Nasiona mogą się jeszcze obudzić jakieś, mi w torfie szybko skiełkowały a w ziemi do kaktusów już myśałem że nic nie wyrośnie a wyrosły tylko że zaprwiam zawsze wszystkie nasiona to przyspiesza
Leci im drugi tydzien i coraz wiecej siewek wschodzi.
Jedno nasionko zaczyna plesniec wiec je usune z pojemnika.
Zastanawiam sie czy zaczac wietrzyc pudelka na dluzej w ciagu dnia jak wszystkie siewki wzejda i otworza liscienie, zeby medium parowalo a kaktusiki szukały korzonkami wody.
Co wieksze sztuki pokazuja juz kolce.
Z 40 nasion wyrosło 25 kaktusow.
https://imageupload.io/i/qV8DpWcZjc
https://imageupload.io/i/hxIrLcHv2T
Czy te takie białe jakby plamki czy obicia, nie wiem co to jest, czy to jest oznaka choroby? jeśli tak to czy jest on jeszcze zdatny do konsumpcji gdyby go teraz ususzyć??
Mam nadzieję, że ktoś doświadczony się zlituje i pomoże
Z góry dziękuję i pozdrawiam!
Ale ja bym go nie jadł. Daj sobie jeszcze ze 2 lata żeby podrósł. Będzie troche wyższy więc ucinając go zostawisz część zakorzenioną i wyrosną nowe. Chyba że nie chce Ci się bawić w uprawę.
Co do tego ukorzeniania, jeśli już jest tydzień w ziemi to nie wysadzałbym. Ta rana ma się wysuszyć, można od razu wsadzić do ziemi pod warunkiem że będzie tam sucho. Rozumiem też że go nie podlewasz ?
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
92% czy 1,9%? Jak nagłówki zmieniają odbiór badań o marihuanie
W ostatnich tygodniach w medium Medonet pojawił się alarmujący nagłówek mówiący o „92% wyższym ryzyku poważnych zaburzeń psychicznych u młodych osób używających marihuany”. Taka liczba silnie działa na wyobraźnię i niemal automatycznie wywołuje emocjonalną reakcję czytelnika. Zanim jednak potraktujemy ją jako dowód nadciągającej katastrofy zdrowotnej, warto przyjrzeć się samemu badaniu, jego metodologii oraz temu, co w języku statystyki ta liczba faktycznie oznacza.
Wolne Konopie: Dlaczego składamy wniosek o informację publiczną do KPP w Piszu?
Polska Policja posługuje się hasłem „Pomagamy i chronimy”. To zobowiązanie wobec każdego obywatela, niezależnie od jego poglądów na prawo dotyczące marihuany. Niestety, wydarzenia ostatnich dni na oficjalnym profilu Komendy Powiatowej Policji w Piszu pokazują, że dla niektórych funkcjonariuszy to hasło jest jedynie pustym sloganem.
Endometrioza, opioidy i droga do macierzyństwa
Kamila mówi wprost, że gdyby nie terapia konopna, prawdopodobnie zdecydowałaby się na histerektomię (usunięcie macicy) jako ostateczne rozwiązanie. W jej ocenie poprawa jakości życia pozwoliła jej podjąć inne decyzje terapeutyczne i odzyskać nadzieję. Dziś uważa, że bez tej zmiany nie byłoby ciąży i nie byłoby Gabrysia.