Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
No i ta odpowiedź mi przypomniała, że miałem nową wersję tematu z ponad 50 pytaniami, a teraz nie wiem gdzie to jest. Postaram się rozszerzyć treść na dniach.
Więcej opisałem w temacie który założyłem.
13 sierpnia 2020TymekDymek pisze:
5. Interakcje z lekami i żywnością
Jakiekolwiek stymulanty, niezależnie czy to MDMA, beta-ketony, amfetamina czy kokaina, a nawet kawa (!) mogą doprowadzić nawet do zgonu. Generalnie unikamy jakichkolwiek połączeń, a na kawę lub energetyka powinniśmy sobie pozwolić minimum 12 godzin po dekszeniu, choć zalecam poczekać przynajmniej dobę.
Stąd moje pytanie, jak jest faktycznie z tą kawą w połączeniu z dexem?
Cytryna alkalizuje a Coca-Cola zakwasza, więc widzę tu sprzeczność.
serotoninowy pisze: a może ankieta powinna brzmieć czy vetulani po kolejenej dawce odłączy swój mózg od ciała i już na zawsze będzie frywolnie dryfowal na latającym dywanie i odbywac podróże międzygwiezdne zapięty w pasy na oddziale psychiatrii dożywotnio.
Top najbardziej nieprzyjemnych doświadczeń w życiu pod względem fizycznych dolegliwości. To wszystko wpłynęło na tego tripa i nabawiłem się jakiegoś NDE podczas działania i nieprawdopodbnego zjazdu, który trwał jeszcze cały następny dzień (osłabienie ogólne tak do 3 dni).
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Polak zatrzymany na granicy. Próbował wwieźć do Rosji 40 kg haszyszu
Na przejściu granicznym w Grzechotkach polskie służby zatrzymały mężczyznę, który próbował wjechać do Rosji z ponad 40 kg haszyszu o czarnorynkowej wartości ponad 2 mln zł - poinformowała Krajowa Administracja Skarbowa w Olsztynie.
Kawa - budzi i wydłuża życie
Przez dziesięciolecia ukazywały się badania, których autorzy wskazywali, że kawa ma korzystny wpływ na organizm. Jej picie łączono z dłuższym życiem i zmniejszonym ryzykiem chorób chronicznych. Jednak dokładny mechanizm tego działa nie był znany. Teraz naukowcy z Texas A&M University odkryli, że związki zawarte w kawie oddziałują na receptor białkowy NR4A1, który odgrywa istotną rolę w ochronie organizmu przed chorobami związanymi z wiekiem.
Pozostałości nielegalnej destylarni whisky w szkockim Highlands
Dobrze, że wcześniej nie znalazła tego skarbówka, bo zniszczyłaby ten piękny kawałek historii. Na szczęście przetrwał i dostarczył silnego dowodu, że kamienna struktura w Ben Lawers National Nature Reserve służyła do nielegalnej produkcji whisky.