Dział poświęcony przede wszystkim chorobom i nadzwyczajnym skutkom kombinacji tychże z substancjami psychoaktywnymi.
Regulamin forum
Uwaga! Dział zawiera wątki na temat chorób, gdzie osoby dotknięte daną chorobą mogą dyskutować o szczególnych dla siebie problemach!
Nie jest to dział, w którym właściwe są wątki "czy XYZ powoduje ABC-emię" – takie pytania należy kierować do działu/wątku o substancji XYZ!
ODPOWIEDZ
  • 63 / 11 / 0
Orientuje się ktoś czy brak węchu spowodowany przez covid ma jakieś negatywne działanie na substancje np. meta, amfa jeżeli walimy sniff?
Coś mi się wydaje odkąd mam covid to wszystko w sniffie coś mnie słabiej kopie %-D

Ps: jak zły dział to proszę o przeniesienie
Ostatnio zmieniony 15 czerwca 2022 przez surveilled, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: poprawiono brzmienie tematu
  • 131 / 10 / 0
Może Cie słabiej kopie dlatego, że organizm toczy walke z wirusem ?xd węch raczej tu nie ma nic do gadania ale to, że pewnie jesteś osłabiony, bądź lekka gorączka, już ma.
  • 142 / 27 / 0
@sadworld - uważam ,ze zajechany przez chorobę organizm, broniąc się ostatkami sił nie pozwala na pełną fazę.
  • 231 / 41 / 0
Covid bardzo osłabia organizm, nawet jeżeli nie masz specjalnie innych objawów poza utratą węchu i smaku. Ja po covidzie (którego przechodziłam lekko) dość długo nie mogłam zaznać takiej fazy po ketonach jak zwykle, a po alkoholu miałam nieludzkiego kaca - dosłownie wyłam z bólu. Podejrzewam, że w przypadku stimów jest tak samo lub bardzo podobnie.
Covid to okropne gówno, po ponad roku od przebycia choroby nadal mam zadyszkę po godzinnym treningu czy krótkiej przebieżce, a jak złapie mnie migrena to mam pozamiatany dzień.
Uwaga! Użytkownik Ratnehap jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 63 / 11 / 0
Dzieki za info, a ja smieje sie z kuriera ze slabe tematy ostatnio sa %-D
  • 231 / 41 / 0
Hahaha. %-D Myślę, że po jakimś czasie od wyzdrowienia na spokojnie wróci czapa taka, jaka być powinna. ;)
Uwaga! Użytkownik Ratnehap jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 142 / 27 / 0
Oby szybciej wróciło zastanowienie i refleksja nad swoim zdrowiem :)
Napisał ten, co kiedyś zagryzał antybiotyki dropsami :))
  • 231 / 41 / 0
No ja covida próbowałam zapić, ale wspomniany turbo kac przy tej chorobie skutecznie mnie zniechęcił. Faszerowałam się nie alkoholem, ale przeróżnymi witaminami, suplementami itp.
A tak poważnie, to lepiej sobie na czas tego choróbska podarować ćpanko i chlanie bo naprawdę wystarczająco organizm dostaje po dupie od tego wirusa. :P
  • 63 / 11 / 0
Jak by to było takie łatwe @Ratnehap to bym tak pewnie zrobił:D
  • 231 / 41 / 0
@sadworld Znam to 😂 łatwo mówić, gorzej wykonać. Chociaż No mi się akurat wtedy udało bo byłam przerażona tym całym covidem. Teraz to bym zaćpała skurwysyna. %-D
ODPOWIEDZ
Newsy
Nie wiedzieli, że zatrzymują kolegę. Pijany policjant szalał na hulajnodze

Już jego „styl jazdy” zwracał uwagę, ale okazało się, że to dopiero początek problemów mężczyzny. Policjanci z Gniezna zatrzymali kierowcę hulajnogi. Miłośnik szaleństw na elektrycznym jednośladzie nie tylko był pijany, ale też miał przy sobie narkotyki. Lekkomyślny kierowca to... policjant.

Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.

Alkohol miał swój udział w powstaniu złożonych hierarchicznych społeczeństw

Alkohol towarzyszy nam od tysiącleci. Używały go wszystkie wielkie cywilizacje. Znali go Majowie, Egipcjanie, Babilończycy, Grecy, Chińczycy czy Inkowie. Odgrywał ważną rolę w ceremoniach religijnych, wciąż jest ważnym elementem spotkań towarzyskich. Był środkiem płatniczym, służył wzmacnianiu i podkreślaniu pozycji społecznej. W najstarszym znanym eposie literackim „Eposie o Gilgameszu” jednym z etapów ucywilizowania Enkidu – który symbolizuje tam dziką naturę, niewinoość i wolność – jest wypicie przezeń piwa.