Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
No i ta odpowiedź mi przypomniała, że miałem nową wersję tematu z ponad 50 pytaniami, a teraz nie wiem gdzie to jest. Postaram się rozszerzyć treść na dniach.
Więcej opisałem w temacie który założyłem.
13 sierpnia 2020TymekDymek pisze:
5. Interakcje z lekami i żywnością
Jakiekolwiek stymulanty, niezależnie czy to MDMA, beta-ketony, amfetamina czy kokaina, a nawet kawa (!) mogą doprowadzić nawet do zgonu. Generalnie unikamy jakichkolwiek połączeń, a na kawę lub energetyka powinniśmy sobie pozwolić minimum 12 godzin po dekszeniu, choć zalecam poczekać przynajmniej dobę.
Stąd moje pytanie, jak jest faktycznie z tą kawą w połączeniu z dexem?
Cytryna alkalizuje a Coca-Cola zakwasza, więc widzę tu sprzeczność.
serotoninowy pisze: a może ankieta powinna brzmieć czy vetulani po kolejenej dawce odłączy swój mózg od ciała i już na zawsze będzie frywolnie dryfowal na latającym dywanie i odbywac podróże międzygwiezdne zapięty w pasy na oddziale psychiatrii dożywotnio.
Top najbardziej nieprzyjemnych doświadczeń w życiu pod względem fizycznych dolegliwości. To wszystko wpłynęło na tego tripa i nabawiłem się jakiegoś NDE podczas działania i nieprawdopodbnego zjazdu, który trwał jeszcze cały następny dzień (osłabienie ogólne tak do 3 dni).
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Co dzieje się w mózgu pod wpływem psychodelików? Nowe badanie daje odpowiedzi
Psychodeliki mogą sprawiać, że ludzie doświadczają siebie i świata w uderzający sposób – kształty ulegają przeobrażeniom, dźwięki zniekształceniu, a niekiedy dochodzi nawet do zaniku poczucia własnego „ja”, zjawiska określanego jako „ego death”. Jednak to, co dokładnie dzieje się w mózgu, by wywołać takie wrażenia, wciąż nie jest w pełni zrozumiałe.
Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów
Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.
Trump podpisuje nakaz przyspieszenia badań nad lekami psychodelicznymi
Trump podpisał w sobotę rozporządzenie wykonawcze mające na celu złagodzenie ograniczeń badawczych dotyczących leków psychodelicznych, takich jak psylocybina i LSD, dążąc do przyspieszenia badań nad ich potencjałem w leczeniu chorób psychicznych.