ?
Możesz, sam tak zamierzam zrobić, bo została mi nadwyżka wermu, a perlitu nie mam i nie chce specjalnie kupować.
  • 125 / 22 / 0
Zastanawiam się, przed założeniem mojego pierwszego kita, w pokoju w szafce - Czy obecność pięciu doniczek zwykłych zielonych roślin, może być zaczątkiem dekontaminacji ?

Czasem widuję w tych doniczkach na gruncie biały nalot i zastanawiam się, czy to inny grzyb a może pleśń (?)
what are we to do with an elf ?
  • 1195 / 223 / 32
@CATCHaFALL

A co Ty na to, aby to zrobić nie tu, a w osobnym, specjalnie do tego celu stworzonym wątku? Wszystko w tym jednym wątku, który byłby moderowany przed zamknięciem. Moderowany po to, aby w nim nie było żadnych wpisów prócz Twoich, aby było przejrzyście. Taki wątek byłby złotem :*
Kto pisze, ten pamięta! Pisząc dla NeuroGroove.info nie tylko nie zapomnisz swoich doświadczeń z substancjami odmieniającymi świadomość, ale również powierzysz je pamięci tysięcy czytelników. Wiesz, co to oznacza? Pisz!
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Medyczna marihuana w Bundeslidze: Union Berlin przełamuje tabu

Piłka nożna to nie tylko bramki, transfery i wielkie emocje. To również przestrzeń, w której odzwierciedlają się społeczne zmiany, nastroje i debaty. Decyzja Unionu Berlin pokazuje, że stadion może stać się miejscem znacznie szerszej dyskusji – o zdrowiu i przełamywaniu tabu. Berliński klub jako pierwszy w historii Bundesligi związał się z marką medycznej marihuany.

Niemcy. Rośnie konsumpcja marihuany wśród dorosłych

Konsumpcja marihuany w Niemczech wśród młodych dorosłych znacznie wzrosła, za to nastolatkowie rzadziej po nią sięgają.

FBI spalało narkotyki w schronisku. "Zespół i zwierzęta wystawione na kontakt z metamfetaminą"

Po tym jak FBI użyło krematorium jednego ze schronisk dla zwierząt do spalenia skonfiskowanych narkotyków, 14 pracowników placówki trafiło do szpitala, aby otrzymać pomoc medyczną. Dyrektorka placówki oświadczyła, że nie miała świadomości, że dochodzi do takiego procederu.