Nasiona mogą się jeszcze obudzić jakieś, mi w torfie szybko skiełkowały a w ziemi do kaktusów już myśałem że nic nie wyrośnie a wyrosły tylko że zaprwiam zawsze wszystkie nasiona to przyspiesza
Leci im drugi tydzien i coraz wiecej siewek wschodzi.
Jedno nasionko zaczyna plesniec wiec je usune z pojemnika.
Zastanawiam sie czy zaczac wietrzyc pudelka na dluzej w ciagu dnia jak wszystkie siewki wzejda i otworza liscienie, zeby medium parowalo a kaktusiki szukały korzonkami wody.
Co wieksze sztuki pokazuja juz kolce.
Z 40 nasion wyrosło 25 kaktusow.
https://imageupload.io/i/qV8DpWcZjc
https://imageupload.io/i/hxIrLcHv2T
Czy te takie białe jakby plamki czy obicia, nie wiem co to jest, czy to jest oznaka choroby? jeśli tak to czy jest on jeszcze zdatny do konsumpcji gdyby go teraz ususzyć??
Mam nadzieję, że ktoś doświadczony się zlituje i pomoże
Z góry dziękuję i pozdrawiam!
Ale ja bym go nie jadł. Daj sobie jeszcze ze 2 lata żeby podrósł. Będzie troche wyższy więc ucinając go zostawisz część zakorzenioną i wyrosną nowe. Chyba że nie chce Ci się bawić w uprawę.
Co do tego ukorzeniania, jeśli już jest tydzień w ziemi to nie wysadzałbym. Ta rana ma się wysuszyć, można od razu wsadzić do ziemi pod warunkiem że będzie tam sucho. Rozumiem też że go nie podlewasz ?
Marihuana a demencja. Nowe badanie przyniosło zaskakujące wyniki
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Marihuana "podbija" US Open. Tenisistka nie wytrzymała: "Nie mogę oddychać"
Ruszył US Open, a więc ostatni turniej wielkoszlemowy w tym sezonie. Jak co roku w Nowym Jorku, powraca temat różnych zapachów, które pojawiają się nad kortami położonymi obok Corona Park. Niemiecka tenisistka Tamara Korpatsch mówi wprost, że czuła marihuanę. - Nie mogę oddychać i nie mogę zaczerpnąć powietrza - tłumaczyła Korpatsch.
Amerykanie zamieniają alkohol na konopie. Media straszą uzależnieniem, a statystyki pokazują sukces
Nagłówki amerykańskich i światowych mediów znowu uderzyły w alarmistyczne tony. Wszystko za sprawą najnowszych badań opublikowanych na łamach prestiżowego czasopisma JAMA Psychiatry, z których wynika, że w USA rośnie odsetek osób zmagających się z problematycznym używaniem marihuany (CUD) – szczególnie wśród mężczyzn powyżej 35. roku życia.
Ogromny transport kokainy. Narkotyki za 19 mln zł ukryto w złomie
Ponad 350 kg kokainy o czarnorynkowej wartości przekraczającej 19 mln zł przechwycili funkcjonariusze Krajowej Administracji Skarbowej w Gdyni. Narkotyki były ukryte wewnątrz ciężkich metalowych elementów znajdujących się w kontenerach ze złomem. Śledztwo w tej sprawie nadzoruje Prokuratura Okręgowa w Gdańsku.