Dział poświęcony przede wszystkim chorobom i nadzwyczajnym skutkom kombinacji tychże z substancjami psychoaktywnymi.
Regulamin forum
Uwaga! Dział zawiera wątki na temat chorób, gdzie osoby dotknięte daną chorobą mogą dyskutować o szczególnych dla siebie problemach!
Nie jest to dział, w którym właściwe są wątki "czy XYZ powoduje ABC-emię" – takie pytania należy kierować do działu/wątku o substancji XYZ!
ODPOWIEDZ
Posty: 11 • Strona 1 z 2
  • 63 / 11 / 0
Orientuje się ktoś czy brak węchu spowodowany przez covid ma jakieś negatywne działanie na substancje np. meta, amfa jeżeli walimy sniff?
Coś mi się wydaje odkąd mam covid to wszystko w sniffie coś mnie słabiej kopie %-D

Ps: jak zły dział to proszę o przeniesienie
Ostatnio zmieniony 15 czerwca 2022 przez surveilled, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: poprawiono brzmienie tematu
  • 131 / 10 / 0
Może Cie słabiej kopie dlatego, że organizm toczy walke z wirusem ?xd węch raczej tu nie ma nic do gadania ale to, że pewnie jesteś osłabiony, bądź lekka gorączka, już ma.
  • 142 / 27 / 0
@sadworld - uważam ,ze zajechany przez chorobę organizm, broniąc się ostatkami sił nie pozwala na pełną fazę.
  • 231 / 42 / 0
Covid bardzo osłabia organizm, nawet jeżeli nie masz specjalnie innych objawów poza utratą węchu i smaku. Ja po covidzie (którego przechodziłam lekko) dość długo nie mogłam zaznać takiej fazy po ketonach jak zwykle, a po alkoholu miałam nieludzkiego kaca - dosłownie wyłam z bólu. Podejrzewam, że w przypadku stimów jest tak samo lub bardzo podobnie.
Covid to okropne gówno, po ponad roku od przebycia choroby nadal mam zadyszkę po godzinnym treningu czy krótkiej przebieżce, a jak złapie mnie migrena to mam pozamiatany dzień.
Uwaga! Użytkownik Ratnehap jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 63 / 11 / 0
Dzieki za info, a ja smieje sie z kuriera ze slabe tematy ostatnio sa %-D
  • 231 / 42 / 0
Hahaha. %-D Myślę, że po jakimś czasie od wyzdrowienia na spokojnie wróci czapa taka, jaka być powinna. ;)
Uwaga! Użytkownik Ratnehap jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 142 / 27 / 0
Oby szybciej wróciło zastanowienie i refleksja nad swoim zdrowiem :)
Napisał ten, co kiedyś zagryzał antybiotyki dropsami :))
  • 231 / 42 / 0
No ja covida próbowałam zapić, ale wspomniany turbo kac przy tej chorobie skutecznie mnie zniechęcił. Faszerowałam się nie alkoholem, ale przeróżnymi witaminami, suplementami itp.
A tak poważnie, to lepiej sobie na czas tego choróbska podarować ćpanko i chlanie bo naprawdę wystarczająco organizm dostaje po dupie od tego wirusa. :P
Uwaga! Użytkownik Ratnehap jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 63 / 11 / 0
Jak by to było takie łatwe @Ratnehap to bym tak pewnie zrobił:D
  • 231 / 42 / 0
@sadworld Znam to 😂 łatwo mówić, gorzej wykonać. Chociaż No mi się akurat wtedy udało bo byłam przerażona tym całym covidem. Teraz to bym zaćpała skurwysyna. %-D
Uwaga! Użytkownik Ratnehap jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Posty: 11 • Strona 1 z 2
Newsy
[img]
Konopie skuteczne w leczeniu migreny – pierwsze badanie kliniczne z placebo!

Według danych z badań klinicznych przedstawionych na dorocznym spotkaniu American Headache Society, inhalacja kwiatów konopi zawierających THC i CBD zapewnia skuteczniejszą ulgę w migrenie w porównaniu z placebo.

[img]
Drożdże piwowarskie reagują na odpowiednie dźwięki i zwiększają produkcję

Wiadomo że rośliny i zwierzęta wydają dźwięki, reagują na nie i za ich pomocą się komunikują. Komunikacja taka zachodzi też pomiędzy zwierzętami a roślinami i odwrotnie. Czy jednak organizmy należące do innych królestw domeny eukariontów w jakiś sposób reagują na dźwięki? Okazuje się, że tak. Reakcję taką zauważono u drożdży piwowarskich. Co więcej można to wykorzystać w produkcji złocistego napoju.

[img]
Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.