Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 1608 / 257 / 0
Czwarty dzień biorę 50 mg rano i spać cholernie ciężko, zasypiam nawet normalnie ale budzę się szybko i meczę się żeby z przerwami zaliczyć chociaż te 6 godzin. Ciekawe co będzie przy 100 mg, może branie na noc coś zmieni. Nie chcę dokładać innych leków, a już na pewno żadnych neuroleptyków ale nie tego się spodziewałem po odstawce duloksetyny.
  • 390 / 95 / 2
Fluwoksaminę bierze się na noc, nie wyobrażam sobie zażywać w dzień. Jeśli się obudzisz za wcześnie, to zażyj dodatkowy kawałek.
!מרנא תא
  • 120 / 29 / 0
07 kwietnia 2021Pathfinder pisze:
Fluwoksaminę bierze się na noc, nie wyobrażam sobie zażywać w dzień. Jeśli się obudzisz za wcześnie, to zażyj dodatkowy kawałek.
Niedawno wszedłem na 200mg fevarin i nie odczuwam senności, nigdy nie odczuwałem odkąd jestem na fluwoksaminie.
W dzień zarzucę czasami jak nie wziąłem na noc.
Może to za sprawą SNRI - 300mg bupropionu?
uzależniony od bycia nietrzeźwym
  • 390 / 95 / 2
Fluwoksamina zwiększa stężenie melatoniny:
https://jamanetwork.com/journals/jamaps ... act/481639

@Chappie
Interakcje między lekami
Interakcja
bardzo istotna
Dotyczy
WELLBUTRIN SR i FEVARIN
Możliwy wzrost stężenia bupropionu we krwi, a tym samym nasilenie jego działań niepożądanych. Zwiększone ryzyko wystąpienia drgawek.

https://www.drugs.com/interactions-chec ... essional=1
!מרנא תא
  • 120 / 29 / 0
09 kwietnia 2021Pathfinder pisze:
Fluwoksamina zwiększa stężenie melatoniny:
https://jamanetwork.com/journals/jamaps ... act/481639

@Chappie
Interakcje między lekami
Interakcja
bardzo istotna
Dotyczy
WELLBUTRIN SR i FEVARIN
Możliwy wzrost stężenia bupropionu we krwi, a tym samym nasilenie jego działań niepożądanych. Zwiększone ryzyko wystąpienia drgawek.

https://www.drugs.com/interactions-chec ... essional=1
No w moim przypadku nie ma żadnych działań niepożądanych.
Niedługo dawkę fluwoksaminy zwiększam do 300mg, a bupropion znosi działanie sedatywne.
Leczę się 3 lata (przeszedłem już kilka leków), a ten miks jest póki co najlepszym co mnie spotkało w leczeniu farmakologicznym.
Dodatkowy plus jest taki, że biorąc SNRI i SSRI nie mam możliwości ćpania.
Ewentualnie jakieś ziółko czasami ale jak zapale właśnie ten raz na jakiś czas to obchodzi się bez lęków i niepotrzebnych schiz po mj.
uzależniony od bycia nietrzeźwym
  • 1608 / 257 / 0
@Pathfinder też czytałem wcześniej że fluwo bierze się na noc, ale lekarz o dziwo kazał brać rano i powoli wjeżdżać na 100 mg i dopiero wtedy ewentualnie podzielić sobie na 50 rano i 50 wieczorem. Teraz sam nie chciałbym jej brać wieczorem bo ani trochę mnie nie usypia a wręcz przeciwnie, z tym że nadal jestem na tych 50 mg tylko.
  • 3 / / 0
22 kwietnia 2020foliage pisze:
ja biorę (brałem) to już z dobre 7 miesięcy, 100mg wieczorem, a pare razy zarzuciłem sobie 150-200 żeby sprawdzić czy poczuje się jakoś inaczej %-D ale po tych 7 miesiącach zaczęło mnie to wkurwiać, w sensie fluwoksamina, do tego stopnia ze sam przerwałem leczenie i póki co od 5 dni nie biorę i myśle co dalej zrobić, bo początkowo działało pięknie szczególnie na deprechę a na ocd trochę gorzej ale i tak dobrze
jeden lekarz przepisł mi fevarin , a inny proponował mi brać asertin bo podobno szybciej sie rozkręca i jest lepszy dla "serca " . Boje sie skutków ubocznych , nie chce przytyć , wiem ,że brzmię jak pusta lala , ale dodatkowe kg przyprawią mnie o dodatkową deprechę .. Prosze doradz który lepszy . ps brałam kiedys parogen ale po 2 latach przestał działać . pozdrawiam :)
  • 102 / 17 / 0
@miminka ja po sertralinie (asertin) nie miałem apetytu do jedzenia, więc o tyciu nie było mowy, ale czytałem że na inne osoby działało wręcz odwrotnie, dlatego nie sugeruj czyjąś opinią, po prostu nie będziesz wiedziała jak sama nie spróbujesz.
  • 3 / / 0
12 kwietnia 2021Swietlik98 pisze:
@miminka ja po sertralinie (asertin) nie miałem apetytu do jedzenia, więc o tyciu nie było mowy, ale czytałem że na inne osoby działało wręcz odwrotnie, dlatego nie sugeruj czyjąś opinią, po prostu nie będziesz wiedziała jak sama nie spróbujesz.
dzięki za info:) , od jutra zaczynam brać , będę pilnować koryta i zwiększę ilość sportu
  • 84 / 4 / 0
Cbd zlagodzi troszkę wjazd tego antydepa? Nie chce mi sie dokladac tej pregaby a i sie ona kończy
ODPOWIEDZ
Newsy
Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.

Ogromne ilości narkotyków przejęte na Śląsku. Za procederem mieli stać obywatele Ukrainy

Na ponad milion złotych oszacowana została czarnorynkowa wartość narkotyków przejętych przez mundurowych ze Śląska. W ich rękach znalazły się ponad 43 kilogramy pseudoefedryny. - Z zabezpieczonej ilości, można było uzyskać ponad 32 tysiące działek dilerskich metamfetaminy - wskazują policjanci. Za nielegalnym procederem stała 51-letnia obywatelka Ukrainy i jej 17-letni syn.

Z Brazylii do Europy z kawą i kokainą. Kulisy sprawy drobnicowca Blume

Drobnicowiec Blume, który w 2023 roku obsługiwał transatlantycką trasę handlową pod togijską banderą, dziś stał się symbolem jednego z największych przejęć narkotyków na wodach europejskich. Wydarzenia związane z jego zatrzymaniem obnażają skuteczność współpracy służb międzynarodowych oraz skalę wykorzystywania żeglugi morskiej przez zorganizowane grupy przestępcze.